#orosz-ukrán háború

24.hu 24.hu

Előkerült Viktor Szokolov, a halottnak hitt orosz flottaparancsnok

Előkerült egy videó Viktor Szokolovról, a fekete-tengeri orosz tengerészeti flotta parancsnokáról, akiről az ukrán különleges erők hétfőn azt állították, hogy harminchárom másik tengerésztiszttel együtt halálát lelte az orosz flotta szevasztopoli főhadiszállását ért rakétacsapásban. The post Előkerült Viktor Szokolov, a halottnak hitt orosz flottaparancsnok first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Sojgu bejelentette: 2025-ig oroszország eléri háborús céljait

Az orosz védelmi minisztérium tovább növeli a fegyveres erők harci erejét, többek között korszerű fegyverekkel és jobb kiképzéssel – közölte kedden az orosz védelmi miniszter a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség szerint. The post Sojgu bejelentette: 2025-ig oroszország eléri háborús céljait first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Szergej Sojgu bejelentette: 2025-ig tart a „különleges katonai művelet”

Tudósítás az orosz-ukrán háború legfontosabb esetményeiről. The post Szergej Sojgu bejelentette: 2025-ig tart a „különleges katonai művelet" first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A kanadai házelnök lemondott a Hunka-botrány miatt

Miután a kanadai parlament rendkívüli ülésén ovációval fogadták az ukrán Galícia SS-hadosztály egyik veteránját, és Anthony Rota „hősnek” nevezte a férfit, a házelnök a párt vezetőivel egyeztetve lemondott.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Újra működik a kompátkelő az ukrán-román határon

Újra működik az ukrán-román határon az odesszai régió orlivkai kompátkelőhelye, amelyre keddre virradóan mértek csapást az orosz erők, közölte az ukrán határőrszolgálat a Telegramon. The post Újra működik a kompátkelő az ukrán-román határon first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kaució bevezetését kezdeményezik Brüsszelnél az ukrán gabonával kapcsolatban a V4 országai

Kaució bevezetését kezdeményezi az Európai Bizottságnál az ukrán gabonaszállításokkal kapcsolatban a négy visegrádi ország, Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia, jelentette be Marek Vyborny cseh mezőgazdasági miniszter kedden. The post Kaució bevezetését kezdeményezik Brüsszelnél az ukrán gabonával kapcsolatban a V4 országai first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Zsigmond Barna Pál: Ukrajna állítsa vissza a magyar nyelv védelmét megillető jogi kereteket

Ezúton is arra kérjük Ukrajnát, hogy tartsa be az európai normákat, az Európa Tanács és a Velencei Bizottság ajánlásait, valamint állítsa vissza azokat a jogi kereteket, melyek védik a magyar nyelvet és a magyar nemzeti közösséget – fogalmazott az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Budapesten. The post Zsigmond Barna Pál: Ukrajna állítsa vissza a magyar nyelv védelmét megillető jogi kereteket first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A törökök F-16-osokat vennének az USA-tól a svéd NATO-rafitikációért cserébe

Törökország parlamentje betartja azt az ígéretét, hogy ratifikálja Svédország NATO-pályázatát, amennyiben Joe Biden amerikai elnök kormánya megnyitja az utat az F-16-os repülőgépek eladásához Ankara számára – közölte Recep Tayyip Erdoğan elnök kedden a török sajtó beszámolója szerint. The post A törökök F-16-osokat vennének az USA-tól a svéd NATO-rafitikációért cserébe first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Dinamikus, mélyreható ütközet zajlik a Fekete-tengeren a britek szerint

A Fekete-tengeren dinamikus, mélyreható ütközet zajlik az ukránok és az oroszok között, és ez valószínűleg reaktív magatartásra kényszeríti Oroszországot – olvasható a brit védelmi minisztérium kedd reggeli jelentésében. The post Dinamikus, mélyreható ütközet zajlik a Fekete-tengeren a britek szerint first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Lengyel lap: Bebizonyosodott, hogy ukrán rakéta ölt meg két lengyel férfit tavaly novemberben

