444 a kommenteren - 444

444 444

A Határbástya Kft. mesterszakácsai tudják, hogy margarinból sosem elég, de ha mégis, akkor is kell még egy kis étolaj

Vannak felülmúlhatatlan videók, és vannak azok, amik csak azért nincsenek még ezen a szinten, mert nem jutottak el elég nagy közönséghez. Persze a felülmúlhatatlansághoz ebben az esetben nem elég a közönség, szükség van még egy kis margarinos liszttel bekevert barackbefőttre, egy kevés nyers pulykára, esetleg pár szelet ipari mozzarellára. Ha valaki azt hitte, hogy Horváth Gyula Márta szeletének elkészítése közben már mindent látott, az valószínűleg nem találkozott még a Rónay kúriában alkotó Határbástya Kft. mesterszakácsainak főzős videóival, amelyekben a Szöllősi-család tagjai pillanatok alatt dobnak össze észveszejtő főételeket.Ázsiai ütközet - hozzávalók:margarin étolaj nílusi sügérfilé joghurt mirelit kínai-zöldségkeverék rántott camambert pizzamozzarella lime paradicsom bazsalikom só bors áfonyalekvár Kezdjük az alapokkal: „Tepszimet egy kis margarinnal kikenjük, belehelyezzük a sügért.”Ügyeljünk rá, hogy maradjanak a tepsiben nagyobb margarindarabok is, miközben leöntjük a sügért joghurttal.A joghurt után jöhet a bazsalikom, aztán „kis lime-mal pikánsítjuk”. Szöllősi István utóbbit úgy érti, hogy egy egész fej lime-ot pakoljunk rá a halra, aztán dobjunk még rá egy egész fej paradicsomot is, biztos ami biztos.Ha pedig már került rá paradicsom, jöhet az ipari mozzarella is, amivel – ahogy Szöllősi fogalmaz: „lezárjuk”. Fontos, hogy ne felejtsünk el ezen a ponton még legalább egy deci étolajat önteni a margarinos tepsibe, hogy aztán „ilyen állapotában” bekerülhessen a sütőbe.Itt végre jöhet a világ legegyszerűbb körete: a margarinon párolt fagyasztott kínai-zöldségmix.Közben kirántjuk a camambert-t, amihez nyilván elengedhetetlen a rendesen kikavart áfonyalekvár.Végül mindent felteszünk egy tányérra. Márminthogya mozzarellás, joghurtos, paradicsomos, lime-os sügért, a rántott camambert-t, a margarinon fonnyasztott zöldségmixet és az áfonyalekvárt. És itt még nincs vége az élvezeteknek! Az időközben főszakácsnak előléptetett Szöllősi Viktornak ugyanis van egy korábban rejtegetett ikertestvére is, aki Viktornál is ügyesebben kuktáskodik, például precízen bevagdossa a konzervbarackokat a barackmártásos csirkeroládhoz.Csirkerolád barackmártással - hozzávalók: csirkemell, barackbefőtt, őszibarack, tejszín, margarin, liszt, fejessaláta, paprika, só, bors (egész). Nem húzom sokáig az idegeket, itt bizony egy barackdarabos besamellmártás készül főtt csirkével. Nem kell ehhez mást tenni, csak egy darabig fonnyasztani a barackot a margarinban, nyakonönteni egy kis tejszínnel meg liszttel, és kész is a barackmártás.Közben összedobunk egy fejessalátás paprikaágyat, amire felpakoljuk az alufóliában és borskéregben – vagyis egy kis marék egész borssal együtt – főtt csirkemellet, majd rákanalazzuk a barackos besamelt és kész is!Hasonlóan ízletesnek tűnik még a Karaván pulykamell is, amit Szöllősiék alaszkai rizzsel(!) tálalnak. A mindenkiben felmerülő kérdésre, hogy mégis milyen az az alaszkai rizs, Szöllősi Viktor szerencsére rögtön a videó elején válaszol, miszerint „a sima párolt rizs és az alaszkai rizs között semmilyen más egyéb különbség nincs, csak hogy szórtunk bele egy kis kurkumát”. Na de jöjjön a lényeg, a karaván pulykamell, „amit meg azért hívunk karavánnak, mert egy kis füstölt mozzarella-sajtot teszünk bele, és még egy kicsit megbolondítjuk egy kis reszelt almával is”. A sajttal és almával töltött pulykamellet természetesen ki kell rántani, aztán fel kell szeletelni, és ha jól értem a Határbástya Kft. mesterszakácsainak útmutatása alapján, azt még nyersen kell felhalmozni az alaszkai rizs tetejére.Akinek pedig ez sem elég, nézze meg, hogyan készül Szöllősiék Buffalo Bill sertéstarjája.
fel 0 le