#direkt36

444 444

Egyre szorosabb a kapocs Orbán testvére és az állami pályázatokon taroló vállalkozó között

A vállalkozónak közös cége van ifj. Orbán Győző vejével, és az egyik érdekeltsége fióktelepet nyitott az Orbán-család cégének ingatlanán.
fel 0 le
444 444

Csendben csinálja, de már nyakig benne van a magyar kormány a Huawei-háborúban

A Trump-adminisztráció nagyon ideges az Orbán-kormány és a Huawei jó viszonya miatt. A kínai óriáscég több magyar állami fejlesztésben is részt vett az elmúlt években, eszközeik pedig még a magyar biztonsági szerveknél is felbukkantak.
fel 0 le
444 444

Orbán ígért valamit Putyinnak, de Amerika közbeszólt

Az amerikaiakat nagyon idegesíti a Budapestre költöző, orosz hátterű beruházási bank. A kormány diplomáciai mentességet ígért a banknak, de a jelek szerint ez nem megy olyan könnyen.
fel 0 le
444 444

Egyre kedvezőbb az oroszoknak a kormány által támogatott egyiptomi gigaüzlet, amiből egy magyar céget fúrtak ki

De az oroszok mellett a kormány néhány háttérembere is legyeskedik a projekt körül. A szerződő cégben feltűnt Habony Árpád üzlettársa. A beruházás várhatóan téma lesz az Orbán-Putyin találkozón.
fel 0 le
444 444

Az izraeli szövetség, ami átírta Orbán politikáját

Hosszú út vezetett odáig, míg Orbán Viktor egyik legszorosabb szövetségese Benjamin Netanjahu lett. Hogyan fedezte fel Orbán Izraelt és mi köti őt össze az izraeli miniszterelnökkel? A magyar-izraeli viszony története.
fel 0 le
444 444

A DK támadta a kormány kereskedőházait, egy képviselőjük mégis több szálon kötődik az üzlethez

Oláh Lajos nagyon bedolgozta magát a kínai témába. Annyira sikeres, hogy még Szijjártó Péter külügyminiszter is rendszeresen mutatkozik vele együtt. Egyik ismerőse pedig havi 23 millióért üzemeltet kínai kereskedőházakat.
fel 0 le
444 444

Szabadlábon az orosz fegyverkereskedők, akiket a kormány az USA helyett Moszkvának adott ki

Csütörtökön egy moszkvai bíróság hazaengedte Vlagyimir Ljubisint. A magyar és az amerikai hatóságok együtt kapták el, mégis Moszkvának adta ki őt a kormány. Ügyvédje szerint a féri nagyon boldog, alig várja, hogy elmehessen wellnessezni.
fel 0 le
444 444

Az oroszok is akarták Paks 2 egyik gigatenderét, de végül kiszorultak belőle

Kiírták a pályázatot az atomerőmű egyik legfontosabb részére, a biztonságos működésért felelős irányítástechnikára. A Direkt36 szerint komoly konfliktus volt a tender miatt a magyar és az orosz fél között.
fel 0 le
444 444

Az ügyészségnek és a titkosszolgálatoknak is beszállított a T-Systems, amit most vesz meg a Mészáros-birodalom korábbi vezetője

A Direkt36 birtokába jutott adatokból derültek ki részletek a szerződésekről. Az ügyészség és a titkosszolgálatok állítják, hogy a T-Systems nem fért hozzá érzékeny adatokhoz.
fel 0 le
444 444

Orbán megígérte az USA-nak, nem engedi a Szabadság térre az orosz hátterű bankot, és a titkosszolgálatot is rájuk állítja

A miniszterelnök sok mindent ígért titokban a Budapestre költöző orosz vezetésű IIB miatt aggódó amerikaiaknak. Közben pedig a kormány Washingtonban próbálja puhítani az amerikai képviselőket, hogy minden rendben a sokaknak gyanús bankkal.
fel 0 le
444 444

