#covid-19

24.hu 24.hu

Új, emberi sejteket fertőzni képes koronavírust találtak

A vírus nem jelent azonnali fenyegetést, a felfedezés viszont megerősíti, hogy a természetben potenciálisan veszélyes kórokozók rejtőznek. The post Új, emberi sejteket fertőzni képes koronavírust találtak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Huszonheten meghaltak, amikor a covidos karanténbusz szakadékba zuhant Kínában

Az éjszakai távolsági buszozást épp a Covid miatt betiltották. The post Huszonheten meghaltak, amikor a covidos karanténbusz szakadékba zuhant Kínában first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Megérkeztek az új típusú, emlékeztető Pfizer-vakcinák, az egészségügyi dolgozók kaphatják meg először

Elsőként az egészségügyi dolgozók emlékeztető oltására kezdik felhasználni a múlt héten Magyarországra érkezett új típusú Pfizer-vakcinát - adta hírül csütörtökön a koronavirus.gov.hu oldal.Az új vakcina jövő héttől válik a lakosság számára is elérhetővé a kórházi oltópontokon, a pénteki oltási napokon pedig időpontfoglalás nélkül is.Az egyadagos oltóanyag kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. 109 ezer adag érkezett belőle...
fel 0 le
444 444

Saját lapját használva mószerolta az Adidast a Bild tulaja, aztán kiderült a turpisság

Bámulatos médiasztoriról számolt be a Financial Times csütörtökön: az Axel Springer vezérigazgatója legkelendőbb bulvárlapját, a Bildet használta fel arra, hogy kampányoljon az Adidas ellen, miután a sportszergyártó bejelentette: nem fizet bérleti díjat a világjárvány kitörése utáni első hetekben, hónapokban.. És hogy ez mitől bámulatos? Mert a kiadót vezető Mathias Döpfner úgy indított hadjáratot a bérfizetést felfüggesztő Adidas ellen, hogy a...
fel 0 le
444 444

A cenzoroknak az élet napos oldaláról szóló posztokkal kell elárasztani a karantén miatt panaszkodók bejegyzéseit Kínában

A főleg kazah és ujgur népességgel rendelkező Yili prefektúrát Hszincsiang tartományban több mint negyven napja vonták karantén alá, amikor újabb Covid-19 járvány tört ki a területen. Az elmúlt napokban a közösségi médiában rengeteg bejegyzés jelent meg a karantén miatt bekövetkező élelmiszerhiányról, az orvosi ellátás késéséről vagy annak megtagadásáról. A beszámolók között volt olyan, amely terhes nőkről szólt, akiket hazaküldtek, mert bezárt a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az élővilágot fenyegethetik a Covid-19 kezelésére használt gyógyszerek

Úgy tűnik, a szennyvíztisztító telepek nem szűrik elég hatékonyan a gyógyszermaradványokat. The post Az élővilágot fenyegethetik a Covid-19 kezelésére használt gyógyszerek first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Ha kórház, akkor azt mondják: jaj istenem, csak ide ne

Az adatok alapján egy Heves megyei járásban haltak meg arányaiban a legtöbben koronavírusban. Nehéz megmondani, miért. Bejártuk Pétervására környékét, hogy megtudjuk, milyen emlékeket őriznek az emberek a járványról, és hogy működik helyben az egészségügyi rendszer. Úgy, mint az ország nagy részén: háziorvos néha van, néha nincs. Az ügyeleti ellátást siralmasnak látják. A kórházat inkább elkerülnék. A járvány lecsengésével, várólisták és halogatott...
fel 0 le
444 444

Napokon belül megérkezhetnek az új koronavírus elleni vakcinák

Magyarországra még a héten megérkezhet a Covid-19 elleni új kétkomponensű oltás - tudta meg a Népszava kedden Takács Pétertől az egészségügyért felelős államtitkártól. Ez a vakcina védelmet nyújt az eredeti vadvírus és az Omicron BA.1-es mutációja ellen is. A megerősítő oltások beadása – úgy tudjuk - már a jövő héten elkezdődhet az oltópontokon. Valószínűleg először a kockázati csoportba tartozók kérhetik a kétkomponensű oltást. Az első...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Már a héten jön az új oltás koronavírus ellen

