#oroszorszag

444 444

Ferenc Pápa Putyinnak: Állítsd meg a pusztítást

Először intézett közvetlen üzenetet Ferenc Pápa Vlagyimir Putyint, mióta Oroszország februárban lerohanta Ukrajnát, és immáron több mint hét hónapja véres háborút folytat Európa keleti határain. A pápa vasárnap a Szent Péter téren, több ezer ember előtt arra kérte az orosz elnököt, hogy mielőbb fejezze be a pusztítást. „Felhívásom mindenekelőtt az Orosz Föderáció elnökéhez szól, könyörögve neki, hogy állítsa meg az erőszak és a halál spirálját, akár...
fel 0 le
444 444

„Az oroszok árván maradt ukrán gyermekeket hurcolnak ki az országból”

Visszafoglalták és teljesen megtisztították az oroszoktól a Donyeck megyei Liman városát az ukránok, ezt videóüzenetben jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Limant az orosz csapatok fontos bázisként használták a Szlovjanszk elleni támadásokra, a település ukrán ellenőrzés alá kerülésével viszont a luhanszki régió délnyugati szektorában állomásozó orosz csapatok ellátását is tudják akadályozni az ukránok.Több más fejlemény is volt a fronton a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egyedül Novák Katalin neve nem szerepel a régió elnökei közül az Oroszországot elítélő nyilatkozaton

Ami azért is lehet, mert egyedül ő nem látogatott el eddig Kijevbe. The post Egyedül Novák Katalin neve nem szerepel a régió elnökei közül az Oroszországot elítélő nyilatkozaton first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Már egy szupersztár is bírálja Putyint – egyre több kritika éri odahaza az orosz elnököt

Az ukrán ellentámadás sikere óta találgatta az egész világ, hogyan reagál majd Putyin. A tartalékosok mozgósításával a háborús helyzet eszkalálódását választotta az orosz elnök. De lett volna más lehetősége? Miért döntött így? The post Már egy szupersztár is bírálja Putyint – egyre több kritika éri odahaza az orosz elnököt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Kirúgták az oroszokat a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet vezetéséből

Oroszország nem vesz részt többé az ENSZ talá tartozó Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) irányításában. Erről a 36 tagországot számláló vezető testület, a Tanács döntött.A szavazás előtt a kanadai kormány és az Európai Bizottság is jelezte, hogy nem támogatják Oroszország jelenlétét a szervezetben, miután az ukrajnai háborúval megsértette annak alapértékeit. Oroszország 36 állammal szemben lezárta a légterét, ráadásul a Nyugat szerint több...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Edward Snowden előbb leleplezte a rendőrállamot, majd az egyik legnagyobb cenzortól kapott állampolgárságot

Kilenc évvel azután, hogy leszállt a moszkvai Seremetyjevó reptéren, orosz állampolgárságot kapott Edward Snowden, aki több millió iratot szivárogtatott ki arról, miként figyeli meg az Amerikai Egyesült Államok a saját állampolgárait. A sors iróniája, hogy az oroszok ugyanezt teszik, csak még súlyosabb következményekkel. The post Edward Snowden előbb leleplezte a rendőrállamot, majd az egyik legnagyobb cenzortól kapott állampolgárságot first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ukrán hírszerzés: Húszezer orosz katonát helyeznek Fehéroroszországba

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési igazgatósága megerősítette, hogy Fehéroroszország húszezer orosz katona és orosz fegyverek fogadására készül – közölte a The Kyiv Independent a Twitter-oldalán. The post Ukrán hírszerzés: Húszezer orosz katonát helyeznek Fehéroroszországba first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Már nem ömlik gáz a Balti-tengerbe az Északi Áramlat-2 gázvezetékből

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken –írta az MTI szombaton a Reuters hírügynökségre hivatkozva. The post Már nem ömlik gáz a Balti-tengerbe az Északi Áramlat-2 gázvezetékből first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Már nem ömlik a gáz Északi Áramlat-2 vezetékből

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe a hétfőn megrongált Északi Áramlat-2 vezetéken, jelentette be az üzemeltető cég szombaton. A szóvivő szerint ennek két oka lehet,vagy teljesen kiürült már a vezeték,vagy a csőben lévő gáz és a víz nyomása kiegyenlítette egymást.Az Északi Áramlat 1 vezeték szivárgásairól nem közöltek új információkat. Hétfőn észleltek tenger alatti robbanásokat a két vezeték mellett, a detonációkat követően négy helyen szivárgott a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