Lengyel szakértők megerősítették, hogy Ukrajna lőtte ki azt a rakétát, amely novemberben két ember halálát okozta egy dél-lengyelországi gabonaüzemben – írta kedden a Rzeczpospolita lengyel napilap több forrásra hivatkozva The post Lengyel lap: Bebizonyosodott, hogy ukrán rakéta ölt meg két lengyel férfit tavaly novemberben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Fontos ukrán kikötőt rakétáztak az oroszok éjjel

Súlyos károkat okozott egy éjszakai orosz légicsapás az ukrán gabonaexporthoz kulcsfontosságú kikötővárosban – írja a Reuters. The post Fontos ukrán kikötőt rakétáztak az oroszok éjjel first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Krivij Riht lőtték az oroszok kedd reggel

Rakéta talált el egy üzletet a közép-ukrajnai Krivij Rih városában – közölte a Krivij Rih Védelmi Tanács vezetője a Telegram üzenetküldőn. The post Krivij Riht lőtték az oroszok kedd reggel first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ismét Zelenszkij szülővárosát támadták az oroszok

Az ukrajnai háború legfontosabb eseményei élő hírfolyamunkban. The post Ismét Zelenszkij szülővárosát támadták az oroszok first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

ENSZ-bizottság: Az orosz hadsereg halálra kínozza az ukrán informátornak tartott embereket

A vizsgálóbizottság eddig tízszer látogatott Ukrajnába, de orosz forrásokhoz többszöri megkeresés ellenére sem fért hozzá.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Gyurcsány szavai imponáltak Orbánnak, aki aztán a szívek működéséről beszélt a Parlamentben

A Parlament őszi ülésszaka szokás szerint Orbán Viktor felszólalásával és a frakcióvezetők reakcióival kezdődött, a főbb témák az orosz-ukrán háború, az infláció, a magyar népességcsökkenés és a miniszterelnök szerint Dobrev-maszkban visszatérni akaró Gyurcsány-korszak voltak. The post Gyurcsány szavai imponáltak Orbánnak, aki aztán a szívek működéséről beszélt a Parlamentben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Behívatták az orosz külügyminisztériumba a bolgár nagykövetet

Bekérették Bulgária moszkvai nagykövetét hétfőn az orosz külügyminisztériumba amiatt, hogy az orosz ortodox egyház három papját kiutasították Bulgáriából, írja az MTI. The post Behívatták az orosz külügyminisztériumba a bolgár nagykövetet first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Az ukránok azt állítják, hogy megölték az orosz fekete-tengeri flotta parancsnokát

A Szevasztopol ellen néhány nappal ezelőtt összehozott rakétatámadás alkalmából.
fel 0 le
444 444

Befutottak Ukrajnába az első amerikai Abramsok, de egyelőre csak nagyon óvatosan szeretnék bevetni őket

Nem árulják el, hogy voltaképpen hol is vannak.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kijev szerint végeztek a Fekete-tengeri orosz flotta parancsnokával

Ukrajna azt állítja, hogy megölték Oroszország Fekete-tengeri flottájának parancsnokával, amikor múlt héten példátlan rakétacsapást mértek a Krím-félszigeten az orosz haditengerészeti parancsnokságra. The post Kijev szerint végeztek a Fekete-tengeri orosz flotta parancsnokával first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Bocsánatot kért a kanadai parlament elnöke az ukrán náci veterán felmagasztalásáért

Magyarázkodni kényszerült a kanadai parlament alsóházának elnöke Anthony Rota, mert a pénteki ülésen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszéde után egy olyan ukrán veteránról beszélt elismerően, aki a nácik mellett harcolt a második világháborúban. The post Bocsánatot kért a kanadai parlament elnöke az ukrán náci veterán felmagasztalásáért first appeared on 24.hu.
fel 0 le