#zene

444 444

Elhunyt Jon Lind, Madonna, az Earth, Wind & Fire és Vanessa Williams dalszövegírója

Jon Lind két éve rákkal folytatott küzdelem után, 73 évesen hunyt el. Munkássága során többek között szöveget írt az Earth, Wind & Fire Boogie Wonderland, Madonna Crazy for You vagy Vanessa Williams Save the Best for Last című dalához.Ezek közül az utóbbi kettő a Billboard Hot 100-as listájának az élén volt. A Save the Best for Last 1992-ben az év dala volt, egy évvel később pedig Grammy-díjra jelölték. Jon Lind társszerzőként közreműködött Cher,...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kiderült, milyen zenét hallgat Ferenc pápa

Több mint 1700 lemezzel bővítette Vatikánváros lemezgyűjteményét. The post Kiderült, milyen zenét hallgat Ferenc pápa first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kiugrott a Pápa a Vatikánból, hogy lemezboltba menjen

Egy járókelő videót készített az egyházfőről. The post Kiugrott a Pápa a Vatikánból, hogy lemezboltba menjen first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Január végén nyit a Magyar Zene háza, itt a koncertprogram

Klasszikus, jazz, könnyű-, világ-, tradicionális és elektronikus zenei koncertekkel, workshopokkal, zenepedagógiai foglalkozásokkal és beszélgetésekkel, valamint interaktív zenetörténeti kiállítással várja a közönséget január 23-tól a Liget Budapest projekt keretében felépült Magyar Zene Háza.A nyitás utáni napokban zeneakadémisták adnak ingyenes koncerteket, majd január 28-tól indul az intézmény koncertprogramja, amelyre a magyarzenehaza.com honlapon...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kedves üdvözlőlapon kérték a szomszédokat, hogy szilveszterkor, este 10 után kussoljanak

A szöveget kinyomtatták és nem írták alá. The post Kedves üdvözlőlapon kérték a szomszédokat, hogy szilveszterkor, este 10 után kussoljanak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A 100 legjobb magyar sláger 2021-ben

1 férfi + 1 szintetizátor = halhatatlanság. Mármint abban az esetben, ha az a férfi Vidovics Antal, aki 2021-et is végigénekelte és -zongorázta a Youtube-on. Bemutatunk 100 dalt, ami alapján egyértelmű, hogy a Lisztománia és a Beatlemánia után eljött az ideje a Vidovicsmániának. A témák: élet, halál, szerelem, bánat, szex, magány, egy 2009-es dottós utazás Hévízen, Galla Miklós Karinthy-gyűrűje stb. – azaz minden, ami releváns. Vidovics minimalizmusra...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Mulatós nótával kívánt boldog új évet Orbán Viktor

Mindenkinek, aki szereti. The post Mulatós nótával kívánt boldog új évet Orbán Viktor first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Felégetném ezt a cudar világot, ne teremjen egyebet, csak virágot

Takács Dorina csak tavaly tavasszal indította el Дeva nevű egyszemélyes zenei projektjét, de idén őszre már az egyik legexportképesebb magyar előadó lett.Magyar népdalokkal mixelt elektronikus számait maga írja és producereli.Kiskorában panelben élt, de most már nem költözne vissza a városba.Kicsit tart tőle, hogy többen is megismerik a nevét, de úgy gondolja, hogy ha így lesz, abból is tanulnia kell majd valamit.
fel 0 le
444 444

2025-től nem ír több számot a Coldplay

2025 után legfeljebb turnézni fog, de több számot már nem ad ki a Coldplay, mondta Chris Martin, a zenekar énekese a BBC egyik rádiócsatornáján. Most először említett konkrét dátumot, de ahhoz képest nem meglepő a bejelentés, hogy korábban is 12 albumot ígért összesen, amiből eddig kilenc készült el.Egy másik interjúban Chris Martin arról ábrándozott, hogy 70 évesen is koncertezni fognak, akár a Rolling Stones. „Csodálatos lesz, ha eljön rá bárki.” (BBC)
fel 0 le
24.hu 24.hu

