#űrkutatás

24.hu 24.hu

Hatalmas forgó struktúrákat találtak az űrben

A szakértők korábban úgy vélték, hogy a galaxishalmazoknál nagyobb struktúrák nem foroghatnak. The post Hatalmas forgó struktúrákat találtak az űrben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Magáról küldött fotót a kínai marsjáró

A robot már több felvételt is készített a vörös bolygón. The post Magáról küldött fotót a kínai marsjáró first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Új missziót indít a Vénuszhoz az Európai Űrügynökség

Az ESA bejelentette, hogy az új EnVision nevű szonda 2030-tól fogja vizsgálni a bolygót. The post Új missziót indít a Vénuszhoz az Európai Űrügynökség first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ezt látja és hallja a Marson a NASA robotja

Az interaktív, 360 fokos videót a Perseverance marsjáró adatai alapján hozták létre. The post Ezt látja és hallja a Marson a NASA robotja first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Űrszondát küldhetnénk a legközelebbi idegen csillagokhoz

Az űreszköz akár már a mi életünkben elérhetné az Alfa Centaurit. The post Űrszondát küldhetnénk a legközelebbi idegen csillagokhoz first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Több száz rejtélyes jel érkezett távoli galaxisokból

A CHIME teleszkóp működése első évében rengeteg gyors rádiókitörést észlelt. The post Több száz rejtélyes jel érkezett távoli galaxisokból first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Képek érkeztek az óriásholdról

Két fotó érkezett a Ganymedesről, a következő napokban jön még több, hasonlóan részletes kép is. The post Képek érkeztek az óriásholdról first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

20 éve nem láttuk ilyen közelről a Jupiter legnagyobb holdját

Utoljára 2000-ben repült el űrszonda ilyen közel ehhez a különleges holdhoz. The post 20 éve nem láttuk ilyen közelről a Jupiter legnagyobb holdját first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hatalmas robbanást észleltek a világűrben

Az esemény nagyjából egymilliárd fényévre történt. The post Hatalmas robbanást észleltek a világűrben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Izgalmas jelek érkeztek egy távoli galaxisból

A rádiójelek nagyjából 11,7 millió fényévet tettek meg a Földig. The post Izgalmas jelek érkeztek egy távoli galaxisból first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Két új misszió indul a Föld pokoli testvéréhez

Mindkét misszió a Vénuszhoz indul, méghozzá 2030-as céldátummal. The post Két új misszió indul a Föld pokoli testvéréhez first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Először sikerült űrhajóval kikötni a kínai űrállomáson

A Tiencsou-2 teherűrhajót a Hainan szigeti Vencsang űrközpontból a Hosszú Menetelés-7 Y3 típusú hordozórakéta vitte az űrbe szombaton. The post Először sikerült űrhajóval kikötni a kínai űrállomáson first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Lehet, hogy téves Albert Einstein elmélete

A kutatók a sötét anyagról készítettek térképet. The post Lehet, hogy téves Albert Einstein elmélete first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Sötét szörnyeteg rejtőzhet galaxisunk közepén

Lehet, hogy mégsem egy szupermasszív fekete lyuk fekszik a Tejútrendszer magjában. The post Sötét szörnyeteg rejtőzhet galaxisunk közepén first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Meghibásodott a NASA marshelikoptere

A probléma repülés közben, 10 méteres magasságban jelentkezett. The post Meghibásodott a NASA marshelikoptere first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Atommeghajtású űreszközt küldenének az oroszok a Jupiterhez

Ez lesz a főpróba a nukleáris űrállomás előtt. The post Atommeghajtású űreszközt küldenének az oroszok a Jupiterhez first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Titokzatos jelek érkeztek távoli galaxisokból

A szakértőket régóta foglalkoztatja a kérdés, hogy miként jöhetnek létre a gyors rádiókitörések. The post Titokzatos jelek érkeztek távoli galaxisokból first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Így olvadt össze a Tejútrendszer egy másik galaxissal

A Gaia Enceladusszal való találkozás óriási hatást gyakorolt galaxisunkra. The post Így olvadt össze a Tejútrendszer egy másik galaxissal first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hatalmas kitöréseket dokumentáltak a Napnál

A felvételeket a Solar Orbiter űrszonda készítette. The post Hatalmas kitöréseket dokumentáltak a Napnál first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A véltnél nagyobbak az univerzum kis szörnyetegei

A szakértők pontosították a neutroncsillagok méretére vonatkozó becslést. The post A véltnél nagyobbak az univerzum kis szörnyetegei first appeared on 24.hu.
fel 0 le