#budapest

24.hu 24.hu

„Ne legyen útban a roller, ne legyen balesetveszélyes!”

A Budapest-szerte széthagyott e-rollerek a látássérültek számára konkrét akadályt is jelentenek. Kerületi szabályozások már akadnak, jövőre egységes megoldás is készülhet. The post „Ne legyen útban a roller, ne legyen balesetveszélyes!” first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Globális szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten az EY

500 új munkahely jön létre. The post Globális szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten az EY first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Karácsonyfát kap, aki a Szent Ferenc Kórházban veszi fel az első oltást

A fát a második oltáskor kapják majd meg. The post Karácsonyfát kap, aki a Szent Ferenc Kórházban veszi fel az első oltást first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az ITM közzétette a budapesti tömegközlekedési megállapodást

A tárca szerint Karácsony Gergely alkalmatlansága miatt nem tudja megoldani a tömegközlekedés finanszírozása körüli helyzetet. The post Az ITM közzétette a budapesti tömegközlekedési megállapodást first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Vizsgálóbizottságot állítottak fel a Városháza-ügy miatt

A Fővárosi Közgyűlés arról is döntött, felterjesztéssel él a kormány felé olyan ügyekben, amik veszélyeztetik a fővárost. The post Vizsgálóbizottságot állítottak fel a Városháza-ügy miatt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Karácsony Gergely közzétette a kormányzati kifosztómétert

A főpolgármester arra reagált, hogy a Miniszterelnökség szerint kiemelten támogatják Budapestet. Szerinte fordítva, az Orbán-kormány két év alatt szisztematikusan kifosztotta a fővárost.  The post Karácsony Gergely közzétette a kormányzati kifosztómétert first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Az ITM szerint csak Karácsony aláírása kell ahhoz, hogy a BKV megkapja a 12 milliárdot

Az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-n keresztül kiadott közleményben üzent a fővárosnak, miután Karácsony Gergely főpolgármester nemrég azt követelte a kormánytól, hogy fizesse ki a BKV-nak járó 12 milliárd forintot a központi költségvetésből.Az ITM közleménye szerint „minimális együttműködési hajlandóság esetén már hosszú hónapokkal ezelőtt rendezhette volna a budapesti tömegközlekedés idei finanszírozásának ügyét” a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Budapesten lehet leggyorsabban lakáshoz jutni a visegrádi országok fővárosai közül

Azt vizsgálták, hány évre jutó nettó átlagfizetésből jön ki egy budapesti, prágai, pozsonyi, varsói és bukaresti lakás ára. The post Budapesten lehet leggyorsabban lakáshoz jutni a visegrádi országok fővárosai közül first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kocsijából szedtek ki egy budapesti drogkereskedőt Gyálon- videó

Több mint 4,5 millió forintnyi kokaint, amfetamint és marihuánát találtak a kocsijában és a lakásán. The post Kocsijából szedtek ki egy budapesti drogkereskedőt Gyálon- videó first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Engedélyezték a gellérthegyi sikló építését

Megkapta a környezetvédelmi engedélyt, nem támasztott ellenvetést sem a fővárosi, sem az I. kerületi önkormányzat és beleegyezett a vasútüzem létesítésébe a katasztrófavédelem, az örökségvédelmi és természetvédelmi hatóság, valamint a területért felelős Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság is, vagyis megépülhet a gellérthegyi sikló – írja a Népszava.A lap információi szerint a beruházónak, vagyis a Rác Sikló Kft.-nek mindössze annyi feltételt szabtak,...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Főpolgármester-helyettes: nem áll le a tömegközlekedés

Kiss Ambrus elmondta, hogyan fogják üzemeltetni a BKV-t, ha a kormány végül nem utal. The post Főpolgármester-helyettes: nem áll le a tömegközlekedés first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A kormány nem akarja, hogy leálljon Budapest, de szerintük a fővárosnak kellene fizetnie

Az ITM azt közölte, hogy a támogatás átadását biztosító szerződést időben összeállították. The post A kormány nem akarja, hogy leálljon Budapest, de szerintük a fővárosnak kellene fizetnie first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Fagyasztóládában hozták be a drogot, vádat emeltek ellenük

Két magyar, egy horvát és egy olasz férfi is van a vádlottak között. The post Fagyasztóládában hozták be a drogot, vádat emeltek ellenük first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A héten leállhat a budapesti tömegközlekedés, mert az állam nem fizeti a ráeső részét

November 25-ig, azaz csütörtökig elég a BKV költségvetése a Népszava információi szerint. A lap azt írja, hogy a városvezetés fontolóra vette a fővárosi tömegközlekedés teljes leállítását. Arról egyelőre nem született döntés, hogy pontosan mikor és milyen hosszú időre történhet ez meg.A Népszava emlékezetet, hogy a tömegközlekedés finanszírozását 60 százalékban a főváros, 33 százalékban a jegybevételek és 7 százalékban állami támogatás biztosítják. Ez...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Megingathatatlanul ez a kerület a legnépszerűbb az ingatlanpiacon

Budapest az előző évben összességében veszített kedveltségéből. The post Megingathatatlanul ez a kerület a legnépszerűbb az ingatlanpiacon first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Rendkívüli ellenőrzéseket tartanak a benzinkutakon

Szúrópróbaszerűen ellenőrzik a budapesti benzinkutakon található mérőeszközöket. The post Rendkívüli ellenőrzéseket tartanak a benzinkutakon first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

7 és fél százalékos volt a pozitív eredmények aránya a II. kerületi ingyenes Covid-tesztelésen

Az önkormányzat a jövőben is folytatná az akciót. The post 7 és fél százalékos volt a pozitív eredmények aránya a II. kerületi ingyenes Covid-tesztelésen first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Mel Gibson testőrök nélkül flangál Budapesten

Vacsorázgat, sétálgat, nézelődik. The post Mel Gibson testőrök nélkül flangál Budapesten first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nikola Tesla Budapest porába rajzolta világraszóló találmányát

A feltaláló 1881-ben járt Budapesten, ekkor fogalmazódott meg benne a világunkat megváltoztató gondolat. The post Nikola Tesla Budapest porába rajzolta világraszóló találmányát first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Gigantikus megabréking: mindenki rosszul tudta, igenis van nyelvük a Lánchíd oroszlánjainak

Megtisztítják és aprólékos-hosszadalmas munkával pótolják a Lánchíd kőoroszlánjainak hiányzó részeit – derül ki a RTL Klub riportjából. A 12 tonnás mészkő szobrokat jelenleg is restaurálják, a munka még több mint egy évig tart, 2022 végén kerülnek vissza eredeti helyükre. A pesti oldalon lévők a világháborús bombázás miatt jobban megsérültek, rajtuk többet kell javítani. A restaurálás közben kiderült, hogy a közhiedelemmel ellentétben igenis van nekik...
fel 0 le