#gasztronómia
444
444
Veszteséges, de legalább működő étteremmel bővült Mészáros Lőrinc portfóliója
A cégcsoporton belüli szinergiákkal biztosítják majd a stabilitását.
444
444
Külön figyelmeztették a belgákat, hogy a karácsonyfa csak díszítésre, nem pedig vacsorára való
A belga élelmiszer-ügynökség azután tette közzé a felhívást, hogy egy belga város önkormányzata tippeket tett közzé a tűlevelűek ételként való újrahasznosításáról.
444
444
Halleluja, Németh Szilárd visszatért!
2025 első posztja reménnyel töltheti el a rajongókat.
24.hu
24.hu
Lovasi, Dragomán, Thuróczy: zenészek, írók és színészek is belefolynak a tavaszi balatoni gasztrofesztiválba
Dragomán György például maga fog sütni Balatonföldváron.
The post Lovasi, Dragomán, Thuróczy: zenészek, írók és színészek is belefolynak a tavaszi balatoni gasztrofesztiválba first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Napóleon és a gyarmatosítás is tehet róla, hogy ma ennyi cukrot fogyasztunk
A Filéző podcast záróepizódjának fókuszában a cukor áll, kigyűjtöttünk néhány érdekességet, amit a vendégeinktől hallhattunk.
The post Napóleon és a gyarmatosítás is tehet róla, hogy ma ennyi cukrot fogyasztunk first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Hogyan kattantunk rá a cukorra, és mennyire kell félnünk tőle?
A Filéző podcastban a legalapvetőbb konyhai alapanyagokat járjuk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel és Szabó Adrienn dietetikussal. Záró epizódunkban az imádott-rettegett cukor kerül terítékre.
The post Hogyan kattantunk rá a cukorra, és mennyire kell félnünk tőle? first appeared on 24.hu.
444
444
Punkok paszternákkal: a Tompa utcai Barako Bisztró kicsavart fülöp-szigeteki fogásainál New Yorkban sem ehetnél izgalmasabbat
Budapest legérdekesebb és legkisérletezőbb bisztrójában jártam, a Barakóban, ahol jellegzetes filippinó fogások személyes verzióit kínálja egy venezuelai séf.
24.hu
24.hu
Magyar ételt is beszavaztak a világ legjobbjai közé
A Taste Atlas tette közzé a rangsort.
The post Magyar ételt is beszavaztak a világ legjobbjai közé first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Mi szól amellett, hogy ne hagyjuk el teljesen a húst?
A Filéző tematikus évadának negyedik epizódja a húsevéssel foglalkozik, ebből osztunk meg néhány gondolatot vendégeinktől.
The post Mi szól amellett, hogy ne hagyjuk el teljesen a húst? first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Ezek a legjobb éttermek Magyarországon 2024-ben a Michelin Guide szerint
Mindkét magyar, két Michelin-csillagos étterem megtarthatta mindkét csillagját, az őriszentpéteri Pajta is csatlakozott a legnagyobbakhoz. Megjelent a friss Michelin-kalauz.
The post Ezek a legjobb éttermek Magyarországon 2024-ben a Michelin Guide szerint first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Száz éve még főleg szappanfőzéshez használták, de pár évtizeden belül mindent letarolt a napraforgóolaj
A Filéző podcast új epizódja fókuszában a zsiradékok állnak, és kigyűjtöttünk néhány érdekességet, amit a vendégeinktől hallhattunk.
The post Száz éve még főleg szappanfőzéshez használták, de pár évtizeden belül mindent letarolt a napraforgóolaj first appeared on 24.hu.
444
444
Teknőspörkölttől haltak meg emberek a Fülöp-szigeteken
A tengeri teknős tradicionális étel egyes filippínó közösségekben, tojását gyógyhatásúnak tartják.
24.hu
24.hu
Régen az jelezte a nők megöregedését, ha már nem tudtak kenyeret sütni
A Filéző podcast új, tematikus évada második epizódjában a liszt, illetve a kenyér volt a főszereplő, és az adásban elhangzott érdekességek közül válogattunk.
The post Régen az jelezte a nők megöregedését, ha már nem tudtak kenyeret sütni first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Só, liszt, hús, cukor: a megújult Filézőből minden kiderül, amit legalapvetőbb ételeinkről tudni érdemes
A Filéző podcast új, tematikus évadában mindennapi konyhai alapanyagokat járunk körbe Saly Noémi gasztrotörténésszel, Tóth Szilárd séffel, és Szabó Adrienn dietetikussal.
The post Só, liszt, hús, cukor: a megújult Filézőből minden kiderül, amit legalapvetőbb ételeinkről tudni érdemes first appeared on 24.hu.
444
444
10 jó étterem vidéken 2024-ben
Megjelent a 444 jó hely Magyarországon, a mi útikalauzunk mindenhez, ami jó ebben az országban. Ez itt néhány a kedvenc éttermeink közül.
444
444
Gyilkos galócát vett tévedésből egy nógrádi nő, jelenleg is mélyaltatásban tartják
Öt nappal a rántotta után lett annyira rosszul, hogy mentőt kellett hozzá hívni. Már túl van egy májátültetésen.
24.hu
24.hu
Kövi Pál focistából lett az amerikai gasztronómia egyik oszlopa, most egy kiállításon ismerhetjük meg
Amilyen sokszínű és sokrétegű a magyar gasztronómia, annyira sokszínű Kövi Pál élete – hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM)
The post Kövi Pál focistából lett az amerikai gasztronómia egyik oszlopa, most egy kiállításon ismerhetjük meg first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
A nyíregyházi Hunguest Hotel séfje küzd majd jövőre a Bocuse d’Or európai döntőjén
A versenyt márciusban, Norvégiában fogják megrendezni.
The post A nyíregyházi Hunguest Hotel séfje küzd majd jövőre a Bocuse d'Or európai döntőjén first appeared on 24.hu.
444
444
Kísérletező, őrült, mégis harmonikus koktélokat rakott össze a MADHOUSE és Co Lee
Harmadik születésnapját ünnepelte múlt hétvégén a MADHOUSE Budapest, a koncepció megmaradt, de ketté választották a bisztrót és a bár részt, így a belvárosi beülős hangulat kiegészül egy komplex éttermi élménnyel. Ráadásul egy igazán őrült italmenüt is készítettek Co Lee-val, az egyik legizgalmasabb magyar rapperrel.
24.hu
24.hu
Ahol jól megfér a pezsgő a puliszkagombóccal – a Michelin-csillagos nagymamák földjén jártunk
A Taste of Transylvania a bizonyíték, hogy a világvégén is lehet gasztrofesztivált rendezni, ha megvan hozzá a kellő elszántság és kreativitás. Riport egy világvégi gasztrofesztiválról.
The post Ahol jól megfér a pezsgő a puliszkagombóccal – a Michelin-csillagos nagymamák földjén jártunk first appeared on 24.hu.