#texas

24.hu 24.hu

Több mint tízezer haiti menekült alszik egy dél-texasi híd alatt

A politikai felfordulás és két természeti katasztrófa elől menekülnek. The post Több mint tízezer haiti menekült alszik egy dél-texasi híd alatt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy texasi a nő a falon átlőve ölte meg az őt kukkoló férfit

A férfi a hálószoba ablakánál leselkedve nézte a nőt, aki megijedt és előkapta a puskáját. The post Egy texasi a nő a falon átlőve ölte meg az őt kukkoló férfit first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A hurrikánná erősödött Nicholas hamarosan elérheti Texast

A Nicholas trópusi vihar 1-es kategóriájú hurrikánná erősödött, az előrejelzések szerint pedig heves esőzéseket és áradásokat hoz majd Mexikótól egészen a nemrég vihar sújtotta Louisianáig.A Nemzeti Hurrikánközpont jelentése szerint a hétfőn felerősödött hurrikán 17 km/órás sebességgel halad, és Texasban akár 20 centiméteres csapadékot is hozhat, a legnagyobb széllökések pedig elérhetik akár a 120 km/órás sebességet is.A Nicholas várhatóan ugyanazon a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Védelmet ígér a texasi abortusztörvénnyel szemben az amerikai igazságügyi miniszter

Texasban gyakorlatilag betiltották az abortuszt. The post Védelmet ígér a texasi abortusztörvénnyel szemben az amerikai igazságügyi miniszter first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Védelmet ígér az amerikai kormány a texasi abortuszklinikáknak

A szövetségi bűnüldöző szervek védelmet nyújtanak „a támadás alá vont” abortuszklinikáknak, ígérte az amerikai igazságügyi minisztérium. Texasban múlt hét óta törvény tiltja a terhességmegszakítást a hatodik hét után, márpedig az államban elvégzett abortuszok jelentős többsége ebben az időszakban történik. Az új szabályozás lehetővé teszi azt is, hogy polgári pert indítsanak olyan orvosok ellen, akik a hatodik hét után végeznek abortuszt.Merrick...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Greta Thunberg sokatmondó diagramon szemlélteti, miért döntenek nők az abortusz mellett

A texasi abortusztörvényre reagált érvekkel és számokkal. The post Greta Thunberg sokatmondó diagramon szemlélteti, miért döntenek nők az abortusz mellett first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Sokáig válogatott a vakcinák között, meghalt koronavírus-fertőzésben egy texasi tanárnő

Félt a fertőzéstől, de muszáj volt bemennie dolgozni. The post Sokáig válogatott a vakcinák között, meghalt koronavírus-fertőzésben egy texasi tanárnő first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Texas gyakorlatilag betiltotta az abortuszt: nemi erőszaknál sem tesznek kivételt

Hatalmas győzelmet aratott az abortusz körül kialakult politikai harcban a Republikánus Párt. The post Texas gyakorlatilag betiltotta az abortuszt: nemi erőszaknál sem tesznek kivételt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Az Arktisz melegedése okozza az észak-amerikai szélsőséges hideget

Az Arktisz klímaváltozás miatti melegedése okozza az észak-amerikai szélsőséges hideget. Megnöveli a poláris örvény betöréseinek számát, amikor is az északról érkező levegő fagyos hideggel árasztja el az Egyesült Államok középső és északi részeit – állapította meg egy tanulmány, amit a Science közölt.Ez az első kutatás, ami kimutatja a kapcsolatot a sarkvidéki régióban bekövetkezett változások és a februárban Texasban észlelt kegyetlen hideg között,...
fel 0 le
444 444

Texasban mostantól törvény tiltja a terhesség hatodik hetétől az abortuszt

Vagyis amikor már először kimutatható a magzati szívverés. A jogszabály azután lépett hatályba, hogy az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság nem lépett fel a művi terhességmegszakítást tiltó texasi törvény ellen. Az abortuszjogi szervezetek szerint az államban elvégzett abortuszok 85-90 százaléka a terhesség hatodik hete után történik, vagyis a törvény nagy valószínűséggel sok klinikát kényszerítene...
fel 0 le
444 444

Koronavírus végzett egy maszkellenes aktivistával Texasban

30 évesen meghalt Caleb Wallace, egy közép-texasi maszkellenes mozgalom vezetője, aki megfertőződött a koronavírussal. Három hetet töltött intenzív osztályon, de feladta a szervezete a harcot. Az özvegye – aki a negyedik gyerekükkel terhes – a GoFundMe-n gyűjt pénzt az orvosi költségek fedezésére.A múlt hónapban Wallace tüntetést szervezett azoknak az embereknek, akik „rosszul voltak attól, hogy a kormány irányítja az életünket”. Wallace alapította a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Elcsavargott egy életveszélyes kobra egy texasi kisvárosban

A hatóságok kedd este óta keresik a kígyót. The post Elcsavargott egy életveszélyes kobra egy texasi kisvárosban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Szigszalaggal kötözték le egy repülő utasát, aki ki akart ugrani a levegőben lévő gépből

Az egyik utastársa TikTok-videóján nemcsak látni lehet a nőt, hanem hallani is lehet azt, ahogy segítségért sikoltozik. Vigyázat, megrázó videó! The post Szigszalaggal kötözték le egy repülő utasát, aki ki akart ugrani a levegőben lévő gépből first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Elképesztően sok baba született egy texasi kórházban

Mi történhetett arrafelé kilenc hónappal ezelőtt. The post Elképesztően sok baba született egy texasi kórházban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ünnepnapot kapott a rabszolgaság eltörlése, mégis sokan fanyalognak

Már szövetségi szinten is hivatalos ünnepnek számít a nap, amikor eljutott a felszabadulás híre a texasi rabszolgákhoz a polgárháború után. A fekete közösség szimbolikus gesztusok helyett inkább érdemi lépésekre vár. The post Ünnepnapot kapott a rabszolgaság eltörlése, mégis sokan fanyalognak first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Texasban szeptembertől már engedély se kell a marokfegyverek viseléséhez

Szeptember elsejétől engedély és előzetes képzés nélkül is viselhetnek maroklőfegyvereket - pisztolyt - a texasiak. Greg Abbott, az állam republikánus kormányzója szerdán írta alá a fegyvertartást a végletekig liberalizáló új törvényt.A teljesen szabad fegyverviselés csak azokra nem vonatkozik, akiket helyi vagy szövetségi törvények alapján kimondottan eltiltottak a fegyvertartástól.Az új szabályozást a fegyverlobbi harcolta ki, és a republikánus párt...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Texasban már képzés és engedély sem kell kézi lőfegyverek viseléséhez

A fegyverpárti konzervatív aktivisták régóta szorgalmazták a törvényt. The post Texasban már képzés és engedély sem kell kézi lőfegyverek viseléséhez first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A leszállópálya előtt fának ütközött egy kisrepülő Texasban, meghalt a pilóta

Öt ember megsérült. The post A leszállópálya előtt fának ütközött egy kisrepülő Texasban, meghalt a pilóta first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

13 éves lányának adta ki magát, és egy napot töltött az iskolában egy anyuka

Csak a nap végén bukott le a 30 éves texasi nő, addig egy tanárnak sem tűnt fel a csalás. The post 13 éves lányának adta ki magát, és egy napot töltött az iskolában egy anyuka first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Lelőtte a manikűrszalon tulajdonosát egy texasi nő, mert drágállotta az árakat

Tettlegességig fajult az alkudozás. The post Lelőtte a manikűrszalon tulajdonosát egy texasi nő, mert drágállotta az árakat first appeared on 24.hu.
fel 0 le