#repülés

444 444

Visszahoznánk a szuperszonikus utasszállítókat, csak kérdés, hogy minek

Az amerikai United Airlines bejelentette, hogy összesen akár 50 szuperszonikus repülőt is vásárolhatnak a Boom Overture nevű startuptól, és az első gépek a tervek szerint már 2029-ben forgalomba állhatnak. Ha ez tényleg megvalósul, akkor két és fél évtizeddel a Concorde-ok nyugdíjazása után ismét repülhetnének szuperszonikus utasszállító járatok a kontinensek között. Kérdés persze, hogy megvalósul-e egyáltalán a terv: vannak repülési szakértők, akik...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Brutálisan esett az utasforgalom a brit repülőtereken 2020-ban

2020-ban átlagban 75 százalékkal esett az utasok száma. The post Brutálisan esett az utasforgalom a brit repülőtereken 2020-ban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

9,5 millióra büntették az utast, aki piásüveggekkel dobálta a stewardesst, 4,7-re azt, aki a táskájával verte az utaskísérőt

Egy sűrűbben támadnak fizikailag is az utaskísérőkre az amerikai légiutasok, van, akinek a fogait is kiverték, a szabályozó hatóságot elárrasztották a hasonló ügyek.A Southwest Airlines nevű amerikai légitársaság szakszervezete már központi beavatkozást sürget “az agresszió és erőszak járványa” ellen. Az amerikai repülőkön ugyanis látványosan megszaporodtak az atrocitások: a légügyi hatóság az elmúlt három hónapban 1300 agresszív utas ügyében volt...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ez a gép egy óra alatt repülhetne New Yorkból Londonba

A szakértők úgy gondolják, hogy a repülésben hasznosíthatnánk a szélsőségesen erős robbanásokat. The post Ez a gép egy óra alatt repülhetne New Yorkból Londonba first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem volt maszk a ötéves autista fiún, ezért átszálláskor nem engedtek fel a gépre a családját

Az amerikai família tagjai végül több órát autóztak hazáig. The post Nem volt maszk a ötéves autista fiún, ezért átszálláskor nem engedtek fel a gépre a családját first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Felszállt minden idők legnagyobb repülőgépe

Ennél nagyobb szárnyfesztávolságú repülőt még nem épített az emberiség. The post Felszállt minden idők legnagyobb repülőgépe first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A felcsúti kukoricásban landolt az óceánt elsőként átrepülő magyar gép

Ki volt az első magyar pilóta, ki karambolozott az első budapesti villamossal, és mikor festették az első turistajelzéseket a mátrai erdők fáira? Az unásig ismert, híres „elsők” mellett akadnak szép számmal olyanok is, akik és amelyek érthetetlenül feledésbe merültek. The post A felcsúti kukoricásban landolt az óceánt elsőként átrepülő magyar gép first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Minihelikoptert fognak reptetni a Marson

30 másodpercig fog lebegni.
fel 0 le
444 444

Betiltanák a rövid távú repülőutakat Franciaországban

A törvényhozás alsóháza már megszavazta. A cél a kibocsátáscsökkentés.
fel 0 le
444 444

Repülőtér épülhet Felcsút mellett

Ami Tessely Zoltán szerint „nagyszerű hely lesz ez a trianoni megemlékezéseknek, az óceánrepülés és a sportrepülés akkori körülményei méltó bemutatására és a repülősport népszerűsítésére”.
fel 0 le
444 444

Svédországban extra adót vetnek ki a szennyezőbb repülőket használó légitársaságokra

A kormány terve szerint megnőhet a reptérhasználati díja azoknak a társaságoknak, melyek kevésbé szennyezőbb gépeket használnak.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem viselt maszkot, majd maga alá pisilt egy 24 éves férfi a repülőn

Akár húsz év börtönt is kaphat. The post Nem viselt maszkot, majd maga alá pisilt egy 24 éves férfi a repülőn first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az üléshez kötöztek egy nőt, miután vetkőzni kezdett az utasszállítón

Kötéllel, szigetelőszalaggal és biztonsági övvel rögzítették az üléshez, hogy leállítsák. The post Az üléshez kötöztek egy nőt, miután vetkőzni kezdett az utasszállítón first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Peking nekimegy a Boeing és az Airbus uralmának

Idén debütálhat polgári forgalomban az állami gyártású C919-es, ami fontos lépés lehet afelé, hogy Kína repülőgépgyártásban is önellátó legyen.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Fellendülésre számít nyáron a Wizz Air

Ehhez viszont egységes európai beutazási korlátozások is kellenének. The post Fellendülésre számít nyáron a Wizz Air first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Magyar repülőgépekkel küzd majd Nigéria a Boko Haram ellen

A pécsi székhelyű MagnusAircraft repülőgépgyár légcsavaros repülőgépek eladásáról állapodott meg a nigériai légierő főparancsnokságával. The post Magyar repülőgépekkel küzd majd Nigéria a Boko Haram ellen first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A ködbe vesztek – 46 éve történt az utolsó ferihegyi légikatasztrófa

Kilenc ember halt meg az utolsó ferihegyi repülőbalesetben, ma sem tudjuk pontosan, miért. The post A ködbe vesztek – 46 éve történt az utolsó ferihegyi légikatasztrófa first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Feleannyian használták idén a német légteret, mint tavaly

Utoljára 1989-ben volt ennél alacsonyabb a kihasználtság.
fel 0 le
444 444

Fecskendő alakú repülési útvonallal köszöntötte a vakcinát egy német pilóta

200 kilométeres repülőút az oltások európai elindulásának tiszteletére.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Másfél hónapig nem jöhetnek repülőgépek Nagy-Britanniából

Az új, gyorsabban terjedő koronavírus-mutáció miatt.
fel 0 le