Most csak néhány százezer, de a többi januárra várható. The post Már a héten jön az új oltás koronavírus ellen first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Digitális betegekké váltunk és megszerettük az e-receptet a járvány alatt

Népszerű lett a felhőből kiváltható gyógyszer, és a járvány miatt nemcsak az internetet, hanem a szakmai folyóiratokat is sokat bújtuk. Egy kutatás megvilágította, hogy a Covid hatására mennyire integrálódott a telemedicina az egészségügyi ellátásba. The post Digitális betegekké váltunk és megszerettük az e-receptet a járvány alatt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Újabb koronavírus-vakcinát engedélyeztek Kínában

A Livzon fehérje alapú vakcinája a Sinovac és a Sinopharm termékeitől eltérő technológiát alkalmaz. The post Újabb koronavírus-vakcinát engedélyeztek Kínában first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Újabb vakcinákat ajándékozott el a kormány, ezúttal Ukrajnának

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagából több mint 40 ezer adagot adnak át ingyen. The post Újabb vakcinákat ajándékozott el a kormány, ezúttal Ukrajnának first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A Moderna beperli a Pfizert

A Pfizer és a BioNTech állítólag jogtalanul használta a Covid-19 elleni vakcinák egyes technológiáit. The post A Moderna beperli a Pfizert first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Rengeteg mellrákszűrés maradt el a koronavírus-járvány miatt, muszáj mihamarabb pótolni őket

Mostanra látszik igazán, milyen rossz hatással volt a koronavírus-járvány a mellrákszűrésekre. Magyar kutatók tanulmányából kiderül, hogy2020 tavaszán, a járvány kitörésekor 68 százalékkal csökkent a mammográfiás vizsgálatok száma a korábban megszokotthoz képest, júliustól szeptemberig, a lazítás idején visszaállt a normális szintre, az 2020 őszétől 2021 tavaszáig tartó időszakban, a második és harmadik járványhullámban 20-35 százalékal maradt el a...
fel 0 le
444 444

Djokovic továbbra sincs beoltva, nem indul a US Openen

A közösségi oldalain számolt be arról a szerb teniszező Novak Djokovic, hogy nem vesz részt az idei US Openen az Egyesült Államokban. Djokovic szó szerint azt írta, hogy „nem fog tudni elutazni New York-ba” ezúttal, hogy részt vegyen a tornán. És bár nem részletezte, az oka ennek nyilvánvalóan az, hogy a teniszező továbbra sem vett fel oltást a koronavírus ellen. A szerb játékos ezért volt kénytelen kihagyni az év első tornáját is Melbourne-ben, az...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ezért fontos, hogy tudjuk, mennyi koronavírus van a szennyvízben

Egy friss kutatás szerint nagyon hatékony módszer a koronavírus-hullámok előrejelzésére. The post Ezért fontos, hogy tudjuk, mennyi koronavírus van a szennyvízben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Duplájára nőtt a kórházban kezelt koronavírusos betegek száma egy hét alatt

De kevesebb az új fertőzött, mint az ezt megelőző egy hétben volt. The post Duplájára nőtt a kórházban kezelt koronavírusos betegek száma egy hét alatt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Átlagosan öt napig fertőznek a covidosok

A kutatás során csak minden ötödik résztvevő volt fertőző a tünetek megjelenése előtt. The post Átlagosan öt napig fertőznek a covidosok first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A zöld teában, az olívaolajban és a vörösborban található vegyületek segíthetnek a covidosokon

Három természetes vegyület is segíthet a koronavírus elleni kezelés kifejlesztésében. The post A zöld teában, az olívaolajban és a vörösborban található vegyületek segíthetnek a covidosokon first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az omikronnal fertőzöttek fele nem is vette észre, hogy elkapta a koronavírust

Minden második ember úgy kapta el a variánst, hogy nem is tudott róla. The post Az omikronnal fertőzöttek fele nem is vette észre, hogy elkapta a koronavírust first appeared on 24.hu.
fel 0 le