#orosz-ukrán háború

24.hu 24.hu

Olaf Scholz: a NATO közreműködésével kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni The post Olaf Scholz: a NATO közreműködésével kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Orosz külügy: legitim célpontok a Kijev által használt amerikai műholdak

Az orosz hadsereg legitim célpontjaivá válhatnak az ukrán hadsereg támogatására használt amerikai műholdak – jelentette ki Vlagyimir Jermakov, a külügyminisztérium fegyverzetellenőrzési osztályának igazgatója a RIA Novosztyi hírügynökség által szerdán közölt interjújában. The post Orosz külügy: legitim célpontok a Kijev által használt amerikai műholdak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Jászberényi Sándor: A Buena Vista Social Bar balladája

Budapesti bártulajdonosok dobták össze a pénzt egy generátorra, hogy továbbra is nyitva maradhasson Kijevben az a vendéglátóhely, mely egyedüliként nem zárt be akkor sem, amikor az oroszok ostrom alá vették a várost. The post Jászberényi Sándor: A Buena Vista Social Bar balladája first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Von der Leyen az oroszok pénzéből építené újra Ukrajnát

Különbíróságot hozna létre az EU az orosz bűnök kivizsgálására és az orosz oligarchák és az orosz jegybank zárolt vagyonából kárpótolná Ukrajnát a háborús károkért.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Oroszország a nukleáris fegyverek infrastruktúrájába tervez beruházni

Oroszország védelmi minisztere közölte: 2023-ban a nukleáris fegyverkezési infrastruktúrára fejlesztésére összpontosítanak, beleértve az új rakétarendszerek befogadására alkalmas létesítmények bővítését. The post Oroszország a nukleáris fegyverek infrastruktúrájába tervez beruházni first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Kimondottan feszült tanácskozás vár a nagyhatalmakra az EBESZ külügyminiszteri csúcstalálkozóján

Társagresszorok elszigetelve, mondta az USA állandó EBESZ képviselője a sajtótájékoztatóján.
fel 0 le
444 444

Felhívták az orosz elit gyermekeit, hogy megkérdezzék tőlük, terveznek-e a frontra menni

Eddig nem merült fel, hogy részt vegyenek a mozgósításban.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Külföldi ügynökökről szóló törvényt fogadtak el Oroszországban

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma napi hírszerzési jelentésében kiemelte, hogy Oroszország új, külföldi ügynökökről szóló törvényt fogadott el, amelyet a tárca szerint a Putyin-rezsim kritikusai és másként gondolkodók elleni fellépésre fognak használni. The post Külföldi ügynökökről szóló törvényt fogadtak el Oroszországban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Csehország ukrán katonák kiképzésére készül

Egyetértett kedden este ukrán katonák csehországi kiképzésével a cseh parlament alsóháza, amely jóváhagyta a cseh katonák kiküldését is más európai uniós tagállamokba ukránok kiképzése céljából – jelentette a CTK hírügynökség. The post Csehország ukrán katonák kiképzésére készül first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Zelenszkij: A rendkívüli veszteségek ellenére is támad Oroszország

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök késő esti írta a Telegramon The post Zelenszkij: A rendkívüli veszteségek ellenére is támad Oroszország first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ukrán kormányfő: Átvészeljük a telet

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök egy kormányülésen elmondta, hogy „Oroszország tovább fogja rombolni az ország energia-infrastruktúráját, mivel a céljuk, hogy megfagyjon Ukrajna, amivel újabb népirtást készülnek elkövetni az ukrán nép ellen”. The post Ukrán kormányfő: Átvészeljük a telet first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Gázelosztó pontot ért találat Zaproizzsjában

Olekszandr Sztaruh, a Zaporizzsjai Megyei Katonai Közigazgatás vezetője szerdán kora reggel a Telegramon közölte, hogy a térségben az éjszaka folyamán orosz csapások értek egy gázelosztó pontot. The post Gázelosztó pontot ért találat Zaproizzsjában first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az ukrán miniszterelnök szerint a kihívások ellenére az ország energiaszükségletének 70 százaléka fedezve van

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról. The post Az ukrán miniszterelnök szerint a kihívások ellenére az ország energiaszükségletének 70 százaléka fedezve van first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Medvegyev atlanti impotenseknek bélyegezte a NATO-t

Ha a NATO Patriot-rendszereket szállít Ukrajnának, akkor ezek a személyzetükkel együtt az orosz hadsereg célpontjává válnak – írta Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese kedd esti Telegram-bejegyzésében. The post Medvegyev atlanti impotenseknek bélyegezte a NATO-t first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Kiderült, hogy 400 ezernél is több orosz menekült Kazahsztánba, 700 ezer pedig Grúziába a bevonulás elől

Közülük 100 ezren maradtak, a többiek továbbmentek. Grúziában is ennyien maradtak 700 ezerből, de ott úgy megpörgették a gazdaságot, hogy 10 százalék lesz az idei növekedés.
fel 0 le
444 444

Egy ismert ukrán író holttestét is megtalálták a nemrég feltárt izjumi tömegsírban

Volodimir Vakulenkót nyolc hónappal ezelőtt hurcolták el otthonából egy „Z” jelzéses autóban.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Intenzív osztályra szállítottak egy bebörtönzött fehérorosz ellenzéki vezetőt

Intenzív osztályra kellett szállítani Marija Kalesznyikava bebörtönzött fehérorosz ellenzéki vezetőt – jelentették be kedden a szintén bebörtönzött Viktar Babarika ellenzéki vezető Telegram-csatornáján. The post Intenzív osztályra szállítottak egy bebörtönzött fehérorosz ellenzéki vezetőt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A magyar kormány továbbra sem járul hozzá a NATO-Ukrajna Bizottság ülésezéséhez

Nem engedik be a tárgyalóterembe az ukrán külügyminiszetrt, amíg a kárpátaljai magyarok vissza nem kapják a jogaikat.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hálózatot hoz létre a G7 az ukrajnai háborús bűnök nyomozásainak koordinálására

A G7-csoport kedden megállapodott egy hálózat létrehozásáról a háborús bűnök kivizsgálásának koordinálására. The post Hálózatot hoz létre a G7 az ukrajnai háborús bűnök nyomozásainak koordinálására first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Már több mint 100 milliárd dollár az ukrán államadósság

A költségvetési hiány orvoslására hiteleket kell felvenni.
fel 0 le