#filéző

24.hu 24.hu

Életünk során két-háromszor sem ártana szakmát váltanunk

Fekete Antonióval beszélgettünk, aki több mint húsz évet töltött el a konyhán, de a séfkabátot a szakácskönyvekre cserélte. Aki igazán el akar mélyülni a gasztróban, annak ismernie kell a boltját.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy jó teának erős tudatmódosító hatása is van

Aki eddig csak a menzás-cukros-citromos verziót próbálta, annak megdöbbentő lehet egy találkozás a tradicionális kínai teakultúrával. A teázás az új speciality kávé.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Buldózer Partyval búcsúzik a metrófelújítás áldozatául esett lángosozó

Jön a metró, megy a lángos.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem szabad, hogy a koronavírus miatt felerősödjenek az előítéletek

A többek között a Biang bisztrókat is vezető Wang Mestert aggasztják a hírek.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Majdnem teljesen vegán lesz az Oscar

De azért lesz luxusmarha is a hivatalos gálavacsorán.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Borbás Marcsi: Nagyanyáinknak nem volt szemete, és hetente csak egyszer ettek húst

Bár a Gasztroangyal egyelőre véget ért, Borbás Marcsi nem tett le arról, hogy bemutassa a vidék csodáit. Az új Filéző podcastben szóba került, hogy miért tart szünetet, mit csináltak sokkal jobban a nagyszüleink, és hogyan vigyázzunk a magyar ételekre.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Tévhit, hogy a savanyú káposzta menthet meg bárkit a koronavírustól

A Dél-Koreában népszerű kimchi iránti kereslet fellendült, de a gyakori kézmosás hasznosabb a fertőzés ellen.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Tényleg a ketogén diéta a legjobb megoldás, hogy ne csesszük el a házasságunkat?

Schobert Norbert is kiveszi a maga részét a trendből, pedig másfél éve még nem tartotta jó ötletnek a zsíralapú diétát. Miről van szó, és mik a veszélyei a ketogén diétának?
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem a gomba okozta egy nő halálát egy Michelin-csillagos étteremben

A hely azóta nagyon küzd a fennmaradásért.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Dzsungel nőtt ki a Király utca kellős közepén

Az egykori V.A.M. Design Center sokáig nem találta a helyét, de végre az aula sem kong üresen. Egy valódi oázis nyílt a finoman szólva is kaotikus Gozsdu környékén.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Elveszített egy csillagot a világ egyik leghíresebb francia étterme

Paul Bocuse éttermének színvonala már nem olyan, mint régen.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem baj az, ha lemondunk a húsról, csak okosan tegyük

Az év egy új kezdeményezéssel indul: javában zajlik a vegán január, de nem mindegy, hogyan vágunk bele. Segítünk!
fel 0 le
24.hu 24.hu

Öt sima pizzához egy ember is elég, egy nápolyit meg öten készítenek

Papp Zoltán a Corvinuson végzett, de teljesen rákattant a pizzára. Azon belül is a nápolyi, pöttyös szélű tészta lett a szenvedélye, és saját üzletet nyitott. Övé a Digó, amelybe már Gerendai Károly is beszállt. A Filéző mai adásában a főszerep a pizzáé.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A Golden Globe után a Kritikusok Díját is vegán menü mellett adják át

Hamburger helyett burrito és taco lesz. Hús, tej, tojás és egyéb állati eredetű összetevők nélkül.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy időre bezár a legendás Mátyás Pince Étterem

Halaszthatatlan lett a karbantartás, 13 dolgozót bocsátottak el.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Várady Tibor: Még a drága kávé is viszonylag olcsó termék

Várady Tibor annak idején a Printában kezdte a kávés karrierjét, aztán megalapította az Espresso Embassyt. Beszélgettünk a kezdetekről, arról, hogy mit szabad cukrozni, illetve hogy min múlik a kávé minősége. 
fel 0 le
24.hu 24.hu

Lesz új Séfek séfe, már lehet jelentkezni

A TV2 gasztroversenye új évadot kap.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A kenyérsütés nagyon szexi

A Filéző legújabb adásában a Pipacs Pékség alapítóival körbejártuk, miért nem természetes a jó minőségű pékáru Magyarországon, miért csúcs, hogy ennyi hobbipék süt otthon, és miért veszélyes egy profi pékséget alapítani. 
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem költenek sokat a magyarok az éttermekre

A Bónusz Brigád és a GKI Digital közös felméréséből az is kiderül, hogy, bár kedvencünk a hazai ízvilág, az étteremben más nemzetek ételeit választjuk inkább.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az ebéd mellett faültetést is rendelhetünk a Netpincéren

510 forintért faültetéssel segíthetünk egy közösségi erdőültető projektben.
fel 0 le