#drón

24.hu 24.hu

Madaraktól tanulhatnak a jövő drónjai

A robotrepülőgépek rengeteg energiát takaríthatnának meg, ha ki tudnák használni a felfelé haladó légáramlatokat, ami a madaraknak a kisujjukban van. The post Madaraktól tanulhatnak a jövő drónjai first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Videón, ahogy egy aligátor elkap egy drónt, és az kigyullad a szájában

Annyira látványos, még a Google vezérigazgatója is megosztotta. The post Videón, ahogy egy aligátor elkap egy drónt, és az kigyullad a szájában first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Tényleg a nindzsabomba a jövő egyik legfontosabb fegyvere?

Titokban fejlesztették ki, és hivatalosan el sem ismerték annak a módosított rakétának a létezését, amit az elmúlt napokban a sajtóban csak nindzsabombaként emlegettek. Az R9X azért került be a hírekbe, mert ezt használhatták a kabuli reptéren elkövetett, közel kétszáz ember életét követelő támadáshoz köthető iszlamista (vagy iszlamisták) likvidálásához. A különleges fegyver hátborzongató módon végez a célponttal, de a haszna elvileg éppen az, hogy...
fel 0 le
444 444

Az USA katonai csapást hajtott végre Kabulban

Az Egyesült Államok dróncsapást hajtott végre vasárnap Kabulban – közölték a nevük elhallgatását kérő illetékesek, akik szerint a katonai csapás az Iszlám Állam feltételezett harcosai ellen irányult.Azt mondták, a légicsapást pilóta nélküli repülő szerkezettel hajtották végre, és az utórobbanások arról tanúskodnak, hogy a jármű nagy mennyiségű robbanószert szállított.Az afgán fővárosban szemtanúk arról számoltak be, hogy a kabuli repülőtér közelében...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Drónra szerelt infravörös kamerával, katasztrófa sújtotta területekről ment állatokat egy amerikai operatőr

Douglas Thron a tűzvészek, árvízek, illetve hurikánok után fésüli át az érintett területeket. The post Drónra szerelt infravörös kamerával, katasztrófa sújtotta területekről ment állatokat egy amerikai operatőr first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Az iráni Forradalmi Gárda drónja okozhatta két tengerész halálát egy kereskedelmi hajón

Egy deltaszárnyú, egyszer használatos drón csapódhatott a Mercer Street nevű tankerhajóba Omán partjainál egy hete az Egyesült Államok szakértői szerint. A „kamikaze” drón a az izraeli zászló alatt működő hajó hídjában robbant és megölt két tengerészt. Az egyikük brit, a másikuk román állampolgár volt. A hajó és a drón törmelékeinek átvizsgálása után az amerikai szakértők arra jutottak, hogy a fegyver a Forradalmi Gárdához, Irán haderejének elit...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Mostantól az MTVA lakott területen is készíthet drónfelvételeket

Ezt mindenki másnak megtiltja a törvény. The post Mostantól az MTVA lakott területen is készíthet drónfelvételeket first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Napelemes repülőt fejlesztenek az amerikai hadsereg támogatásával

A drónrepülő a tervek szerint egyhuzamban 90 napig is repülhet majd. The post Napelemes repülőt fejlesztenek az amerikai hadsereg támogatásával first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Önműködő drónrajt vetett be Izrael a Hamász ellen

Korábban ilyenre még nem volt példa. The post Önműködő drónrajt vetett be Izrael a Hamász ellen first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Légvédelmi üteg lőtte ki az amerikai nagykövetségre támadó drónt

Megszólaltak a szirénák az erős védelem alatt álló bagdadi diplomáciai negyedben. The post Légvédelmi üteg lőtte ki az amerikai nagykövetségre támadó drónt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Drónnal és csónakkal merészkedett a Fertő tavi építkezéshez egy olvasónk

És nagyon jó képeket készített az elbontott cölöpházakról és a botrányos építkezésről.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Repülő versenyautót teszteltek

Először reptették meg a különleges modellt. The post Repülő versenyautót teszteltek first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Drónprogramozás és kiterjesztett valóság is nyert az InnoMax Díjon

A legjobb ötletek között fontos szerepet kaptak az innovatív technológiák és a fenntarthatóság. The post Drónprogramozás és kiterjesztett valóság is nyert az InnoMax Díjon first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Drónokkal vívják a drogháborút a mexikói kartellek

A Mexikó dél-nyugati részén fekvő Aguililla városa fölött egyre többet hallani fura, zümmögő hangokat. A helyiek számára viszont nem nagy rejtély, hogy mi adja ki ezt a hangot, és hogy mit kell ilyenkor csinálni: valószínűleg az egymással viaskodó drogkartellek próbálják egymást drónokról lebombázni, úgyhogy irány elbújni valamerre. A kábítószer csempészek egyre inkább rákaptak a drónozásra, kis módosításokkal robbanóanyagokat vagy drogot is tudnak...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Videón, ahogy repülő dildó támad egy seriffre

„Az ott egy pöcs egy drónon?” The post Videón, ahogy repülő dildó támad egy seriffre first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Amerikai drónok zümmögnek Veszprém felett

„Veszprém felett drónok repkednek, a lakosság kezd megőrülni. Második napja azt kell hallgatni folyamatosan, hogy zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz”– jelezte a 444 egyik olvasója, és valóban, a VEOL is arról ír, hogy Veszprém és térségében napok óta amerikai pilóta nélküli repülőgépek zaját lehet hallani.A lap szerint a pilóta nélküli RQ-7 típusú Shadow azaz „árnyék” fedőnevű felderítő drónokkal „nemzetközi hadgyakorlat támogatása céljából települtek ki”...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Elképesztően látványos drónfelvétel készült a fortyogó vulkánról

Joey Helms videós belevezette drónját a kilövellő Fagradalsjfall vulkánba. The post Elképesztően látványos drónfelvétel készült a fortyogó vulkánról first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Először támadt emberre önállóan egy harci drón

Tavaly márciusban történt az eset. The post Először támadt emberre önállóan egy harci drón first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Mennyire népszerűek hazánkban a drónok? (X)

Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) december 31-én fogadta el az Európai Unió (EU) egységes drónszabályozásának új rendelkezését. The post Mennyire népszerűek hazánkban a drónok? (X) first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Drónnal üldöztek a rendőrök egy betépett bringást Siófokon

A közlekedési rendőrök hétfő délelőtt vették észre, ahogy egy piros kapucnis felsőt viselő biciklis a tilos jelzés ellenére szabálytalanul az úttestre hajtott. Felszólították, hogy álljon meg, de a férfi eltekert. Pár perccel később a rendőrségi drón vette észre a már feketébe öltözött biciklist, így a járőrök rövid követés után elfogták. A férfi ruházatának átvizsgálásakor több gramm kábítószergyanús növényi törmelék került elő, amit lefoglaltak. A...
fel 0 le