#koronavírus

444 444

Tizennégy nap karantén vár a dél-afrikai régióból hazatérő magyarokra

Szombat délután megjelent a Magyar Közlönyben a dél-afrikai régióból érkezők beutazási korlátozásáról szóló rendelet, ami szerint hétfőtől azok a magyarok is 14 napos karanténba kerülnek, akik a térségből érkeznek haza, vagy az érkezésüket megelőző két hétben a térségben jártak.A hétfőtől hatályba lépő szabályozás hét országra terjed ki: a Botswanai Köztársaságra, a Dél-afrikai Köztársaságra, a Szváziföldi Királyságra, a Lesothói Királyságra, a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kevésbé hatékony ez a koronavírus elleni gyógyszer, mint eddig hittük

A molnupiravir most már csak 30 százalékos, nem 50. The post Kevésbé hatékony ez a koronavírus elleni gyógyszer, mint eddig hittük first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Meg kellett semmisíteni az Ausztriától kapott oltóanyagokat Bosznia-Hercegovinában, mert lejárt a szavatosságuk

Bosznia-Hercegovinában meg kellett semmisíteni az Ausztriától kapott oltóanyagok egy részét, mivel azoknak októberben és novemberben lejárt a szavatosságuk. Az osztrák kormány még augusztusban adományozott félmillió dózisnyi AstraZenecát a balkáni országnak, ott azonban nem tudtak mindent felhasználni. A boszniai hatóságoknak csak néhány hetük lett volna, hogy az oltóanyagokat eljuttassák a háziorvosokhoz és a kórházakba, ez azonban nem jött össze,...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nagy-Britanniában kimutatták az omikron variánst

Két esetben is. The post Nagy-Britanniában kimutatták az omikron variánst first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hollandiában 61 Dél-Afrikából érkező ember lett koronavírusos

Durván egytizede azoknak, akiket teszteltek. Még keresik az Omikron-variáns jelenlétét. The post Hollandiában 61 Dél-Afrikából érkező ember lett koronavírusos first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Két héten belül eldőlhet, mennyire hatásos a Pfizer és a Moderna vakcinája az omikron ellen

Egyelőre vizsgálják, szükség lesz-e újabb vakcinaverzióra. The post Két héten belül eldőlhet, mennyire hatásos a Pfizer és a Moderna vakcinája az omikron ellen first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Dél-Afrika szerint nem megbüntetni, hanem megtapsolni kellene őket az omikron variáns felfedezéséért

A dél-afrikai külügy szerint azért büntetik most őket, mert fejlett a genom szekvenálásuk. The post Dél-Afrika szerint nem megbüntetni, hanem megtapsolni kellene őket az omikron variáns felfedezéséért first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Koronavírusban elpusztult a héten befogott bükki szervál

A Fővárosi Állat- és Növénykertben már nem tudták megmenteni a legyengült állat életét. The post Koronavírusban elpusztult a héten befogott bükki szervál first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nagyon gyanús, hogy megérkezett az omikron variáns Németországba

Még várnak a megerősítésre, de nagyon erős a gyanú. The post Nagyon gyanús, hogy megérkezett az omikron variáns Németországba first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az Oxford Vaccine Group igazgatója szerint valószínűtlen, hogy az omikron variáns újraindítja a járványt

Optimista, ugyanakkor óvatos nyilatkozat. The post Az Oxford Vaccine Group igazgatója szerint valószínűtlen, hogy az omikron variáns újraindítja a járványt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Omikron variáns: több fiatal kerül kórházba Dél-Afrikában, jelentős részük nincs beoltva

Egy helyi kórház intenzív osztályának vezetője osztotta meg a tapasztalatait. The post Omikron variáns: több fiatal kerül kórházba Dél-Afrikában, jelentős részük nincs beoltva first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Több tucat dél-afrikai variánssal megfertőződött utas érkezhetett pénteken Hollandiába

Minden pozitívnak tesztelt utast további szűrővizsgálatnak vetnek alá. The post Több tucat dél-afrikai variánssal megfertőződött utas érkezhetett pénteken Hollandiába first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Délután 5-kor bezár a legtöbb üzlet Hollandiában

A járvány miatt szigorítanak. The post Délután 5-kor bezár a legtöbb üzlet Hollandiában first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Azonnali szigorítások lépnek érvénybe Belgiumban

Az iskolákban kötelező lesz a maszkviselés, az éjszakai szórakozóhelyek bezárnak. The post Azonnali szigorítások lépnek érvénybe Belgiumban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

WHO: Para az új variáns

Néhány napja a koronavírus új variánsát azonosították Dél-Afrikában. Ilyen gyakran előfordul, de a most felbukkant variáns mégis azonnal felkeltette a tudósok érdeklődését és aggodalmát. Hogy miért? Mert különösen sok mutációt azonosítottak rajta. Csak a tüskefehérjéjén, amivel az emberi sejtekhez csatlakozik, 32 módosulást figyetlek meg. A mutációk egy része kimondottan azokat a területeket érinti, amik nagyban befolyásolják a vírus fertőzőképességét,...
fel 0 le
24.hu 24.hu

A WHO elnevezte az új dél-afrikai variánst

Egyúttal felhívták a figyelmet arra is, hogy a variáns egyes mutációi aggodalomra adnak okot. The post A WHO elnevezte az új dél-afrikai variánst first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

BioNTech: A dél-afrikai variáns egyértelműen különbözik a többitől, lehet, hogy módosítani kell a vakcinákat

Szerencsére az mRNS-vakcinákat nagyon gyorsan lehet igazítani az új vírusokhoz. The post BioNTech: A dél-afrikai variáns egyértelműen különbözik a többitől, lehet, hogy módosítani kell a vakcinákat first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Dombóvári István: Ha nincs az orvosom, belehalok a koronavírusba 

A humorista családja is elkapta a betegséget és mindenkit arra szólít fel, hogy oltassák be magukat. The post Dombóvári István: Ha nincs az orvosom, belehalok a koronavírusba  first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A mentősnek állt jobbikos képviselő szerint nagyon sok covidos, leterheltek a kórházak

Nagyon sok a covidos beteg, oltott és oltatlan egyaránt, számolt be Facebook-oldalán a jobbikos Rig Lajos. A korábban egészségügyi dolgozó országgyűlési képviselő pénteken állt be ismét a tapolcai mentőkhöz szolgálatra. Beszámolója szerint az esetek felében találkozott oltott beteggel, ami nem a vakcinák hatástalanságát bizonyítja szerinte, hanem, hogy"a most terjedő delta variáns rendkívül fertőző, így nem kizárt, hogy olyan erősek a tünetek, hogy...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Izrael szinte az összes afrikai országot tiltólistára tette

Az ok az eddigieknél fertőzőbb afrikai változat megjelenése. The post Izrael szinte az összes afrikai országot tiltólistára tette first appeared on 24.hu.
fel 0 le