#fizika

24.hu 24.hu

Szupererős részecskegyorsítót rejthet a Rák-köd

Az új kínai felfedezés megdöntheti a klasszikus fizikai elméleteket. The post Szupererős részecskegyorsítót rejthet a Rák-köd first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kozmikus cunamikat hozhatnak létre a fekete lyukak

A hatalmas struktúrák egyes szupermasszív fekete lyukaknál alakulhatnak ki. The post Kozmikus cunamikat hozhatnak létre a fekete lyukak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hatalmas robbanást figyeltek meg az űrben

Szakértők egy csoportja felfedezhette a szupernóvák harmadik típusát. The post Hatalmas robbanást figyeltek meg az űrben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hatalmas kozmikus karambolokat figyeltek meg

Először észleltek olyan rendszereket, amelyekben fekete lyukak és neutroncsillagok ütköznek. The post Hatalmas kozmikus karambolokat figyeltek meg first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Szellemkezet fotózott a NASA űrtávcsöve

A felvételen egy fiatal szupernóva-maradvány látható. The post Szellemkezet fotózott a NASA űrtávcsöve first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Végre kiderült, mi okozza az északi fényt

Az Alfvén-hullámoknak és a gyorsított elektronoknak van hozzá köze. The post Végre kiderült, mi okozza az északi fényt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A japán mester, aki meztelenül, kéz nélkül, vakon, fapofával győzi le a fizikát

Már a 444 egyik podcastjában is emlegettük Khaby Lame Instagram- és Tiktok-művészt, aki Buster Keatont idéző faarccal mutatja be, mennyire túlgondoljuk az életünket.A 21 éves srác nemrég még egy gyárban dolgozott Olaszországban, most pedig már több mint tízmillió követője van, és a New York Times írt róla portrét.Tőle körülbelül tízezer kilométerre él és alkot egy másik öntörvényű zseni, a japán Mr. Uekusa, aki teljesen más műfajban utazik, kivéve...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hatalmas robbanást észleltek a világűrben

Az esemény nagyjából egymilliárd fényévre történt. The post Hatalmas robbanást észleltek a világűrben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ismét bekapcsolták Kína mesterséges Napját

Új rekordot állítottak fel egy kínai kísérleti erőművel. The post Ismét bekapcsolták Kína mesterséges Napját first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Soha nem láttunk még ilyen közelről atomokat

Ezen már csak úgy lehet pontosítani, ha nehezebb atomokat vizsgálnak, vagy csökkentik a hőmérsékletüket. The post Soha nem láttunk még ilyen közelről atomokat first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Lehet, hogy téves Albert Einstein elmélete

A kutatók a sötét anyagról készítettek térképet. The post Lehet, hogy téves Albert Einstein elmélete first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Sötét szörnyeteg rejtőzhet galaxisunk közepén

Lehet, hogy mégsem egy szupermasszív fekete lyuk fekszik a Tejútrendszer magjában. The post Sötét szörnyeteg rejtőzhet galaxisunk közepén first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Új részletet derítettek ki az univerzum születéséről

A szakértők a Nagy Hadronütköztetővel folytattak kísérletet. The post Új részletet derítettek ki az univerzum születéséről first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Így olvadt össze a Tejútrendszer egy másik galaxissal

A Gaia Enceladusszal való találkozás óriási hatást gyakorolt galaxisunkra. The post Így olvadt össze a Tejútrendszer egy másik galaxissal first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Most jöttek csak rá, mire jó Nikola Tesla egyik találmánya

A legendás fizikus még ma is képes meglepetéseket okozni. The post Most jöttek csak rá, mire jó Nikola Tesla egyik találmánya first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A véltnél nagyobbak az univerzum kis szörnyetegei

A szakértők pontosították a neutroncsillagok méretére vonatkozó becslést. The post A véltnél nagyobbak az univerzum kis szörnyetegei first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Videón a sarki fény új változata

Egy kutató 2002-ben dokumentálta a jelenséget, de egészen mostanáig nem elemezték a felvételt. The post Videón a sarki fény új változata first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Furcsa szörnyek rejtőzhetnek az univerzumban

A szakértők egy ideje vizsgálják az egzotikus kompakt objektum létezésének lehetőségét. The post Furcsa szörnyek rejtőzhetnek az univerzumban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Közelebb kerültünk a szellemrészecskék megértéséhez

Megvan, hogy jelenlegi tudásunk szerint maximum mennyi lehet a neutrínók tömege. The post Közelebb kerültünk a szellemrészecskék megértéséhez first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Lézerrel csiholtak áramot magyar kutatók

Az ELKH Wigner Fizikai Kutatóközpont kutatói fontos mérföldkőhöz érkeztek az ultragyors optoelektronikai eszközök létrehozása felé vezető úton. The post Lézerrel csiholtak áramot magyar kutatók first appeared on 24.hu.
fel 0 le