#vállalkozás

HVG HVG

Már csak Strasbourgban bíznak a Mészáros Lőrinc fiával hadakozó bélmegyeri vadászok

A békési bíróságokon jogerősen pereket nyertek Mészáros Lőrinc fiának vadásztársasága ellen a helyi gazdák, de a felsőbb szintű fórumokon a milliárdosnak adtak igazat. A békési vadászok ügyvédje szerint önkényesen válogattak a jogszabályok között.
fel 0 le
HVG HVG

Indul a paksi bővítés, 300 millióért vettek több kilométer függönyt, több száz WC-kefét és egyéb berendezéseket

Folyamatban van a paksi atomerőmű-munkások szállásainak előkészítése, az illetékes állami cég rengeteg bútort és műszaki cikket rendelt.
fel 0 le
HVG HVG

Végelszámolás alatt áll az Elios-ügy központi cége

A Tiborcz István osztálytársnak birtokában lévő Sistrade Kft. április 1-jén döntött a megszűnés mellett.
fel 0 le
HVG HVG

Hatalmas terasszá alakulhat Budapest belvárosa 3,5 millió beoltott után

A vendéglátóhelyek megsegítése miatt a belváros parkolóinak egy részét is terasszá alakíthatják azok a helyiségek 3,5 millió beoltott után, amelyek eddig csak beltéri kiszolgálással foglalkoztak. A bökkenő, hogy az ötletet épp az egyik leginkább érintett Erzsébetváros polgármestere nem támogatja. Az inkább bulizásra szakosodott, de terasszal rendelkező helyek egy része inkább ki sem nyit még akkor sem, ha lehet.
fel 0 le
HVG HVG

Energiahatékonyság, digitalizáció, automatizálás: aki kimarad, az nagyon lemarad

Milyen előírásokhoz, keretrendszerekhez kell alkalmazkodni ahhoz ma egy ipari szereplőnek, hogy a működés és a gyártás során is megfeleljen a 21. század elvárásainak? Mennyire fontos az IoT, a mesterséges intelligencia, az eszközök élettartamának és szerviz idejének pontos előrejelzése? Annak jártunk utána, milyen változásokat hozott és hoz majd az Ipar 4.0 a vállalati világban. A világ leggyorsabb ipari kapuját gyártó német EFAFLEX cég gyorskapuit forgalmazó EFAFLEX Hungária Kft., valamint a...
fel 0 le
HVG HVG

Békés megyében nyomoznak a Szegedi Tudományegyetem takarítási ügyében

Háromszoros áron, közbeszerzés nélkül takaríttat a szegedi egyetem egy Fidesz közeli céggel. Most a rendőrség nyomoz az ügyben.
fel 0 le
HVG HVG

Bloomberg: Hollandia diplomáciai útra vitte a magyar kormány eljárását az Aegon ügyében

A kormány állítólag a bajba jutott magyar cégek védelmére kötötte miniszteri engedélyhez a külföldi felvásárlásokat. A veszélyhelyzeti rendelet alapján megvétózták, hogy egy osztrák csoport megvegye a holland Aegon magyar leányát.
fel 0 le
HVG HVG

2,9 milliárdért bocsátott ki kötvényeket az Otthon Centrum

A kötvényekért 5 milliárd forint névértéken nyújtottak be ajánlatot a befektetők. Kosztolánczy György vezérigazgató szerint a pénzből külföldi akvizíciókra is lehetőségük nyílik.
fel 0 le
HVG HVG

22 halálos áldozata van a járványnak a BKV-nál

Eddig 700 BKV-s dolgozót oltottak be soron kívül.
fel 0 le
HVG HVG

Könnyebben és gyorsabban kaphatnak kártérítést az üdülési joggal pórult járt vevők

Közérdekű keresettel érte el a GVH, hogy két, üdülési jogok miatt elmarasztalt cég ügyfeleinek elég csak a szerződést bemutatniuk a bíróságon.
fel 0 le
HVG HVG

Kevés szabálytalanságot találtak az újranyitott boltoknál

A fogyasztóvédelem folyamatosan ellenőrzi az újranyitott üzleteket.
fel 0 le
HVG HVG

A válság elsöpörte Budapest legrosszabb éttermét

Végleg bezárt a leghírhedtebb turista csapda, ahol a pocsék ételek párosultak arcpirító árakkal, piti lehúzásokkal és agresszív személyzettel.
fel 0 le
HVG HVG

Brüsszelnek se lenne ellenére a társasági adó minimuma

Thierry Breton, a belső piacért felelős európai uniós biztos üdvözölte vasárnap azt az amerikai elképzelést, amely szerint egy 21 százalékos globális társaságiadó-minimumot állapítanának meg a multik számára.
fel 0 le
HVG HVG

Jövő hét végére nagy forgalmat várnak a teraszokon a vendéglátósok

Várhatóan a hét közepén lesz lehetőség az újranyitásra.
fel 0 le
HVG HVG

Lecsupaszították a Blaha Lujza tér felújítását, de így is csúszhat a megvalósítás

Ötszöri módosítás után április 16-ig lehetett beadni az ajánlatokat a Blaha Lujza tér felújítására. A régóta akadozó projekt pénz híján végül fapados verzióban valósulhat meg, de még így is hatalmas előrelépés lenne a kialakult áldatlan állapotokhoz képest.
fel 0 le
HVG HVG

Bíróságra ért a Klubrádió Médiatanács ellen indított keresete

A rádió a frekvenciájáért pereli a hatóságot.
fel 0 le
HVG HVG

Az ukrán tulaj képviselője legközelebb 600-800 emberrel menne átvenni a Dunaferrt

Mikó István szerint nem orosz-ukrán konfliktus zajlik a dunaújvárosi vasműnél, a jogos tulajdonos akarja átvenni a területet. Ha kell, 800 emberrel.
fel 0 le
HVG HVG

Media1: Letartóztatták a HPS-csoport két alapítóját

Országos akció keretében áfacsalás gyanújával elvitték a rendőrök az egyik legnagyobb hazai reklámügynökség, a HPS két alapítóját. A HPS zavartalanul működik tovább, az érintettek ugyanis egy függetlenül működő kiszolgálócég ügyvezetői jelenleg.
fel 0 le
HVG HVG

Olyan új előírás nehezíti a magyar szállodák életét, amelynek jelenleg, ha akarnának sem tudnak megfelelni

Egyszer már elhalasztották a digitális okmányolvasó bevezetését januárról áprilisra, de a részletszabályok máig nem jelentek meg, így szkennerek sincsenek. Úgy tudjuk, applikáció készül erre a célra.
fel 0 le
HVG HVG

Megdőlt a számlázási rekord Magyarországon

Immát szinte minden, a gazdaságban keletkező számlát lát az adóhatóság. Két hét alatt több mint 300 millió számláról kaptak adatot, a legerősebb napon, április 7-én 3,5 millióról.
fel 0 le