#filéző

24.hu 24.hu

Tészta kisokos: még hogy nem lehet funkcionalitása egy tésztának! (x)

Azt nagyjából mindenki tudja, hogy a tészta Olaszországból származik, de ha nem, akkor is ezt hiszi. A helyiek azt állítják, több száz féle
fel 0 le
24.hu 24.hu

Elárasztják az internetet a tippek, hogy mit süssünk a házi karantén alatt

A járvány miatt elérkezett az idő, hogy kísérletezzünk a konyhában, és az eredményeket meg is osszuk másokkal, hogy ne fogyjunk ki az ötletekből. Pizza? Kenyér? Croissant? Egyik sem lehetetlen!
fel 0 le
24.hu 24.hu

A Vapiano éttermek Magyarországon továbbra is üzemelnek

Független a csődközeli helyzetbe került német cégtől, de ettől még itthon sem egyszerű a helyzet.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Így segíthet a bajba jutott éttermeken és kávézókon

Nagy a gáz, és sok vállalkozás csukhat be. De most egy új kezdeményezéssel lehet támogatni a kedvenc helyeinket.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Sok étteremnél a fennmaradás a tét, és a házhoz szállítás az egyetlen remény

Az éttermek maximum délután háromig lehetnek nyitva, de házhoz szállítaniuk később is szabad. Óriási bajba került a vendéglátás, sorra zárnak be a helyek, az életben maradáshoz valóban sokat segíthet a rendelés.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kampány indult a koronavírus miatt veszélybe került vendéglátóhelyek megmentésére

A mentsd meg az éttermet címszóval futó kampányt nemigen kell magyarázni.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Akár boltba megyünk, akár online rendelünk, lesz mit ennünk

Megkérdeztük a boltokat és a hazai ételfutár-szolgálatokat, hogy van-e fennakadás a koronavírus miatt, és megnéztük azt is, mennyit kell várnunk, ha online intézzük a nagybevásárlást.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem adok olyan ételt másnak, amit saját magamnak vagy a gyerekemnek ne adnék

Vajda József, a Pékműhely alapítója akkor is kenyeret sütne, ha nem lenne pénz a világon. Abszurdnak tartja, hogy az autónkba ugyan nem tankolnánk káros üzemanyagot, az evésre egyáltalán nem figyelünk oda. Filéző podcast.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Széll Tamásék Standja lett az ország legjobb étterme

Kiosztották a Dining Guide Év Étterme díját.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Életünk során két-háromszor sem ártana szakmát váltanunk

Fekete Antonióval beszélgettünk, aki több mint húsz évet töltött el a konyhán, de a séfkabátot a szakácskönyvekre cserélte. Aki igazán el akar mélyülni a gasztróban, annak ismernie kell a boltját.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy jó teának erős tudatmódosító hatása is van

Aki eddig csak a menzás-cukros-citromos verziót próbálta, annak megdöbbentő lehet egy találkozás a tradicionális kínai teakultúrával. A teázás az új speciality kávé.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Buldózer Partyval búcsúzik a metrófelújítás áldozatául esett lángosozó

Jön a metró, megy a lángos.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem szabad, hogy a koronavírus miatt felerősödjenek az előítéletek

A többek között a Biang bisztrókat is vezető Wang Mestert aggasztják a hírek.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Majdnem teljesen vegán lesz az Oscar

De azért lesz luxusmarha is a hivatalos gálavacsorán.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Borbás Marcsi: Nagyanyáinknak nem volt szemete, és hetente csak egyszer ettek húst

Bár a Gasztroangyal egyelőre véget ért, Borbás Marcsi nem tett le arról, hogy bemutassa a vidék csodáit. Az új Filéző podcastben szóba került, hogy miért tart szünetet, mit csináltak sokkal jobban a nagyszüleink, és hogyan vigyázzunk a magyar ételekre.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Tévhit, hogy a savanyú káposzta menthet meg bárkit a koronavírustól

A Dél-Koreában népszerű kimchi iránti kereslet fellendült, de a gyakori kézmosás hasznosabb a fertőzés ellen.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Tényleg a ketogén diéta a legjobb megoldás, hogy ne csesszük el a házasságunkat?

Schobert Norbert is kiveszi a maga részét a trendből, pedig másfél éve még nem tartotta jó ötletnek a zsíralapú diétát. Miről van szó, és mik a veszélyei a ketogén diétának?
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem a gomba okozta egy nő halálát egy Michelin-csillagos étteremben

A hely azóta nagyon küzd a fennmaradásért.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Dzsungel nőtt ki a Király utca kellős közepén

Az egykori V.A.M. Design Center sokáig nem találta a helyét, de végre az aula sem kong üresen. Egy valódi oázis nyílt a finoman szólva is kaotikus Gozsdu környékén.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Elveszített egy csillagot a világ egyik leghíresebb francia étterme

Paul Bocuse éttermének színvonala már nem olyan, mint régen.
fel 0 le