#filéző
24.hu
24.hu
Napóleon és a gyarmatosítás is tehet róla, hogy ma ennyi cukrot fogyasztunk
A Filéző podcast záróepizódjának fókuszában a cukor áll, kigyűjtöttünk néhány érdekességet, amit a vendégeinktől hallhattunk.
The post Napóleon és a gyarmatosítás is tehet róla, hogy ma ennyi cukrot fogyasztunk first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Mi szól amellett, hogy ne hagyjuk el teljesen a húst?
A Filéző tematikus évadának negyedik epizódja a húsevéssel foglalkozik, ebből osztunk meg néhány gondolatot vendégeinktől.
The post Mi szól amellett, hogy ne hagyjuk el teljesen a húst? first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Száz éve még főleg szappanfőzéshez használták, de pár évtizeden belül mindent letarolt a napraforgóolaj
A Filéző podcast új epizódja fókuszában a zsiradékok állnak, és kigyűjtöttünk néhány érdekességet, amit a vendégeinktől hallhattunk.
The post Száz éve még főleg szappanfőzéshez használták, de pár évtizeden belül mindent letarolt a napraforgóolaj first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Régen az jelezte a nők megöregedését, ha már nem tudtak kenyeret sütni
A Filéző podcast új, tematikus évada második epizódjában a liszt, illetve a kenyér volt a főszereplő, és az adásban elhangzott érdekességek közül válogattunk.
The post Régen az jelezte a nők megöregedését, ha már nem tudtak kenyeret sütni first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Nincs új Michelin-csillagos étterme Magyarországnak
Egy új Bib Gourmand minősítésű éttermünk azért lett.
The post Nincs új Michelin-csillagos étterme Magyarországnak first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Nagyon költői vagy kicsit műanyag? Megkóstoltuk az ország tortáit
Erősen megoszlottak a szerkesztőségi vélemények a 2023-as ország tortájáról és cukormentes tortájáról. Spicces füge respektus és Kikelet a 24.hu évi rendes országtorta-tesztjében.
The post Nagyon költői vagy kicsit műanyag? Megkóstoltuk az ország tortáit first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Peruban van a világ legjobb étterme
A perui Central nevű étterem végzett első helyen a The World's 50 Best Restaurants ranglistáján, így kiérdemelte a „világ legjobb étterme” címet.
The post Peruban van a világ legjobb étterme first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
50 milliós veszteséggel fut a NER egyik kedvenc étterme
A Várkert Bazárban lévő luxusétterem jól megy ugyan, de kiadásai így is veszteségessé teszik.
The post 50 milliós veszteséggel fut a NER egyik kedvenc étterme first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Bezár a Halkakas halbisztró
Az alapanyagunk körüli bizonytalanság és a gazdasági körülmények kényszerítik őket erre.
The post Bezár a Halkakas halbisztró first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
A Konyhafőnök VIP feszültségével fel lehetne fűteni egy villanyrezsót, és pár versenyzőnek ez jól is jönne
Nem való stresszes nézőknek A Konyhafőnök VIP, az ugyanis úgy fokozza a drámát, mintha emberéletek múlnának a szuvidált nyúlcombon. Azért jól szórakoztunk.
The post A Konyhafőnök VIP feszültségével fel lehetne fűteni egy villanyrezsót, és pár versenyzőnek ez jól is jönne first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Meghalt Frank Júlia
76 éves volt, és több mint 130 szakácskönyvet írt.
The post Meghalt Frank Júlia first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Az előttünk álló télnek akár kétszer annyi vendéglátóhely is áldozatául eshet, mint a járványnak
A Filéző podcast vendége Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke volt, akivel arról beszélgettünk, hogy a jó évkezdet után mire számíthatnak a vendéglátósok és a vendégek az előttünk álló időszakban.
The post Az előttünk álló télnek akár kétszer annyi vendéglátóhely is áldozatául eshet, mint a járványnak first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Túl drága az alapanyag, bezár az Édesem tortaműhely
Nem bírja a tempót az áremelkedésekkel.
The post Túl drága az alapanyag, bezár az Édesem tortaműhely first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Pizza – Öt betű, amitől összegyűlik a nyál az ember szájában
Kelt tészta, szósz – általában paradicsom, esetleg tejfölös alap – és valamilyen feltét, feltétek. De mi is az a pizza és honnan jön?
The post Pizza - Öt betű, amitől összegyűlik a nyál az ember szájában first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Michelin-csillagot kapott két budapesti étterem
Az Essencia és a Salt is bekerült a kalauz legfrissebb kiadásába.
The post Michelin-csillagot kapott két budapesti étterem first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
A vadászati kiállításra is készült országtorta? Abban mi van, vaddisznózsír?
Szerencsére nem, sőt, a Vadászati és Természeti Világkiállításra készült, gesztenyés-erdei gyümölcsös Nimród lett a szerkesztőség kedvence az ország tortái közül.
The post A vadászati kiállításra is készült országtorta? Abban mi van, vaddisznózsír? first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Huszonöt éve először marad el a Szegedi Halfesztivál
A koronavírus miatt életben lévő korlátozások miatt a fesztivál nem lehetne olyan, mint lenni szokott. Nem is rendezik meg.
The post Huszonöt éve először marad el a Szegedi Halfesztivál first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Gasztrohorror: elkészült a sajtosmakaróni-fagyi
Mondjuk, hogy a világ megérett a pusztulásra, vagy azt túlzásnak éreznék?
The post Gasztrohorror: elkészült a sajtosmakaróni-fagyi first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Kiderült, a presszót vagy a tejeskávét szeretik-e jobban a magyarok
Kávéfogyasztási felmérés készült.
The post Kiderült, a presszót vagy a tejeskávét szeretik-e jobban a magyarok first appeared on 24.hu.
24.hu
24.hu
Zsidai Roy: El fog fogyni a budapesti vendéglátás
Az étterem-tulajdonos szerint a nyár még a február-márciusi időszaknál is rosszabban alakulhat a fővárosban.
The post Zsidai Roy: El fog fogyni a budapesti vendéglátás first appeared on 24.hu.