#nasa

24.hu 24.hu

Ezt látja és hallja a Marson a NASA robotja

Az interaktív, 360 fokos videót a Perseverance marsjáró adatai alapján hozták létre. The post Ezt látja és hallja a Marson a NASA robotja first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Közeli felvételeket készített a Juno űrszonda a Jupiter legnagyobb holdjáról

A felvételek mintegy ezer kilométeres távolságból készültek. Az elmúlt két évtizedben nem volt ilyen közel űreszköz ehhez az égitesthez - írja a BBC.A Ganymedes a Jupiter négy, Galilei által felfedezett holdjának (Galilei-holdjának) egyike és a legnagyobb a Naprendszerben. A Juno felvételén különleges részletességgel látható a hatalmas hold sok ütést kapott és repedezett felszíne. A képeket összehasonlítják az amerikai űrügynökség Galileo (1995-2003)...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Képek érkeztek az óriásholdról

Két fotó érkezett a Ganymedesről, a következő napokban jön még több, hasonlóan részletes kép is. The post Képek érkeztek az óriásholdról first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Két új misszió indul a Föld pokoli testvéréhez

Mindkét misszió a Vénuszhoz indul, méghozzá 2030-as céldátummal. The post Két új misszió indul a Föld pokoli testvéréhez first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Tintahalbébiket küldenek a Nemzetközi Űrállomásra

Több mint száz tintahalbébit küld magyar idő szerint csütörtök este a NASA a Nemzetközi Űrállomásra. A 128 tintahalbébit azért választották a kísérlethez, mert a tintahalak immunrendszere hasonló az emberéhez, a kísérletekkel pedig az űrutazás hatásait akarják vizsgálni az űrállomáson. A NASA szerint a kísérlet segíthet olyan védelmi intézkedések kidolgozásában, amelyek biztosíthatják, hogy az űrhajósok a hosszú űrmissziók során egészségesek...
fel 0 le
444 444

Két missziót tervez a Vénuszra a NASA

Két új tudományos missziót jelentett be szerdán az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA a Vénusz tanulmányozására.A 2028-ban és 2030-ban útnak induló küldetések célja a szomszédos bolygó földtani tanulmányozása és légkörének megfigyelése. Az amerikai űrügynökség DAVINCI+ missziója fogja kutatni, hogy hogyan alakult ki a bolygó sűrű atmoszférája. A VERITAS névre keresztelt program pedig azt vizsgálja majd, miért alakult merőben más geológiai összetételű...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Így néz ki a Tejútrendszer központja

Pompás új felvételt tett közzé a Tejútrendszer központjáról az amerikai űrkutatási hivatala (NASA) a honlapján. The post Így néz ki a Tejútrendszer központja first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Többet tud rólad a Facebook, mint te saját magadról

Omar Hatamleh, a NASA technológiai integrációs vezetője beszél a mesterséges intelligencia jelenéről és jövőjéről. The post Többet tud rólad a Facebook, mint te saját magadról first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A NASA fotót közölt arról, hogy milyen izgalmas dolgok történnek a Tejútrendszer központjában

„Amit a képen látunk, az egy erőszakos vagy energikus ökoszisztéma galaxisunk "belvárosában". Nagyon sok szupernóva maradvány, fekete lyuk és neutroncsillag található ott. Minden röntgenpont egy energetikai forrást mutat, amelynek nagy része a Tejútrendszer közepén van” - jellemezte a képet Daniel Wang, a Massachusetts Amherst Egyetem csillagásza.A kép a Chandra X-ray Observatory teleszkóp által készített 370 megfigyelésből és egy dél-afrikai...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Meghibásodott a NASA marshelikoptere

A probléma repülés közben, 10 méteres magasságban jelentkezett. The post Meghibásodott a NASA marshelikoptere first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Elkezdik keresni az élet nyomait a Marson

Új fejezet kezdődik a Perseverance marsjáró küldetésében. The post Elkezdik keresni az élet nyomait a Marson first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Plazmazümmögést hallott a Voyager-1 a csillagközi térben

Ez az első eset, hogy közvetlenül lehet megfigyelni a csillagközi közeg plazmáját. The post Plazmazümmögést hallott a Voyager-1 a csillagközi térben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Húsz-negyven dekányi aszteroidamorzsalékkal a gyomrában hazaindult az Osiris-Rex űrszonda

Két év múlva érhet földet a Bennu aszteroidát megfigyelő szonda.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A NASA ma elhoz egy darabot egy potenciálisan veszélyes aszteroidából

A minta 2023 szeptemberére érkezhet meg a Földre. The post A NASA ma elhoz egy darabot egy potenciálisan veszélyes aszteroidából first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A NASA szerint Kína felelőtlenül kezeli a rakétahulladékok földi visszatérését

Kína elszabadult rakétája vasárnap hajnalban csapódott az Indiai-óceánba, az előző Afrikában esett le. The post A NASA szerint Kína felelőtlenül kezeli a rakétahulladékok földi visszatérését first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ilyen hangja van a Marson repkedő helikopternek

Eddig csak látni lehetett, ahogy az Ingenuity felemelkedik és repked a Marson, de most jött egy olyan felvételt, amin már hallani is lehet az apró szerkezetet. The post Ilyen hangja van a Marson repkedő helikopternek first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A NASA megosztotta a Marson repülő helikopterének hangját

Zümmög.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A marsi uborkatermesztést gyakorolják az Antarktiszon

A déli-sarkvidék kegyetlen körülményei között tanulmányozza a NASA és a Német Űrkutató Központ azt, hogyan lehet a jövőben a lehető legkevesebb idő- és energiaráfordítással salátát, uborkát, paradicsomot, paprikát és fűszernövényeket termelni. The post A marsi uborkatermesztést gyakorolják az Antarktiszon first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Rádiójeleket észleltek a Vénusz légkörében

A természetes jelek igazoltak egy harmincéves elméletet. The post Rádiójeleket észleltek a Vénusz légkörében first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Új sebességrekordot állított fel az emberiség

A Parker Solar Probe űrszondánál gyorsabb eszközt még nem alkottunk. The post Új sebességrekordot állított fel az emberiség first appeared on 24.hu.
fel 0 le