#ingatlan

HVG HVG

Már 5 millióval drágultak tavalyhoz képest a panellakások

Az ingatlanárak továbbra is folyamatos növekedésben vannak, innen löki majd még feljebb őket a vasárnap bejelentett 10 millió forintos szabad felhasználású hitel. Felújítandó lakást - vélhetően az építőipari anomáliák miatt – egyre kevesebben keresnek.
fel 0 le
HVG HVG

Ingyen lakást matekozhatnak ki a három gyereket vállaló fiatal házasok

Bár vasárnap bejelentett kedvezmények pontos feltételei még nem ismertek, akár száz százalékban állami támogatásból juthatnak lakáshoz a három gyermeket vállaló fiatal házasok, amennyiben a 10 millió forint kamatmentes, szabad felhasználású hitelt a csokkal – számolta ki az Otthon Centrum. Az már más kérdés, hogy mire realizálják a vásárlást, a piac benyelheti a kedvezmények bizonyos részét, hiszen nyártól áremelkedés várható a támogatásoknak köszönhető pluszkereslet miatt.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kiderült, hogy szexbörtönt rejt az eladó ingatlan, azonnal világhírű lett

Van benne biliárdasztal, konditerem – ja, és egy kis szado-mazo pincécske.
fel 0 le
HVG HVG

Felszívódik a csok és az áfakedvezmény egy része - a legszegényebbek árazódnak ki a piacról

Közelíteni fogják áraikat a már 27 százalékos áfával kínált lakásokéhoz azok a beruházók, akik még 5 százalékos áfateher mellett kaptak építési engedélyt. Az emelkedő árak miatt végképp kiszorulnak a piacról azok, akiknek a következő ingatlanvásárláshoz nincs mit beforgatni, jelzáloggal terhelni vagy épp bérbeadásból származó bevétellel törleszteni.
fel 0 le
HVG HVG

7,5 év nettó fizetése csak egy kislakásra elég Budapesten

Egy ötven négyzetméteres budapesti lakás a tavalyi átlagárakon 7,5 éves nettó fizetésből jött ki. Varsóban és Bukarestben szintén 7,5 év kellett hozzá, ezzel szemben Prágában és Pozsonyban több mint 8 évre volt szükség.
fel 0 le
HVG HVG

"Ott is van, meg nincs is" - így látja magyar tervezője a világ legjobb középületét

Az új városligeti múzeumok közül a legnagyobb sikert a Néprajzi Múzeum terve aratta. Ferencz Marcel építész elmagyarázta, hogyan képviselheti ez a ház a béke építészetét, és mit keres egy norvég kesztyűminta a múzeum oldalán.
fel 0 le
HVG HVG

"Ott is van, meg nincs is" - így látja magyar tervezője a világ legjobb középületét

Az új városligeti múzeumok közül a legnagyobb sikert a Néprajzi Múzeum terve aratta. Ferencz Marcel építész elmagyarázta, hogyan képviselheti ez a ház a béke építészetét, és mit keres egy norvég kesztyűminta a múzeum oldalán.
fel 0 le
HVG HVG

"Alku nincs!" - de idő se lenne az egyezkedésre a pörgő keresleti piacon

Átlagosan másfél-két hónappal rövidebb idő alatt lehet eladni az ingatlanokat most, mint 2013-ban – derül ki az Otthon Centrum friss elemzéséből. Ezzel párhuzamosan az eladóknak jóval kevesebbet kell engedniük az árból: az alku mértéke folyamatos csökkenést mutatva 4 és 10 százalék közé mérséklődött az elmúlt öt évben.
fel 0 le
HVG HVG

Ingatlanpiac: a kiadásban egyre kisebb az üzlet, de az áremelkedésben még lehet bízni

Még tart a fellendülés az ingatlanpiacon, de kiadási céllal egyre kevésbé éri meg lakást vásárolni, a keresleti túlsúly mellé 5,86 százalékos ingatlanpiaci hozam társul.
fel 0 le
HVG HVG

Egyetlen ábra mutatja meg, hogy még mindig fényévekre vagyunk a válság előtti ingatlanpiaci teljesítménytől

Az előző évekhez hasonlóan erősödő kereslettel, de még mérsékeltebb tranzakciószámmal indult 2019 ingatlanpiaca.
fel 0 le
HVG HVG

Hattyúdalát énekli az építőipar, a szaktárcán múlik, hogy lehúzzák-e rá a függönyt

A csúcsra járatott építőipar betegségeire kínál gyógymódot az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, mely a napokban küldte meg a szaktárcának azt a tervezetet, mely német minta alapján húzná ki a bajból a szektort.
fel 0 le
HVG HVG

Kevesebb az épülő új ingatlanra felvett hitel, a kétgyerekes csokban bíznak a beruházók

A tavaly felvett lakáshitelek közel háromnegyedét használt ingatlanok vásárlására fordították a háztartások – derül ki a Magyar Nemzeti Bank statisztikájából.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Még drágábbak lesznek a lakások

Egyre többen akarnak vásárolni, és sokan fognak felújítani is.
fel 0 le
HVG HVG

Kettészakadt a lakáshitelpiac - egyre rizikósabb a régi hitelesek helyzete

Hiába dominálnak az új lakáshiteleknél a kiszámítható, fix törlesztőrészletű konstrukcióké a főszerep, 70 százalékos az arányuk, a teljes lakossági hitelállományt tekintve azonban a rizikós, változó kamatozásúak vannak fölényben, 62 százalékát adják a piacnak.
fel 0 le
24.hu 24.hu

13 évnyi fizetéséből vehet magának panellakást egy egészségügyi dolgozó

Egy átlagos panellakás ára már 22,5 millió forint.
fel 0 le
HVG HVG

A pénzügyben dolgozók közel 5 évnyi fizetésből tudnak panellakást venni, az egészségügyben dolgozóknak ugyanehhez 13 év kell

Az elmúlt négy évben több évvel meghosszabbodott az az időszak, amelyet teljes spórolással kellene tölteni, hogy hitelmentesen tudjon valaki saját lakást vásárolni. Egy átlagos 22,5 millió forintos panel 8,5 évnyi nettó fizetésből érhető el, míg tégla ingatlan esetében 14 évre nyúlik ez az időszak.
fel 0 le
HVG HVG

Sokan a jegybank miatt hozták előre a lakásvásárlást

Aki tehette, nem várta meg a lakásvásárlással az októberi lakáshitel-szigorítást, így tízéves rekordot döntöttek a négyzetméterárak. Mivel ezek a vevők már hiányozni fognak idén a piacról, az eladóknak mérsékelni kell majd az árakat.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Szavazott az eladásra a helyi Fidesz-elnök, majd ajánlatot tett az ingatlanra

A ceglédi önkormányzat októberben határozott arról, hogy értékesíti a laktanyában levő 3000 négyzetméternyi részt, Hörömpő Annamária önkormányzati képviselőként is emellett szavazott. Majd az ő cége adott be ajánlatot, a minimális árért viheti az ingatlant.
fel 0 le
HVG HVG

800 forintos négyzetméteráron kínálja a bérlakásokat a XIII. kerület

A 33 új lakásra 5 éves időtartamra szóló bérleti szerződést lehet nyerni, a bérleti díj 800, illetve 1200 forint+áfa négyzetméterenként.
fel 0 le
HVG HVG

Egy Habsburg főherceg is bagóért bérel önkormányzati lakást a Várban

A Lázár Jánossal is együtt vadászó Habsburg-Lotharingiai Mihály egy 117 négyzetméteres várbeli ingatlant bérel mindössze 71 ezer forintért.
fel 0 le