#itm

24.hu 24.hu

Lemondott Palkovics egyik helyettes államtitkára

Horváth Tamást tavaly nevezték ki. The post Lemondott Palkovics egyik helyettes államtitkára first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

E-autós pályázat: A teljes keret elérhetővé válik kedden

Miután egy nap alatt elfogyott az első keret. The post E-autós pályázat: A teljes keret elérhetővé válik kedden first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az ITM szerint nem elvonnak a felsőoktatásból csak visszateszik a helyére a pénzt

155 milliárd forintot, amit nem használtak fel az orvos- és egészségtudományi egyetemek. The post Az ITM szerint nem elvonnak a felsőoktatásból csak visszateszik a helyére a pénzt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

2600 milliárd forinthoz juthatnak a kisebb cégek

A vállalkozásfejlesztési program első 100 milliárd forint értékű pályázatát pénteken hirdetik meg. The post 2600 milliárd forinthoz juthatnak a kisebb cégek first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Jövő évtől jönnek az egy betűvel hosszabb rendszámok

A három betűből és három számból álló jelenlegi rendszámtáblákból néhány éven belül már nem lehetne többet kiadni. A szükséges informatikai és egyéb fejlesztések elvégzése után ezért 2022. július 1-jétől négy betűből és három számból álló rendszámtáblákat vezetnek be - jelentette be szerdán az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. Schanda Tamás a minisztérium közleményében hozzátette, az átállás felmenő rendszerben történik meg,...
fel 0 le
24.hu 24.hu

600 ezer forintot nyerhetnek a cégek az új foglalkoztatási támogatással

Az ágazati bértámogatásnak vége, de egy másik programot kibővítettek. The post 600 ezer forintot nyerhetnek a cégek az új foglalkoztatási támogatással first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Jövő nyártól félmilliárdos bírsággal sújtható a multi, ha a magyar vásárlóknak rosszabb árucikkeket kínál

2022. május 28-án lép hatályba a kettős minőség szankcionálását lehetővé tevő törvényi előírás. The post Jövő nyártól félmilliárdos bírsággal sújtható a multi, ha a magyar vásárlóknak rosszabb árucikkeket kínál first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Többen igényelhetik a munkaerő-támogatást

Az eddig öt hónapos támogatási időszak is meghosszabbodik fél évre. The post Többen igényelhetik a munkaerő-támogatást first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Változtass meg mindent, hogy a végén semmi ne változzon” – ez történt a szakképzéssel

Az innovációs tárca büszkén hirdeti, hogy egyre nagyobb arányban tanulnak tovább a diákok technikumokban a gimnáziumok helyett. Szakértőkkel, egy szakképzésben jártas igazgatóval és egy korábbi szakoktatóval arra kerestük a választ, miért egyre vonzóbb a szakképzés, illetve tényleg a diákok javára válhat-e ez az elmozdulás. The post „Változtass meg mindent, hogy a végén semmi ne változzon” – ez történt a szakképzéssel first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A HÖOK idén is nyelvvizsga-amnesztiát szeretne

Nehezebb volt idén a lezárások miatt nyelvvizsgát szerezni, a szervezet szerint akár 25 ezer diploma ragadhat benn emiatt.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Még kérdés, hogy lesz-e júliustól minimálbér-emelés

A minisztérium nem zárta ki a lehetőséget. The post Még kérdés, hogy lesz-e júliustól minimálbér-emelés first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A napokban érkezik a májusi bértámogatás

Eddig mintegy 30 ezer vállalkozás kapott segítséget. The post A napokban érkezik a májusi bértámogatás first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kikapcsolta a gázt az MVM az özvegynél, mert nem sikerült vele szerződést kötni

Hiába próbálták benyújtani a szolgáltatás átírásához szükséges papírokat. The post Kikapcsolta a gázt az MVM az özvegynél, mert nem sikerült vele szerződést kötni first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Öt hónapja adják ingyen az internetet, de még nem kaptak kompenzációt a szolgáltatók

A konstrukción még dolgoznak – válaszolta kérdésünkre az ITM. The post Öt hónapja adják ingyen az internetet, de még nem kaptak kompenzációt a szolgáltatók first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Még öt vagyonkezelő közérdekű alapítványt hoz létre a kormány

Egyenként legalább 600 millió forintos vagyonnal indulhatnak. Törvényben rögzítenék, hogy a közalapítványok érinthetetlenek maradjanak egy kormányváltás esetén is. Az MSZP előírná legalább a közbeszerzési kötelezettségüket,
fel 0 le
444 444

Palkovics egy hét után leváltotta az akkumulátorügyi biztosát

Kaderják Péter januárig az ITM államtitkára volt.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egyre többen igénylik az ingyenes munkaügyi jogsegélyt

Tavaly január óta mintegy 100 ezren keresték meg a Jogpontokat. The post Egyre többen igénylik az ingyenes munkaügyi jogsegélyt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A korlátozások miatt szerdáig vissza lehet váltani a helyközi bérleteket

Hiszen minden zárva lesz. The post A korlátozások miatt szerdáig vissza lehet váltani a helyközi bérleteket first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A teljes magyar felsőoktatásra új finanszírozási rendszert vezet be a kormány

Nem csak a modellváltásban érintett egyetemeknél. The post A teljes magyar felsőoktatásra új finanszírozási rendszert vezet be a kormány first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Látványosan csökkent a munkahelyi balesetek száma

A javuló tendencia a járványhelyzetre és a munkakörülmények javulására vezethető vissza. The post Látványosan csökkent a munkahelyi balesetek száma first appeared on 24.hu.
fel 0 le