#magyar film

24.hu 24.hu

1,6 milliárdból készül a Hadik című huszármozi

Rég vár a magyar filmszakma egy győzedelmes, nagy büdzséjű történelmi filmet, Szikora János csinálhatja meg. The post 1,6 milliárdból készül a Hadik című huszármozi first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Forog az Erőss Zsolt özvegyéről szóló nagyjátékfilm

A magasságok és mélységek a két kisgyerekkel magára maradt özvegy gyászfeldolgozási folyamatát és a házaspár különleges kapcsolatát mutatja be emlékképek formájában. The post Forog az Erőss Zsolt özvegyéről szóló nagyjátékfilm first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Eperjes Károly a Rákosi-korszak keresztényüldözéséről forgat filmet

A Krisztus inge című film forgatása április közepén kezdődött el. The post Eperjes Károly a Rákosi-korszak keresztényüldözéséről forgat filmet first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ingyenesen megnézhető alkotásokkal ünnepeljük a magyar film 120. évfordulóját

Tizenöt alkotást nézhetünk meg ingyenesen a FILMIO-n. The post Ingyenesen megnézhető alkotásokkal ünnepeljük a magyar film 120. évfordulóját first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Réz András: Örök, érzéki jelenlét – Törőcsik Mari halálára

„Mari úgy lép át a csitriszerepekből az anyaszerepekbe, hogy semmit nem veszít átütő fizikai, érzéki jelenlétéből. És nem néz vissza. Nem veszi elő a régi fogásait, nem idézi önmagát” – írja a filmesztéta a 85 évesen elhunyt színészlegendáról. The post Réz András: Örök, érzéki jelenlét – Törőcsik Mari halálára first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Novák Emil és Orbán János Dénes is kapott támogatás dokumentumfilm rendezésére

Az NFI összesen 42 alkotásnak szavazott meg támogatást, összesen 502.8 millió forint értékben. The post Novák Emil és Orbán János Dénes is kapott támogatás dokumentumfilm rendezésére first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Öt filmklasszikus Szomjas György életművéből

A 80 éves korában elhunyt Szomjas György öt legfontosabb filmje, a magyar westerntől és rockfilmtől kezdve a külvárosi trilógiáig. The post Öt filmklasszikus Szomjas György életművéből first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ha becsukja a szemét, elveszett gyerekek szemén keresztül lát

Kelet-európai sci-fi készül. The post Ha becsukja a szemét, elveszett gyerekek szemén keresztül lát first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A legjobb rendezőnek választották Horvát Lilit Dublinban

Nagyon szerették az írek a Felkészülést. The post A legjobb rendezőnek választották Horvát Lilit Dublinban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nagy Dénes: Káros a történelmünket leegyszerűsíteni arra, hogy a magyarok ellen összefogott a világ

A Természetes fény című filmjével rangos díjat nyerő rendezőt arról kérdeztük, nem félt-e ilyen kényes témához nyúlni, és jobb művész lett-e attól, hogy nem volt otthon tévéjük. Az is szóba került, miért tehenészetekben keresték a film szereplőit. The post Nagy Dénes: Káros a történelmünket leegyszerűsíteni arra, hogy a magyarok ellen összefogott a világ first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Karinthy Frigyes viharos szerelmi életéről készül tévéfilm

20-as évek, kávéházi kultúra és viharos szerelmek. The post Karinthy Frigyes viharos szerelmi életéről készül tévéfilm first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Apa elítélt bűnöző, de gyönyörű meséket ír

A Mesék a zárkából nem csak a rabok fantáziájáról szól, hanem arról is, milyen kérlelhetetlenül számolódnak fel a kapcsolatok, ha a börtön elválasztja a családokat. The post Apa elítélt bűnöző, de gyönyörű meséket ír first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ha valaha kinyitnak a mozik, érkezik egy sötét magyar háborús film – itt a Természetes fény előzetese

Sötét képek, gonosz bűnök - itt a Természetes fény trailere. The post Ha valaha kinyitnak a mozik, érkezik egy sötét magyar háborús film – itt a Természetes fény előzetese first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Elköltöztetik Budapestről a Mozgókép Szemlét

Régebben Magyar Filmdíjnak hívták, azelőtt ez volt a Filmszemle. The post Elköltöztetik Budapestről a Mozgókép Szemlét first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Jankovics Marcell A pozsonyi csatáról: „Ilyet nem szabad csinálni”

„Valakinek ki kell mondania, hogy ez nagyon rossz irány”, mondta a rendező a Magyarságkutató Intézet animációs filmjéről. The post Jankovics Marcell A pozsonyi csatáról: „Ilyet nem szabad csinálni” first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Tavasz végéig kell várnunk a jó magyar rövidfilmekre

A rövidfilmes fesztivál járványügyi okokból csúszik. The post Tavasz végéig kell várnunk a jó magyar rövidfilmekre first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Több mint százezren látták egy hét alatt a letiltani próbált Barta Tamás-filmet

Már javában készül a folytatás. The post Több mint százezren látták egy hét alatt a letiltani próbált Barta Tamás-filmet first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Álhírek, hamis oroszlán, minisztériumi betörés – így adták el 100 éve a filmeket

A magyar filmtörténet élő lexikonjától ma is sokat tanulhatunk a filmek reklámozásáról. Radó István lelkesedését a kitelepítés sem tudta letörni. The post Álhírek, hamis oroszlán, minisztériumi betörés – így adták el 100 éve a filmeket first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Pálfi György: A Filmintézet fideszes kifizetőhelyként működik

Hotel Balaton címmel forgatott társadalomkritikus akciófilmet Pálfi György, miután belátta, hogy nem fog állami támogatást kapni a filmterveire. Interjú. The post Pálfi György: A Filmintézet fideszes kifizetőhelyként működik first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

120 éves az első magyar film, ünnepségsorozat emlékezik meg róla

Vetítésekkel, kiállítással és egyéb programokkal ünnepli idén A táncz című film születésének százhuszadik évfordulóját a Nemzeti Filmintézet The post 120 éves az első magyar film, ünnepségsorozat emlékezik meg róla first appeared on 24.hu.
fel 0 le