#ziccer

24.hu 24.hu

Ahogy csúszott szét a rendszer, úgy csúszott szét a foci is

Így alakult át a magyar labdarúgás a rendszerváltás idején.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Megyeri Balázs: Sosem adtam okot arra, hogy ilyen pletykákban szerepeljek

Hiába teljesít évek óta megbízhatóan, a válogatottnál egy ideje szóba sem kerül a neve. Megyeri Balázzsal beszélgettünk a Ziccer friss adásában.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Koronavírus a futballban: a gazdag még gazdagabb lesz, a szegény még szegényebb?

Milyen gazdasági-jogi hatásai lehetnek a bajnokságok félbeszakításának? Aki válaszol: Dr. Dányi Szilárd sportjogász.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Vagy focizni akarsz a Liverpool ellen, vagy nyerni

Kiesett a címvédő, fordított a PSG, Gulácsi Péter pedig lenullázta a Tottenhamet és ott van a legjobb nyolc között a Lipcsével. A koronavírus előtti utolsó, legalább részben zavartalan BL-kör tanulságait beszélte át Buzsáky Ákos, Kálnoki Kis Attila és Kele János hármasa a Ziccer legújabb adásában.
fel 0 le
24.hu 24.hu

„Lassan már több az akadémia, mint a gyerek”

Már nemcsak a Fradi-Fehérvár-Felcsút hármassal, de közvetlen riválisaival sem tud versenyezni fizetések terén az Újpest. Címervitáról, az utánpótlás széttöredezettségéről és a zalaegerszegi albérletről is kérdeztük a klub ügyvezetőjét, Berta Csabát.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A magyar labdarúgó szinte sosem válogathat az ajánlatok között

Miért jönnek haza sorban a fiatal tehetségeink? Tényleg igaz, hogy külföldön egy vezető könnyebben bólint rá szerb és horvát játékosok átigazolására, mint egy magyar tehetségére?
fel 0 le
24.hu 24.hu

Rasszizmus a lelátókon: ilyen, ha a politika rátelepszik a futballra

Hol a határ a játékosok bosszantása és a rasszista hőbörgés között? Mi a klubok és a ligák felelőssége a játékosok védelmében? Miért éppen Olaszország lett a probléma gócpontja Európában? Futball és rasszizmus, benne néhány magyar vetülettel is.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Miért a futballisták fizetése sérti leginkább az igazságérzetünket?

Ezen a héten Balassa Levente pszichológus, életegyensúly tanácsadó került Ziccerbe, hogy elmagyarázza, milyen mentális hatásai lehetnek a magyar élsportba áramló hatalmas pénzösszegeknek. Vajon egészséges a szélsőséges olimpia-központúság? És miért épp a futballisták fizetése csípi az emberek szemét?
fel 0 le
24.hu 24.hu

Magyar futball és a topligák: őskor az újkorhoz képest

Heves vitába torkollott az MLSZ-nek dolgozó InStat-elemző Kovách István, és Kele János illetve Kálnoki Kis Attila vitája.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A remény rabjait neveli a magyar futball

A FIFA nemrég megjelent riportjából kiderült: Magyarországon több a hivatásos futballista, mint Németországban vagy Belgiumban. De mi ennek az oka?
fel 0 le
24.hu 24.hu

Liverpoolban esküsznek rá, a magyar futball tudomást sem vesz róla: mi az?

A futball ma már nemcsak sport, hanem kőkemény tudomány is: elméleti fizikusok és matematikusok építenek modelleket a játék mélyebb értelmezése és a hatékony döntéstámogatás érdekében. De vajon mit tanulhatunk ebből mi, Magyarországon?
fel 0 le
24.hu 24.hu

Fordított arányok: még nem játszik az NB I-ben, de már kétszeresét keresi, mint a szülei

Dánia alighanem tízből nyolcszor verne minket kézilabdában és fociban is. Vajon miért? Az ötmilliós országban hogyan, milyen alapelvek szerint működtetik a sportot, mit csinálnak másként, mint mi?
fel 0 le
24.hu 24.hu

Megfejtettük, mi a Barca legnagyobb problémája

Majdnem két évtizede nem hozott gól nélküli döntetlent az El Clásico – megnéztük, mi lehet az oka a Barca és a Madrid szenvedésének, majd kitekintettünk a BL-nyolcaddöntők párosításaira is.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az a Fradi baja, hogy itthon más sportágat játszanak a csapatok

Bár megvolt rá az esélye, nem volt realitás a Ferencváros továbbjutása az Európa Ligában, mert azért még látható különbség van a nemzetközi mezőny és a magyar bajnok között.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A válogatott játékosai ráéreztek Marco Rossi gyengéjére és ránőttek a kapitány fejére

Vereség a Puskás Aréna avatóján, majd zakó Walesben, így marad a pótselejtező a magyar válogatott számára. Kálnoki Kis Attila és Kele János Buzsáky Ákossal mélyre ásott a két kudarc apropóján és nem volt túl kíméletes a csapattal.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Preisinger Sándor: A kritikákat nem sértésnek kell venni, hanem úgy, hogy azokban kell fejlődjünk

Az U17-es válogatott szövetségi kapitánya pontosan elmagyarázza, hol, miben és miért van a magyar labdarúgás lemaradva a nemzetközi élfutballtól.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kiállítást osztogatni a legkönnyebb feladat, pályán tartani a játékost sokkal nehezebb

Nem aratott osztatlan sikert a videóbírós rendszer bevezetése a fociban. A VAR volt a fő témája a Ziccer eheti adásának.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hol rontjuk el a tehetséges magyar futballistákat?

A Ziccer legújabb adásában arra keressük a választ, hogy a képzés melyik szintjén szedi össze a magyar futball azt a hátrányt, amely a nemzetközi és a hazai labdarúgás színvonala közti különbséget adja.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kezd komédiára hasonlítani a Rossi-Dzsudzsák ügy

Walesben kijuthatunk az Eb-re, de az azeriek elleni szenvedés után kiket vethet be a kapitány? Mi állhatott Rossi és Dzsudzsák konfliktusa mögött? Többek között ezeket is megbeszéltük a Ziccer aktuális adásában.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Eb-selejtező: Ez most szarul jött ki, de ki fogunk jutni

Miért omlott össze kártyavárként a magyar védelem Splitben? Milyenek a kijutási esélyeink? Erről beszélgetett a Ziccer legújabb adásában Buzsáky Ákos, Kálnoki Kis Attila és Futó Csaba.
fel 0 le