#influenza

444 444

„A kicsikre jobban oda kell figyelni, az ő immunrendszerük nem tudott annyit edződni”

Újabb járvány van kialakulóban Új-Zélandon, a fertőzés a gyerekek közt terjed, a covidhoz pedig csak annyi köze van, hogy a tavalyi lezárásoknak, az izolációnak és a távolságtartásnak köszönhetően sokaknál, de leginkább a gyerekeknél immunitáshiány alakult ki a szezonális vírusokkal szemben. Emiatt terjed most a szinktikus légzőszervi vírus (respiratory syncytial virus – angol rövidítéssel: RSV), ami egy erősen fertőző, alsó légúti megbetegedést okozó,...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Több komplikációt okoz a fiataloknál a COVID-19, mint az influenza

A halálos kimenetel viszont továbbra is ritka az egészséges fiatalok esetében. The post Több komplikációt okoz a fiataloknál a COVID-19, mint az influenza first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az influenzavírusok több törzse is kipusztulhatott a korlátozások miatt

Lehetséges, hogy több törzs is kipusztult az elmúlt időszakban. The post Az influenzavírusok több törzse is kipusztulhatott a korlátozások miatt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Megkezdődik az univerzális influenzaoltás klinikai tesztje

A készítmény kifejezetten jól szerepelt a preklinikai vizsgálatokon. The post Megkezdődik az univerzális influenzaoltás klinikai tesztje first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Némi öröm a járványürömben: másfél év közösségi távolságtartás kicsinálhatott néhány influenzaváltozatot

Váratlan kedvező mellékhatása lehet a koronavírus-világjárványnak egy másik, az emberiségen évente végigsöprő fertőző betegség megelőzésére. A Stat News fertőző betegségekkel foglalkozó szaktudósítója, Helen Branswell legfrissebb riportja szerint a járvány megfékezésére hozott megelőző intézkedések, a maszkviselés és a közösségi távolságtartás a közeljövőben megkönnyítheti az influenza elleni védekezést.Ennek megértéséhez muszáj tömören áttekintenünk...
fel 0 le
444 444

Először fertőzött meg embert a madárinfluenza egy ritka törzse Kínában

Egy 41 éves kínai férfi az első ember, aki az orvostudomány tudomása szerint egy ritka madárinfluenza törzstől, a H10N3-tól fertőződött meg. A BBC beszámolója szerint a kínai hatóságok nem közöltek részleteket azzal kapcsolatban, hogy a férfi hogyan fertőződött meg, de a feltételezések szerint a H10N3 törzs nem terjed könnyen emberről emberre. A Csiangszu tartományban élő férfit múlt héten diagnosztizálták, mostanra meggyógyult, és hamarosan...
fel 0 le
444 444

Lehet, hogy a koronavírus-járvány enyhül, de az influenza a korábbiaknál erősebben térhet vissza

A maszkviseléssel, távolságtartással és az állandó fertőtlenítéssel nem adtunk sok teret más vírusoknak és baktériumoknak, így az influenzának sem, emiatt az elmúlt télen gyakorlatilag kimaradt a szokásos influenzajárvány. A Telegraph szerint az Egyesült Királyságban a szezonális influenza miatt általában 10-30 ezer ember hal meg évente, de ezen a télen alig akadt halálos áldozat. A Stat szerint az USA-ban is hasonló a helyzet, alsólégúti fertőzések...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Érdemes odafigyelni az új madárinfluenzára

A vírust 2021 februárjában első alkalommal mutatták ki emberben. The post Érdemes odafigyelni az új madárinfluenzára first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Brutális erővel térhet vissza az influenza jövő télen tudósok szerint

Idén kihagytuk az influenzát, a következő szezonban azonban éppen emiatt súlyos járvány jöhet. The post Brutális erővel térhet vissza az influenza jövő télen tudósok szerint first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

De hová tűnt az influenza?

Merthogy sem idehaza, sem a többi európai országban nem tombol az ilyenkor szokásos influenzajárvány. És az idén várhatóan nem is fog. Hát persze, hogy ez is összefügg a koronavírussal. The post De hová tűnt az influenza? first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kevés az influenzás az országban

December 28. és január 3. között 2200-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Januárban lesz újabb adag influenza elleni oltás

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy eddig 3789 egészségügyi dolgozó oltatta be magát koronavírus ellen.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Elárulták, hol van a 100 ezer adagnyi, gyerekeknek való influenzaoltás

Az elmúlt két napban szállították ki.
fel 0 le
444 444

Nem egyszerű influenza elleni oltást behozni Magyarországra

Hiába próbálkoznak, egyelőre nem tudnak influenza elleni vakcinát szerezni a gyógyszer-nagykereskedők. Minden ország védi a saját készleteit.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem lesz egyszerű a pótlás, ha hiány lesz influenzaoltásból

Nagyjából fél év a gyártás átfutási ideje.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Orbán: A három évnél fiatalabbaknak is jár az ingyenes, influenza elleni védőoltás

A kormányfő arra kérte az operatív törzset, hogy tájékozódjon az orosz és kínai, koronavírus elleni védőoltásról is.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ismét tombol az oltásfrász Dél-Koreában

Egyes hírek szerint a közelmúltban tizenhárman haltak meg az ázsiai országban influenza elleni védőoltás következtében, ám a szakemberek cáfolnak, és igyekeznek megnyugtatni a felháborodott közvéleményt.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Müller Cecília: A járvány kiteljesedni látszik

De az országos tiszti főorvos szerint eredményes védekezést folytatunk.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Infarktus ellen is védhet az influenzaoltás

A stroke rizikója is nő az influenzaszerű megbetegedések után.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Novák Hunor: Rosszul oltották be Orbán Viktort

Az orvos szerint még ma is tévesen oktatják a fiatal orvosoknak a helyes módszert.
fel 0 le