#spanyolország

444 444

15 év börtönre ítélték azt a spanyol férfit, aki megölte majd megette az anyját

A 28 éves Alberto Sánchez Gómezt 2019-ben vették őrizetbe, miután a rendőrség az anyja otthonában műanyagdobozokban tárolt emberi maradványokat talált.A bíróság elutasította Sánchez érvelését, miszerint a gyilkosság idején elveszítette kapcsolatát a valósággal. A gyilkosságért 15 évre, a holttest meggyalázása miatt pedig további 5 hónap börtönre ítélték. Emellett 60 ezer euro kártérítést kell fizetnie a bátyjának.A rendőrség 2019 februárjában jelent...
fel 0 le
444 444

A meglepően jól játszó spanyolok csak 0-0-át játszottak a svédekkel

La Cartuja stadion, SevillaSpanyolország: (4-3-3)Unai Simon - Alba, Pau Torres, Laporte, M. Llorente - Pedri, Rodri (Thiago 66.), Koke (Fabián, 87.)- Olmo (Moreno 74.), Morata (Sarabia, 66.) Ferran Torres (Oyarzabal 74.)Svédország: (4-4-2)Olsen - Augustinsson, Danielson, Lindelöf, Lustig (Krafth, 75.) - Forsberg (Cajuste, 84.), Ekdal, Olsson (Bengtisson, 84.), S. Larsson - Isak (Quaison 69.), Berg (Claesson, 69.)Mire számítottunk előzetesen?A...
fel 0 le
24.hu 24.hu

A tengerbe ölte saját lányait, hogy embertelen fájdalmat okozzon az anyjuknak

Egész Spanyolországot sokkolta a kegyetlen bűntény. The post A tengerbe ölte saját lányait, hogy embertelen fájdalmat okozzon az anyjuknak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Az idős férfi maga épített padot a feleségének, miután a város visszadobta a kérelmét

Saját maga épített padot a feleségének egy spanyol nyugdíjas, miután a városi tanács leszavazta a kérelmét, hogy telepítsenek padokat azon az útvonalon, ahol az idős pár sétálni szokott.Manuel Souto 82 éves, A Estrada városában él. 79 éves feleségével, Maríával minden nap ugyanazon az útvonalon tesznek egészségügyi sétát, de az idős nő egészségügyi problémái miatt egyre megterhelőbbé váltak a rövid túrák.Férje megpróbált lobbizni a városi tanácsnál,...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Levágta főnöke péniszét egy bárpultos, amikor megpróbálta megerőszakolni

A Spanyolországban dolgozó bangladesi nő ezután felhívta a rendőrséget, hogy jelentse az esetet. The post Levágta főnöke péniszét egy bárpultos, amikor megpróbálta megerőszakolni first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Több ország hamarabb kezdi alkalmazni az európai vakcinaútlevelet

Görögország és Spanyolország biztosan részt vesz a korai fázisú tesztelésben. The post Több ország hamarabb kezdi alkalmazni az európai vakcinaútlevelet first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A rasszizmus ellen küzdve különféle bőrszínű bélyegekkel jött ki a spanyol posta, de pont a fehér lett a legértékesebb

A reakciók alapján nem a tervek szerint sült el a spanyol posta kezdeményezése: a héten jelentették be, hogy az emberi bőrszínek árnyalatait bemutató bélyegsorozatot vezetnek be, hogy így küzdjenek a rasszizmus ellen. Csakhogy a bélyegek közül pont a fehér bőrt ábrázoló bélyeg lett a legdrágább, és sokak szerint így nem annyira ment át a posta antirasszista üzenete. Pedig a posta közleménye szerint direkt számolt ezzel a különbséggel: az állami...
fel 0 le
444 444

