#föld

24.hu 24.hu

Az eddig véltnél jóval több aszteroidával ütközött a Föld

A magasabb becsapódási szám azt jelzi, hogy a bolygó nagyjából minden 15 millió évben ütközött aszteroidával. The post Az eddig véltnél jóval több aszteroidával ütközött a Föld first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Tízszer több aszteroida csapódott a korai Földbe, mint hitték

Jóval több aszteroidával ütközött 3,5-2,5 milliárd évvel ezelőtt a korai Föld, abban az időszakban a becsapódások száma tízszer több lehetett az eddig feltételezettnél - derítette ki egy nemzetközi kutatócsoport, amely szerint ez a magas ütközési szám lassította az oxigén felhalmozódását a légkörben.A Nature Geoscience című tudományos folyóiratban ismertetett tanulmány szerzői ősi aszteroidamaradványokat vizsgáltak és modellezték becsapódásuk hatásait....
fel 0 le
24.hu 24.hu

Óriási aszteroidák közelítik meg a Földet a következő hetekben

Egy akkora is jön felénk, mint az Empire State Building. The post Óriási aszteroidák közelítik meg a Földet a következő hetekben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem megy el a vizsgálóbizottság ülésére a fideszes polgármester, hogy elárulja, honnan lett pénze a bakonyi birtokaira

Rogán Antal utódja látványos vagyongyarapodását tisztázták volna, de Szentgyörgyvölgyi Péter pont nem ér erre rá. The post Nem megy el a vizsgálóbizottság ülésére a fideszes polgármester, hogy elárulja, honnan lett pénze a bakonyi birtokaira first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nem ad magyarázatot bakonyi földjeinek titkáról a fideszes polgármester, szerinte mégis minden rendben van

Szentgyörgyvölgyi Péter máris lezárta az ügyet. The post Nem ad magyarázatot bakonyi földjeinek titkáról a fideszes polgármester, szerinte mégis minden rendben van first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Bakonyi földesúr lett Rogán Antal utódja, csak az nem látszik, honnan volt rá pénze

Megduplázta földbirtokait az elmúlt években Szentgyörgyvölgyi Péter, ám a belvárosi polgármester vagyonnyilatkozatait átböngészve nem találni a közel 30 hektár pénzügyi fedezetét. The post Bakonyi földesúr lett Rogán Antal utódja, csak az nem látszik, honnan volt rá pénze first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Lenyűgöző kép készült a Föld széléről

Thomas Pesquet francia űrhajós gyönyörű fotót lőtt a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről, amelyen bolygónk széle látható. The post Lenyűgöző kép készült a Föld széléről first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Milyen lesz a Föld ötszáz év múlva?

Ha az emberiség nem változtat viselkedésén, fél évezred múlva talán rá sem ismernénk a bolygóra. The post Milyen lesz a Föld ötszáz év múlva? first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Felborult a Föld energiaegyensúlya

Az energia-egyensúlytalanság megkétszereződését részben az üvegházhatású gázok és a vízpára növekedése, valamint a felhők és a jég csökkenése okozza. The post Felborult a Föld energiaegyensúlya first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Nasa: Korábban soha nem látott hőmennyiséget nyel el a Föld

A Nasa és a Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (Noaa) közös tanulmánya szerint 2005 és 2019 között szinte megkétszereződött a Föld energia-egyensúlytalansága, mert korábban soha nem látott hőmennyiséget nyel el a bolygó. Az energia-egyensúlytalanság azt a különbséget jelenti, hogy a Nap által kisugárzott energiából mennyit nyel el a Föld légköre és felszíne, ahhoz képest, hogy mennyi unfravörös sugárzás kerül vissza az űrbe. A Nasa közleménye...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Videón a sarki fény új változata

Egy kutató 2002-ben dokumentálta a jelenséget, de egészen mostanáig nem elemezték a felvételt. The post Videón a sarki fény új változata first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Természetes GPS-ként használják a Föld mágneses mezejét a cápák

20 ezer kilométerről is visszatalálnak az otthonukba.
fel 0 le
24.hu 24.hu

173 százalékosra pörgettük a bolygót

Egyre fenntarthatatlanabbul kezeljük a bolygó erőforrásait. The post 173 százalékosra pörgettük a bolygót first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Itt nézheti meg, mennyire teleszemeteltük a világűrt

Több mint háromezer műhold és rengeteg űrszemét útját mutatja meg ez az interaktív térkép. The post Itt nézheti meg, mennyire teleszemeteltük a világűrt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nagyon közel repült el egy aszteroida

Idén egyelőre két objektumról tudni, amely a mostaninál is közelebb száguldott el. The post Nagyon közel repült el egy aszteroida first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Meghökkentő eredményt hozott egy magyarországi környezetvédelmi felmérés

Az ötven fölöttiek a legzöldebbek. The post Meghökkentő eredményt hozott egy magyarországi környezetvédelmi felmérés first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Rengeteg földön kívüli anyag hullik bolygónkra

Egy friss tanulmány alapján évente 5 ezer tonna idegen eredetű szemcse kerül a Föld felszínére. The post Rengeteg földön kívüli anyag hullik bolygónkra first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Lázár János földet venne a batidai vadászház mellett

Az 57 millió forintos vételár 10 százaléka lenne önerő, a többit a Takarékbank hiteléből teremtené elő a volt miniszter. The post Lázár János földet venne a batidai vadászház mellett first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egy elveszett bolygó maradványai rejtőzhetnek a Föld mélyén

4,5 milliárd éve egy hatalmas égitest csapódhatott a Földnek. The post Egy elveszett bolygó maradványai rejtőzhetnek a Föld mélyén first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A kormánypártiak szerint is csak politikai kapcsolatokkal lehet olyan hitelt kapni, amiből Rogánék terveztek földet venni

A fideszesek háromnegyede is azt mondta egy közvélemény-kutatáson, hogy földi halandóknak nem fizetné ki az állam csak úgy a földvásárlása 95 százalékát. The post A kormánypártiak szerint is csak politikai kapcsolatokkal lehet olyan hitelt kapni, amiből Rogánék terveztek földet venni first appeared on 24.hu.
fel 0 le