#pandémia

24.hu 24.hu

Veszélyes-e ránk a madárinfluenza?

A madárinfluenzával érintett baromfiállományokat azért kell felszámolni, hogy több lépéssel a vírus előtt járjunk. The post Veszélyes-e ránk a madárinfluenza? first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kemenesi Gábor: egyelőre nem tudjuk, mire képes az afrikai szupermutáns

Extrém sok változást mutat a koronavírus Dél-Afrikában felbukkant változata, ám a virológus szerint laikusként korai aggódni miatta. The post Kemenesi Gábor: egyelőre nem tudjuk, mire képes az afrikai szupermutáns first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy 24 éves cikk megjósolta a pandémiát

A Wired egy 1997-es cikkében a 21. század tíz lehetséges kihívását mutatták be. The post Egy 24 éves cikk megjósolta a pandémiát first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Évekig maradhatnak még a covid-mutációk és -hullámok

A fejlett országban több harmadik oltást adtak be, mint amennyit Afrikában egy év alatt összesen. A kórokozó így még új kihívások elé fogja állítani a világot, nagyjából most járhatunk a pandémia felénél. The post Évekig maradhatnak még a covid-mutációk és -hullámok first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ezért hasonlít a klímaváltozás a pandémiához

A világjárvány a klímaváltozással kapcsolatban is szomorú tanulsággal szolgál: az emberiség még akkor is vonakodik megvédeni magát, ha van rá fegyvere, a klíma ügyében viszont még a fegyverzetünk is erősen hiányos. The post Ezért hasonlít a klímaváltozás a pandémiához first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Angliában már használható a Covid-19 elleni pirula

A molnupiravirt naponta kétszer adhatják be a leginkább veszélyeztetett betegeknek. The post Angliában már használható a Covid-19 elleni pirula first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A Covid-19 miatt kipusztulhatott az egyik influenza vírustörzs

Úgy tűnik, a járvány elleni védekezés az influenzára is hatott. The post A Covid-19 miatt kipusztulhatott az egyik influenza vírustörzs first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ferenc pápa: Szlovákia lehet a béke követe Európa szívében

Úgy vélte, nincs értelme a múltra panaszkodni, fel kell tűrni az ingujjat, és együtt kell építeni a jövőt. The post Ferenc pápa: Szlovákia lehet a béke követe Európa szívében first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Túl rövid időre csökkent a légszennyezettség

A pandémia miatt elrendelt korlátozások miatt jelentősen, de csak átmenetileg csökkent a légszennyező anyagok kibocsátása. The post Túl rövid időre csökkent a légszennyezettség first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Könnyen lehet, hogy hamarosan újabb világjárványok jönnek

Kevés az esély rá, hogy néhány éven belül ránk szabadul egy olyan járvány, mint a koronavírus, az életünk során azonban könnyen lehet, hogy átélünk még pandémiát. The post Könnyen lehet, hogy hamarosan újabb világjárványok jönnek first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az internet is veszélyesebb hellyé vált a világjárvány alatt

A Kaspersky biztonsági cég a koronavírus-járvány kezdete óta több mint 5000, a pandémiához kapcsolódó adathalász webhelyet azonosított. The post Az internet is veszélyesebb hellyé vált a világjárvány alatt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kásler megdicsérte őket, majd megvonták az állami támogatás harmadát a magánóvodáktól

Az Állami Számvevőszék pazarlásveszélyre hivatkozik, az óvodák szerint viszont előbb kapták meg a szankciót, mint hogy ellenőrizték volna őket. The post Kásler megdicsérte őket, majd megvonták az állami támogatás harmadát a magánóvodáktól first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Rengeteg egyéni vállalkozó szünetelteti a tevékenységét

Az első félévben 12 ezerrel csökkent a vállalkozások száma a versenyszférában. The post Rengeteg egyéni vállalkozó szünetelteti a tevékenységét first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A járvány alatt csökkent, utána nőni fog az öngyilkosságok száma

Háború idején mindig csökken, utána pedig mindig megnő a befejezett öngyilkosságok száma. Úgy tűnik, a járvány esetében is ez várható. The post A járvány alatt csökkent, utána nőni fog az öngyilkosságok száma first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem a járványügyi korlátozások miatt tisztult a levegő

Úgy tűnik, főként az időjárás természetes változékonysága miatt csökkent a légszennyezés a pandémia idején. The post Nem a járványügyi korlátozások miatt tisztult a levegő first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ferenc pápa szerint tenni kell a kirekesztés ellen

Olyan modellt javasolt a pandémia utáni időkre, amelyben nem egy szűk réteg birtokolja a javak nagy részét. The post Ferenc pápa szerint tenni kell a kirekesztés ellen first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az influenzavírusok több törzse is kipusztulhatott a korlátozások miatt

Lehetséges, hogy több törzs is kipusztult az elmúlt időszakban. The post Az influenzavírusok több törzse is kipusztulhatott a korlátozások miatt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ilyen kütyüket vettek legtöbben a járványidőszakban

A járvány kirobbanása sokak számára extra eszközberuházással járt. The post Ilyen kütyüket vettek legtöbben a járványidőszakban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egyre nagyobb és egyre drágább tévéket vesznek a magyarok

A magyar vásárlók már drágább és nagyobb tévéket vesznek, mint tavaly vagy tavalyelőtt. The post Egyre nagyobb és egyre drágább tévéket vesznek a magyarok first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kieshet az árvaellátás egy időre azoknak a tanulóknak, akik mostanában lesznek 16 évesek

Eleshetnek pár hónapig a pénztől, ha nem elég gyorsan küldik be az iskolalátogatási igazolást. The post Kieshet az árvaellátás egy időre azoknak a tanulóknak, akik mostanában lesznek 16 évesek first appeared on 24.hu.
fel 0 le