#gasztronómia

444 444

Veszteséges, de legalább működő étteremmel bővült Mészáros Lőrinc portfóliója

A cégcsoporton belüli szinergiákkal biztosítják majd a stabilitását.
fel 0 le
444 444

Külön figyelmeztették a belgákat, hogy a karácsonyfa csak díszítésre, nem pedig vacsorára való

A belga élelmiszer-ügynökség azután tette közzé a felhívást, hogy egy belga város önkormányzata tippeket tett közzé a tűlevelűek ételként való újrahasznosításáról.
fel 0 le
444 444

Halleluja, Németh Szilárd visszatért!

2025 első posztja reménnyel töltheti el a rajongókat.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Lovasi, Dragomán, Thuróczy: zenészek, írók és színészek is belefolynak a tavaszi balatoni gasztrofesztiválba

Dragomán György például maga fog sütni Balatonföldváron. The post Lovasi, Dragomán, Thuróczy: zenészek, írók és színészek is belefolynak a tavaszi balatoni gasztrofesztiválba first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Napóleon és a gyarmatosítás is tehet róla, hogy ma ennyi cukrot fogyasztunk

A Filéző podcast záróepizódjának fókuszában a cukor áll, kigyűjtöttünk néhány érdekességet, amit a vendégeinktől hallhattunk. The post Napóleon és a gyarmatosítás is tehet róla, hogy ma ennyi cukrot fogyasztunk first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hogyan kattantunk rá a cukorra, és mennyire kell félnünk tőle?

A Filéző podcastban a legalapvetőbb konyhai alapanyagokat járjuk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel és Szabó Adrienn dietetikussal. Záró epizódunkban az imádott-rettegett cukor kerül terítékre. The post Hogyan kattantunk rá a cukorra, és mennyire kell félnünk tőle? first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Punkok paszternákkal: a Tompa utcai Barako Bisztró kicsavart fülöp-szigeteki fogásainál New Yorkban sem ehetnél izgalmasabbat

Budapest legérdekesebb és legkisérletezőbb bisztrójában jártam, a Barakóban, ahol jellegzetes filippinó fogások személyes verzióit kínálja egy venezuelai séf.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Magyar ételt is beszavaztak a világ legjobbjai közé

A Taste Atlas tette közzé a rangsort. The post Magyar ételt is beszavaztak a világ legjobbjai közé first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Mi szól amellett, hogy ne hagyjuk el teljesen a húst?

A Filéző tematikus évadának negyedik epizódja a húsevéssel foglalkozik, ebből osztunk meg néhány gondolatot vendégeinktől. The post Mi szól amellett, hogy ne hagyjuk el teljesen a húst? first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ezek a legjobb éttermek Magyarországon 2024-ben a Michelin Guide szerint

Mindkét magyar, két Michelin-csillagos étterem megtarthatta mindkét csillagját, az őriszentpéteri Pajta is csatlakozott a legnagyobbakhoz. Megjelent a friss Michelin-kalauz. The post Ezek a legjobb éttermek Magyarországon 2024-ben a Michelin Guide szerint first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Száz éve még főleg szappanfőzéshez használták, de pár évtizeden belül mindent letarolt a napraforgóolaj

A Filéző podcast új epizódja fókuszában a zsiradékok állnak, és kigyűjtöttünk néhány érdekességet, amit a vendégeinktől hallhattunk. The post Száz éve még főleg szappanfőzéshez használták, de pár évtizeden belül mindent letarolt a napraforgóolaj first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Teknőspörkölttől haltak meg emberek a Fülöp-szigeteken

A tengeri teknős tradicionális étel egyes filippínó közösségekben, tojását gyógyhatásúnak tartják.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Régen az jelezte a nők megöregedését, ha már nem tudtak kenyeret sütni

A Filéző podcast új, tematikus évada második epizódjában a liszt, illetve a kenyér volt a főszereplő, és az adásban elhangzott érdekességek közül válogattunk. The post Régen az jelezte a nők megöregedését, ha már nem tudtak kenyeret sütni first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Só, liszt, hús, cukor: a megújult Filézőből minden kiderül, amit legalapvetőbb ételeinkről tudni érdemes

A Filéző podcast új, tematikus évadában mindennapi konyhai alapanyagokat járunk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel, és Szabó Adrienn dietetikussal. The post Só, liszt, hús, cukor: a megújult Filézőből minden kiderül, amit legalapvetőbb ételeinkről tudni érdemes first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

10 jó étterem vidéken 2024-ben

Megjelent a 444 jó hely Magyarországon, a mi útikalauzunk mindenhez, ami jó ebben az országban. Ez itt néhány a kedvenc éttermeink közül.
fel 0 le
444 444

Gyilkos galócát vett tévedésből egy nógrádi nő, jelenleg is mélyaltatásban tartják

Öt nappal a rántotta után lett annyira rosszul, hogy mentőt kellett hozzá hívni. Már túl van egy májátültetésen.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kövi Pál focistából lett az amerikai gasztronómia egyik oszlopa, most egy kiállításon ismerhetjük meg

Amilyen sokszínű és sokrétegű a magyar gasztronómia, annyira sokszínű Kövi Pál élete – hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) The post Kövi Pál focistából lett az amerikai gasztronómia egyik oszlopa, most egy kiállításon ismerhetjük meg first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A nyíregyházi Hunguest Hotel séfje küzd majd jövőre a Bocuse d’Or európai döntőjén

A versenyt márciusban, Norvégiában fogják megrendezni. The post A nyíregyházi Hunguest Hotel séfje küzd majd jövőre a Bocuse d'Or európai döntőjén first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Kísérletező, őrült, mégis harmonikus koktélokat rakott össze a MADHOUSE és Co Lee

Harmadik születésnapját ünnepelte múlt hétvégén a MADHOUSE Budapest, a koncepció megmaradt, de ketté választották a bisztrót és a bár részt, így a belvárosi beülős hangulat kiegészül egy komplex éttermi élménnyel. Ráadásul egy igazán őrült italmenüt is készítettek Co Lee-val, az egyik legizgalmasabb magyar rapperrel.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ahol jól megfér a pezsgő a puliszkagombóccal – a Michelin-csillagos nagymamák földjén jártunk

A Taste of Transylvania a bizonyíték, hogy a világvégén is lehet gasztrofesztivált rendezni, ha megvan hozzá a kellő elszántság és kreativitás. Riport egy világvégi gasztrofesztiválról. The post Ahol jól megfér a pezsgő a puliszkagombóccal – a Michelin-csillagos nagymamák földjén jártunk first appeared on 24.hu.
fel 0 le