Így lett nyereségesebb az Orbán-bánya, mint bármelyik komoly versenytársa

Orbán apjának bányája sorra tűnik fel állami beruházások beszállítójaként. A cég mára az egyik legnagyobb piaci szereplő lett, és tavaly különösen kiemelkedett azzal, hogy milyen sok nyereséget termelt.
fel 0 le
444 444

Vizsgálni kezdte az EU a kormányközeli üzletember és MSZP-s partnerének üzleteit, amikre a Direkt36 irányította rá a figyelmet

Az óbudai MSZP-t vezető Czeglédy Gergő cégei is érintettek azokban a projektekben, amelyeket most az OLAF vizsgál.
fel 0 le
444 444

Én nagyon szeretem Norvégiát! Így szerelte le Trump Orbán Viktor nyomulását

A Direkt36 szerint a magyar miniszterelnök kényes témát hozott szóba, amikor találkozott az amerikai elnökkel: azt kérte, segítsen nyomást gyakorolni Norvégiára, hogy ne adjon független támogatást civileknek.
fel 0 le
444 444

A szerb közvilágítást is letarolják az Elios-cégek a szabálytalan magyar módszerrel

Miután Magyarországot végigtarolta, külföldön is terjeszkedni kezdett Tiborcz István korábbi cége. Szerbiában eddig 12 településen kerültek be a kivitelezők közé, partnereik között a szerb politikai elithez kötődő cégek vannak.
fel 0 le
444 444

Putyinhoz bekötött pénzügyi óriás sejlik fel a Budapestre költöző bank mögött

Bár a magyar kormány igyekszik elhitetni, hogy az IIB valójában nem is orosz irányítás alatt áll, elég sok jel utal erre. Például szoros kapcsolatban állnak a Kreml szoros kontrollja alatt lévő VTB nevű óriásbankkal.
fel 0 le
444 444

Méregdrágán bérelhető autókat használtak Rogánék és más kormányközeli emberek

Az autók tartós bérlete nagyon drága megoldás, de előnye, hogy alkalmas annak eltitkolására, hogy ki is használja a járművet. Ezzel a konstrukcióval élt éveken át Rogán Antal, a felesége, valamint az V. kerület korábbi alpolgármestere és Habony Árpád volt felesége is. A bérbeadó cég az elmúlt években elnyert számos nagyértékű állami megbízást.
fel 0 le
444 444

Így folyik tovább a közpénz Mészáros Lőrinctől az Orbán családhoz

Orbán Viktor régóta hajtogatja, hogy ő nem foglalkozik üzleti ügyekkel. A családtagjainak cégei azonban az elmúlt években sorra jelentek meg olyan állami beruházásokban, amelyeket Mészáros Lőrinc birodalma irányított. Videón a kapcsolat története.
fel 0 le
444 444

Orbán és Trump milliárd dolláros fegyverüzletre készül, de ennek magyar civilek láthatják kárát

Több jelentős energetikai és hadiipari megállapodás is küszöbön áll a magyar és az amerikai kormány között. Bár Kína ügyében nem értünk egyet, a közeledés egyértelmű. Előzetes a hétfői Orbán-Trump találkozóhoz.
fel 0 le
444 444

Magyar cégek is érintettek a nagy európai áfarablásban

Becslések szerint évente 50 milliárd eurónyi kárt okoznak a körhintacsalásnak hívott áfavisszaélések. Egy nemzetközi tényfeltáró projektből kiderül, hogy többször fennakadtak magyar cégek is a hatósági vizsgálatokban.
fel 0 le
444 444

Alakul az Orbán–Trump találkozó, miközben újabb fegyvereket vennénk az amerikaiaktól

Több forrás szerint már májusban sor kerülhet a találkozóra, ami komoly áttörést jelentene a magyar-amerikai viszonyban. Közben az Orbán-kormány amerikai hadi eszközök beszerzéséről tárgyal. Izrael is besegít Orbán érdekében.
fel 0 le