Három embert ítéltek el a 2017-es barcelonai terrortámadás előkészítéséért

Bűnösnek találta, és 8-tól 53 évig terjedő szabadságvesztésre ítélte a spanyol központi büntetőbíróság csütörtökön a 2017-ben Katalóniában elkövetett gázolásos terrormerényletek három vádlottját.Az ítélet szerint a vádlottak nem vettek részt közvetlenül a 16 halálos áldozatot követelő és több mint 150 embert megsebesítő dzsihadista támadások elkövetésében Barcelonában és Cambrilsban, de közreműködtek előkészítésükben. A többi közt terrorista...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Orbán Viktor fogadta a VOX-vezért, aki szerint ő lehet Európa új vezetője

A spanyol pártelnök elkötelezett híve a magyar kormányfőnek. The post Orbán Viktor fogadta a VOX-vezért, aki szerint ő lehet Európa új vezetője first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

5 milliárd forintos beruházást hajt végre két spanyol autóipari cég

Egy móri, illetve egy szentgotthárdi gyárban. The post 5 milliárd forintos beruházást hajt végre két spanyol autóipari cég first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Júniustól szabadon utazhat a beoltottak egy része Spanyolországba

A WHO és az EMA által engedélyezett vakcinákat fogadják el. The post Júniustól szabadon utazhat a beoltottak egy része Spanyolországba first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Krízis az uniós határnál – kijátszotta a migrációs kártyát Marokkó

Két nap alatt 8000 bevándorló érkezett Marokkóból a spanyolországi Ceutába, abba az európai uniós városba, ami afrikai területen fekszik. A spanyolok a kezdeti sokk után ezrével kezdték visszatoloncolni a migránsokat. Az ügyet tovább bonyolítja, hogy a két ország között komoly diplomáciai konfliktus feszül. The post Krízis az uniós határnál – kijátszotta a migrációs kártyát Marokkó first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Egyetlen nap alatt több mint hatezren úsztak át Ceutára

Soha ennyien nem érkeztek Marokkóból a spanyol enklávé területére.
fel 0 le
444 444

Egy nap alatt több mint 5000 bevándorló özönlötte el Spanyolország afrikai enklávéját

Marokkó így próbálhat meg bosszút állni Spanyolországon.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ötezernél többen jutottak át egy nap alatt a marokkói-spanyol határon

A marokkói határőrség nem igazán végzi a munkáját, valószínűleg azért, mert egy nyugat-szaharai szeparatistát spanyol kórházban kezelnek. The post Ötezernél többen jutottak át egy nap alatt a marokkói-spanyol határon first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem mindennapi szívátültetéssel mentették meg egy spanyol csecsemő életét

Olyan donorszívet használtak, amely néhány percre megállt, ráadásul a donor és a beteg nem volt azonos vércsoportú. The post Nem mindennapi szívátültetéssel mentették meg egy spanyol csecsemő életét first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Legfeljebb harminccal lehet menni mostantól a spanyol városi utak többségén

Van, ahol még ennél is lassabban. The post Legfeljebb harminccal lehet menni mostantól a spanyol városi utak többségén first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Spanyolországból hozták haza azt a férfit, aki az M5-ösön magát rendőrnek álcázva rabolt ki három embert

Még 2019-ben adta ki magát rendőrnek a román férfi, aki három másik románt rabolt ki az autópályán.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Fél év után újra szabadon lehet utazni a spanyol tartományok között

Vasárnap lejár a szükségállapot, de bizonyos korlátozások érvényben maradnak. The post Fél év után újra szabadon lehet utazni a spanyol tartományok között first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Madridi sikerével reflektorfénybe lépett a spanyol Trump

Postán érkező véres kés, halálos fenyegetéseket és pisztolytöltényeket tartalmazó levelek, nyílt patkányozás a közösségi médiában – a madridi választási kampány durvasága még a szenvedélyes spanyolokat is meglepte. Az eredmény kevésbé. The post Madridi sikerével reflektorfénybe lépett a spanyol Trump first appeared on 24.hu.
fel 0 le