#filéző - podcast

24.hu 24.hu

Ameddig a tűzgyújtó folyadék illata lengi be az utcákat, addig nem biztos, hogy örülni kell annak, hogy mennyien grilleznek

A BBQ sokkal több, mint egy mekis szósz vagy egy kertvégi, mulatozós műfaj, ami lassan kezd Magyarországon is átmenni a köztudatba. Jó, hogy sokan sütögetnek, de van hova fejlődni. Filéző podcast.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Azért iszunk teát, mert kivisz a mátrixból

Mi az a tearészegség, és mit tudhatunk meg általa magunkról? – erről is beszélgettünk a Pekingben diplomázott Tálos Gáborral, aki 16 évnyi borkereskedés után alapította meg saját teázóját, a Zhao Zhout.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Bíró Lajos: Ma már köpködjük a múltat, de a korosztályom még emlékszik, hogy bizony mi is azt a trágyát főztük

Visszatérőben van a régi, kockás abroszos kisvendéglők világa, de már egy másik színvonalon – mondja Bíró Lajos, a Bock bisztró séfje, aki a mekis sajtburgertől sem riad vissza. Podcast.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Zing: Nincs olyan ember, aki ne ült volna le a bérbeadójával, hogy egy kis haladékot kérjen

A Zing Burger mára komoly franchise lett, a veszélyhelyzet bejelentésével viszont sokéves hátrányba kerültek, és az is kérdéses, hogyan tudják kihúzni a járvány végéig. A házhoz szállítás az egyetlen reményük.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Láttuk, mi van az olasz barátokkal, úgyhogy én mindenki előtt pánikoltam be

A koronavírus-járvány alatt is folytatjuk a gasztrós podcastünket: az Igen nápolyi pizzázó tulajdonosával, Vidó Nórival beszélgettünk, őket hogyan érinti a veszélyhelyzet, és hogy sikerült összehozniuk Budapest legdrágább raktárát tele olasz alapanyagokkal.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem adok olyan ételt másnak, amit saját magamnak vagy a gyerekemnek ne adnék

Vajda József, a Pékműhely alapítója akkor is kenyeret sütne, ha nem lenne pénz a világon. Abszurdnak tartja, hogy az autónkba ugyan nem tankolnánk káros üzemanyagot, az evésre egyáltalán nem figyelünk oda. Filéző podcast.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Életünk során két-háromszor sem ártana szakmát váltanunk

Fekete Antonióval beszélgettünk, aki több mint húsz évet töltött el a konyhán, de a séfkabátot a szakácskönyvekre cserélte. Aki igazán el akar mélyülni a gasztróban, annak ismernie kell a boltját.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Borbás Marcsi: Nagyanyáinknak nem volt szemete, és hetente csak egyszer ettek húst

Bár a Gasztroangyal egyelőre véget ért, Borbás Marcsi nem tett le arról, hogy bemutassa a vidék csodáit. Az új Filéző podcastben szóba került, hogy miért tart szünetet, mit csináltak sokkal jobban a nagyszüleink, és hogyan vigyázzunk a magyar ételekre.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Öt sima pizzához egy ember is elég, egy nápolyit meg öten készítenek

Papp Zoltán a Corvinuson végzett, de teljesen rákattant a pizzára. Azon belül is a nápolyi, pöttyös szélű tészta lett a szenvedélye, és saját üzletet nyitott. Övé a Digó, amelybe már Gerendai Károly is beszállt. A Filéző mai adásában a főszerep a pizzáé.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Várady Tibor: Még a drága kávé is viszonylag olcsó termék

Várady Tibor annak idején a Printában kezdte a kávés karrierjét, aztán megalapította az Espresso Embassyt. Beszélgettünk a kezdetekről, arról, hogy mit szabad cukrozni, illetve hogy min múlik a kávé minősége. 
fel 0 le
24.hu 24.hu

A kenyérsütés nagyon szexi

A Filéző legújabb adásában a Pipacs Pékség alapítóival körbejártuk, miért nem természetes a jó minőségű pékáru Magyarországon, miért csúcs, hogy ennyi hobbipék süt otthon, és miért veszélyes egy profi pékséget alapítani. 
fel 0 le
24.hu 24.hu

Vad-Horváth Zoltán: Amikor két giroszt kaptál hétszázötvenért, akkor már komoly baj volt

A magyar street food szárnyal. Vagy mondjuk úgy, hogy egyre népszerűbb, de még mindig sokat kell fejlődnünk. A Magyar Street Food Egyesület elnökével beszélgettünk.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Steiner Kristóf: A világunk a fanatizmusra van berendezkedve

A FIléző podcast vendége Steiner Kristóf volt, aki régebben azt gondolta, nem lehet kigyógyulni a bulímiából, ma már másképp látja. De miért épp a Youtube-on tért vissza új főzőműsorával, hatékony stratégia-e a kedvesség a dühös ítélkezés ellen, vegánként megkísérti-e még néha egy mekis sajtburger, és miért nem tudna Magyarországon élni?
fel 0 le
24.hu 24.hu

Regölyi Péter: Nem mindenki azért lesz vegán, mert nem szereti a hús ízét

A Filéző podcast eheti adásában Regölyi Péterrel beszélgettünk, aki úgy nyitotta meg a Vegan Love-ot, hogy majdnem tíz éve vezet burgerezőt feleségével.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Pestre kitehetjük a megtelt táblát, Budára kell menni reggelizni

A Filéző podcastban a brunch-kultúrát beszéljük ki egy budapesti reggeliző, a Törökméz tulajdonosával. Járnak-e már magyarok is reggelizőbe, és kell-e nekik vendéglátós tapasztalat?
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hlatky-Schlichter Hubert a magyar gasztróról, a fejlődésről és a sóher milliárdosokról

Korán rájött, hogy neki még sok köze lesz a vendéglátáshoz. Azóta szerzett egy Michelin-csillagot, meghatározó helyeket nyitott, és küzd a turistacsapdák ellen.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Gerendai Károly: Ha a magyarokon múlna, csődbe mehetnének a csúcséttermek

A Filéző podcast legújabb adásában Gerendai Károly volt a vendégünk, akivel végigvettük a vendéglátásban töltött évtizedeket, és azt, hogy a magyarok mennyire nyitottak a fine diningra.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Sipos Melinda és az élet műanyag nélkül

Menő lett a környezettudatosság, és ezzel párhuzamosan a műanyagmentes élet és a zero waste fogalma egyre többször kerül elő. Sipos Melinda hamar felismerte, hogy mekkora szürke zóna ez a magyar piacon, és Budapesten elsőként nyitotta meg a csomagolásmentes üzletét. A Ligeti bolt tulajdonosával még a műanyagmentes július kezdete előtt beszélgettünk a személyes történetéről, és arról, hogyan vághatunk bele egy szebb, tisztább és zöldebb életbe anélkül, hogy egyszerre szabadulnánk meg minden...
fel 0 le