A csecsen Kadirov szerint itt az ideje bevetni az atomfegyvert az ukránok ellen

Ramzan Kadirov, az oroszországi csecsenföldi régió vezetője szombaton arról beszélt, hogy Moszkvának fontolóra kellene vennie a kis hatósugarú, taktikai atomfegyver alkalmazását Ukrajnában. The post A csecsen Kadirov szerint itt az ideje bevetni az atomfegyvert az ukránok ellen first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az oroszok kivonultak a stratégiai fontosságú Liman városából

Visszavonultak a donyecki régió északi részében fekvő Liman városából, jelentette be szombaton az orosz haderő a 444.hu beszámolója szerint. The post Az oroszok kivonultak a stratégiai fontosságú Liman városából first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem megy az ígért orosz gáz Olaszországba

Az Eni olaszországi energiavállalat közölte, hogy szombaton nem érkezett meg az orosz Gazpromtól októberre igényelt gázt – írja a Reuters. The post Nem megy az ígért orosz gáz Olaszországba first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ukrán titkosszolgálat: Húsz civil meghalt egy orosz támadásban

Az SBU ukrán titkosszolgálat szombaton közölte, hogy legalább 20 ember meghalt egy civil konvojt ért orosz támadásban szeptember végén, az oroszág keleti részén található egyik „szürke zónában”. The post Ukrán titkosszolgálat: Húsz civil meghalt egy orosz támadásban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ukrán elnöki tanácsadó: Lehet tárgyalni – Oroszország új elnökével

Mihajlo Podoljak, az ukrán államfő éles megjegyzéseiről ismert tanácsadója az oroszokkal folytatandó béketárgyalások lehetőségeiről posztolt a Twitteren. The post Ukrán elnöki tanácsadó: Lehet tárgyalni – Oroszország új elnökével first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Így áldoztuk be legfontosabb szövetségeinket az oroszbarátság oltárán

„Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség„ Így szól Orbán Viktor egyik sűrűn hangoztatott jelmondata, amit Wass Alberttől kölcsönzött. A miniszterelnök ennek jegyében 2018-ban, a harmadik 2/3-os győzelmét követően kijelentette, hogy véget ért a magyar 100 év magány korszaka. Erdélyben egy új Kárpát-medencei és Közép-európai szövetség tervét hirdette meg, aminek alapja a V4 együttműködés lett volna. Négy évvel később, egy újabb 2/3-os győzelem után...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Távirányított „vakondbomba” robbanthatta fel a balti gázvezetékeket?

Rejtélyes szabotázsakciók történtek az elmúlt napokban a Balti-tengeren. A használaton kívüli két csővezeték, az Északi Áramlat 1 és 2 is megsérült, hatalmas mennyiségű földgáz ömlik így a tengerbe. Az eset mögött sokan az oroszokat sejtik, akik inkább Amerikára próbálják terelni a gyanút. The post Távirányított „vakondbomba” robbanthatta fel a balti gázvezetékeket? first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Orosz vétó blokkolta, hogy az ENSZ BT elítéje a négy ukrán megye annektálását

Élő hírfolyam a háborúból. The post Orosz vétó blokkolta, hogy az ENSZ BT elítéje a négy ukrán megye annektálását first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Putyin már egyértelműen a Nyugatot vádolja az Északi Áramlat vezetékeinek megrongálásával

Vlagyimir Putyin pénteken azzal vádolta meg a nyugati országokat, hogy ők robbantottak az Északi Áramlat gázvezetékeinél. The post Putyin már egyértelműen a Nyugatot vádolja az Északi Áramlat vezetékeinek megrongálásával first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

30 halottja van a civil konvoj elleni támadásnak

A legfrissebb információk szerint harmincan haltak meg abban a rakétatámadásban, amelyet az oroszok egy humanitárius konvoj ellen indítottak pénteken reggel Zaporizzsja közelében – írja a BBC. The post 30 halottja van a civil konvoj elleni támadásnak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Washington újabb büntetőintézkedésekkel reagál az orosz annektálási kísérletre

Az Egyesült Államok újabb, Oroszország számára költséges büntetőintézkedésekről döntött, válaszul Oroszország kísérletére, hogy Ukrajna több régióját is annektálja – közölte az amerikai külügyminiszter pénteken. The post Washington újabb büntetőintézkedésekkel reagál az orosz annektálási kísérletre first appeared on 24.hu.
fel 0 le