A Coldplay 2025-ben abbahagyja a zeneírást

Chris Martin szerint pár évük van hátra alkotóként. The post A Coldplay 2025-ben abbahagyja a zeneírást first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Zenerajongóknak tökéletes karácsonyi ajándék (x)

A „hangszert mindenki kezébe” ötlet akkor is jó, ha eddig még soha nem gondoltál arra, hogy kipróbáljátok magatokat zenei vonalon, de tematikus The post Zenerajongóknak tökéletes karácsonyi ajándék (x) first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kiszáll a zenekarból a Hooligans basszusgitárosa

Késmárki Zsolt közel tizenöt év közös munka után távozik. The post Kiszáll a zenekarból a Hooligans basszusgitárosa first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Taylor Swiftet esküdtszék elé állítják, mert a vád szerint lopta a Shake It Off dalszövegét

Egy amerikai bíró elutasította Taylor Swift énekesnő kérését, hogy ejtse az ügyet, ami szerint 2014-es slágere, a Shake It Off dalszövegét a 3LW 2001-es Playas Gon' Play című dalának szövegéből másolta. Mindkét dalszövegben szerepelnek a „players gonna play”, illetve a „haters gonna hate” kifejezések. A bíró korábban elutasította az ügyet, mondván, hogy a dalszövegek túl „banálisak” ahhoz, hogy szerzői jogvédelem alá essenek. Az eredeti ítéletben...
fel 0 le
444 444

Hogy lehet egyetlen év alatt 432 ezer percnyi zenét meghallgatni a Spotifyon?

Minden decemberben a Spotify készít egy évösszesítőt a felhasználói számára, melyben végigveszi, hogy abban az évben ki mennyi zenét hallgatott, mi volt a kedvenc stílusa/előadója, melyik dalok voltak azok, melyek többször is lementek az év során. Ez nemcsak azért érdekes, mert végre akad egy techcég, ami a megszokottnál nyíltabban kommunikálja, hogy mennyire aprólékosan követik figyelemmel és dokumentálják a felhasználók minden rezzenését, hanem mert...
fel 0 le
444 444

Kóbor János és az Omega a hőskorban

A magyar rocktörténet egyik legsikeresebb zenekara volt az Omega.
fel 0 le
444 444

Ezeket a számokat hallgatták idén legtöbben a Spotifyon és az Apple Musicon

Még csak december 1-je van, de a Spotify és az Apple Music már most kiadta, mit hallgattak felhasználóik legtöbbször az évben.A Spotifyon ez az első öt helyezett:1. Olivia Rodrigo: Driver's License2. Lil Nas X: MONTERO (Call Me By Your Name)3. The Kid LAROI, Justin Bieber: STAY4. Olivia Rodrigo: Good 4U5. Dua Lipa: LevitatingAz Apple Musicon pedig ők nyertek:1. BTS: Dynamite2. Olivia Rodrigo: Driver's License3. Ariana Grande: Positions4. Pop Smoke: For...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Két zenésze covidos lett, elhalasztják Ákos nagykoncertjét

Már megvan az új időpont. The post Két zenésze covidos lett, elhalasztják Ákos nagykoncertjét first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Meghalt Molics Zsolt, a Cool Head Klan és több rockzenekar énekese

A zenész ötvenhárom éves volt. The post Meghalt Molics Zsolt, a Cool Head Klan és több rockzenekar énekese first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Brian May szerint ma a Queennek különböző nemű és bőrszínű tagokból kéne állnia, és kellene bele egy transz zenész is

Nem tetszik neki a Brit Awards döntése a nemek szerinti kategóriák megszüntetéséről. The post Brian May szerint ma a Queennek különböző nemű és bőrszínű tagokból kéne állnia, és kellene bele egy transz zenész is first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Bryan Adams koronavírusos, egy hónapon belül másodjára

Tünetei nincsenek, de azért ez így is elég balszerencsés helyzet. The post Bryan Adams koronavírusos, egy hónapon belül másodjára first appeared on 24.hu.
fel 0 le