#interjú

24.hu 24.hu

Heisler András: Biztos, hogy Orbán Viktort félretájékoztatták

A Mazsihisz vezetője szerint a szervezetben egy kisebb csoport akarta elfoglalni a fontosabb pozíciókat, amelynek tagjai azt gondolják, akkor jár jól a hitközség, ha közelebb pozicionálják a kormányhoz. Az ellentéteknek is van azonban egy határa: Demeter Szilárd publicisztikája egy oldalra sorolta a zsidó szervezeteket.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Szinetár Miklós: Aki a jövőről jósol, az téved vagy hazudik

Mindaz, ami most az SZFE-vel történik, rövid távon ugyan sok kárt okozhat, de hosszú távon nem lesz hatással a magyar színjátszás egészére – állítja Szinetár Miklós rendező, akinek nemrég jelent meg az afféle életösszegzésnek szánt könyve 88 címmel. Interjú.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Bozsik Péter: Az a mérkőzés olyan seb lehetett számukra, amely sosem gyógyult be

A Telekom felújította és minden generáció számára korlátlanul elérhetővé tette a magyar futball egyik, ha nem a legemlékezetesebb sikerének, az 1953. november 23-án, az angol labdarúgó válogatott felett aratott londoni 6-3-as győzelmenek felvételét. Ennek apropóján beszélgettünk az Aranycsapat legendás jobb fedezete, Bozsik József, vagy ahogy mindenki ismerte, Cucu fiával, Bozsik Péterrel.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Spiró György: Mindaz, ami a Rákosi- és a Kádár-kort lehetővé tette, ma is létezik

Spiró szerint az olyasféle hittel, mint a kommunistáké, meg lehet váltani a világot, de halálba is lehet masírozni, ez pedig jó irodalmi téma.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Rubik Ernő: A járvány és a klímaváltozás is egy rejtvény, amire megoldást kell találnunk

Lassan ötven éve, hogy feltalálta a bűvös kockát, ami meghódította a világot. De vajon mi izgatja mostanában, és zavarja-e, hogy első találmánya mindent beárnyékol?
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Éreztem Bödőcsön az odaadást”

Interjú Trencsényi Zoltán újságíróval, a Mikrofonbálványok című interjúkötet szerzőjével, aki most már elég sokat tud az ország legismertebb humoristáiról.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Miller Dávid: Arra vágyom, hogy színészként bizonyítsak, és ez még nem történt meg

Leblokkolt, amikor Jennifer Lawrence mellett kellett meztelenre vetkőznie, kartonnyi vizeket cipelt az SZFE hallgatóinak, és nem érti azokat, akik egy rosszul elsülő film miatt azokra a színészekre fújnak, akik nem is tehetnek a végeredményről. Interjú.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Igen, mozgássérültként is el tudnám játszani Rómeót!

Egyszerre önvád és érzékenyítés, magán- és közterápia – ezt mondja a Tajgetosz show-ról Fekete Ádám. A színész-rendező-dramaturg néha megfeledkezik arról, hogy mozgássérült, és ez legalább annyira felemelő, mint amennyire veszélyes. Interjú.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Árpa Attila: Narcisztikus szociopata vagyok

Meg is indokolta, hogy miért.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Pálos Gergely: Nem járnék az SZFE-re úgy, hogy nincs ott Enyedi Ildikó

Kilenc év után úgy döntött, hazaköltözik Svédországból, ahol Roy Andersson operatőre volt. Nem tudja, milyen lesz itthon dolgozni, azt viszont látja, nem olyan könnyű a helyzet. Interjú Pálos Gergellyel.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Charlie: Egyszerűen nem akarom, hogy ellenségeim legyenek

Nem akar nyilvánosan politikával foglalkozni, a raktárkoncerteket meg a kollégái miatt vállalta el. Azt mondja, a mostani az utolsó lemeze, és mindig a szakmának a játszott. Charlie-interjú.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ma már savanyúnak éreznénk a nagyi paradicsomát – így formálódik a zöldségeink íze

Mi a különbség paradicsom és paradicsom között, avagy miért átláthatatlan a magyar boltokba kerülő zöldségek minősége a fogyasztók számára? – erről is kérdeztük Márkus Zsoltot, a Veresi Paradicsom alapítóját.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„A jó színház nem keresztény, hanem megkerülhetetlen és kibírhatatlan”

A „nemzeti-keresztény” szókapcsolat rémisztő Visky András író szerint, aki a Kolozsvári Állami Magyar Színház aligazgatója, valamint aktív református egyháztag. Az SZFE körül kialakult kulturális állóháborúról beszélgettünk.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Jászberényi Sándor: Amíg a történelmi sérelmeinken nyavalygunk, nincs esély a túlélésre

Európa még mindig nem lát túl a saját határain, és nem ismeri fel a megváltozott világrend veszélyeit. De vajon mennyire vagyunk megosztottak a közel-keleti országokhoz képest? Interjú.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Székely Kriszta: A Biblia fontos könyv, de csak az egyik fontos könyv a polcon

Máté Gáborral vezetett közösen osztályt a SZFE-n, most egyedül maradt a tanítványaival, akiket a sötét módszerektől félt. Úgy látja, a diákokat és a tanári kart megalázó Vidnyánszky Attila nem hátrálhat meg. Interjú Székely Kriszta rendezővel.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Visváder Tamás: Andy Vajnát azért szerettem, mert az arcodba mondta, hogy hülye fasz vagy

A Konyhafőnökben szép eredményt elérő Visváder Tamást kérdeztük, milyen volt vezetni a Mr. Funkot, hogyan birkózik meg a rá aggatott jelzőkkel, és milyen szellemben nevelik majd Palácsik Lillával nemrég született fiukat.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„A kapcsolati erőszak lényegét nem látják, akik azt mondják, ilyenkor két ember konfliktusáról van szó”

Az évi ezer ügyben segédkező Spronz Júlia ügyvéd szerint a rendszer az intellektuális bántalmazók kezére játszik.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Otthon ülök szülés utáni depresszióval, és hónapok óta ez az első dolog, amin tudtam nevetni”

Interjú a Nemakarokbeleszólni Instagram-oldal alkotóival.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Orbán: 2021 májusától jön a szabadulás a koronavírustól

Cikkünk frissül! Jól haladnak a koronavírus elleni gyógyszerek magyarországi fejlesztése – ezt megerősítette Orbán Viktor kormányfő a Kossuth
fel 0 le
444 444

Kásler: Az első hullámban látotthoz hasonló a fertőzött egészségügyi dolgozók száma

Egy rá interjúban a háziorvosi ellátás átalakításáról is árult el részleteket a miniszter.
fel 0 le