#zöldövezet

24.hu 24.hu

Egyre több a mikroműanyag a Tiszában

A Szegedi Tudományegyetem csapata harmadik éve vizsgálja a folyót. The post Egyre több a mikroműanyag a Tiszában first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Könyörtelen, radikális zöldülést akarnak a magyarok a Greenpeace szerint

Egy felmérés szerint bárki kerül 2022-ben a hatalom csúcsára, komoly klímavédelmi intézkedésekre kényszerül. The post Könyörtelen, radikális zöldülést akarnak a magyarok a Greenpeace szerint first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Dögevő méheket figyeltek meg

A különleges rovarok Costa Ricán élnek. The post Dögevő méheket figyeltek meg first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Elfogták a bükkben kószáló afrikai ragadozót

Az állat nagyon legyengült állapotban volt. The post Elfogták a bükkben kószáló afrikai ragadozót first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Régóta nem volt ilyen jó állapotban a Nagy-korallzátony

Megkezdődött a korallok ívása. The post Régóta nem volt ilyen jó állapotban a Nagy-korallzátony first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A környezetnek és a pénztárcának is kedvez a húsfogyasztás mérséklése

Sokat spórolhat az, aki kevesebb hús fogyaszt, ráadásul kibocsátását is csökkentheti. The post A környezetnek és a pénztárcának is kedvez a húsfogyasztás mérséklése first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Lehet, hogy a kukába dobhatjuk az összes klímamodellünket

Soha nem számoljuk bele a klímamodellekbe az óceánok szénelnyelő képességének változását – ez pedig komoly következményekkel járhat. The post Lehet, hogy a kukába dobhatjuk az összes klímamodellünket first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Afrikában honos ragadozó járkál szabadon a Bükkben

A feltehetően ember nevelte szervál nem fog emberre vadászni a Bükkben, de óvatosan kell vele bánni, veszélyes állat. The post Afrikában honos ragadozó járkál szabadon a Bükkben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Példátlan kihalási hullám vár Ausztráliára

Az idegenhonos fajok óriási veszélyt jelentenek a helyi növényekre és állatokra. The post Példátlan kihalási hullám vár Ausztráliára first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Több ezer mamutfenyő vált hamuvá

Az elmúlt években több súlyos tűzvész is tombolt Kaliforniában. The post Több ezer mamutfenyő vált hamuvá first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Új állatfajokat fedeztek fel a tenger mélyén

A szakértők hidrotermális kürtők környezetét vizsgálták. The post Új állatfajokat fedeztek fel a tenger mélyén first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Eltűnt 900 millió madár Európából

Nagyrészt gyakori, elterjedt madárfajokról van szó, mint a házi veréb, a seregély vagy a pacsirta. The post Eltűnt 900 millió madár Európából first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kávé és marha importtilalmával védené az erdőket az EU

Az erdőirtással összeköthető termékeket egyszerűen nem engedik majd be az unióba. The post Kávé és marha importtilalmával védené az erdőket az EU first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az egyik legproblémásabb termékcsoport, de már erre is van zöld alternatíva

Ma már szinte mindenre van zöld megoldás, legyen szó akár a vécépapírról vagy papír zsebkendőről. De hogyan jutottunk el a fenntarthatóan készülő higiéniai termékekhez és mit is jelent pontosan a fenntarthatóság? The post Az egyik legproblémásabb termékcsoport, de már erre is van zöld alternatíva first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Példátlan gyorsasággal melegszik a bolygó

Az utolsó 200 éves periódus volt a legforróbb, és ekkor is emelkedett a legnagyobb mértékben a hőmérséklet. The post Példátlan gyorsasággal melegszik a bolygó first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A glasgow-i klímaegyezménnyel bebizonyosodott, hogy a politika nélkülünk nem váltja meg a világot

A klímaszorongó civilek elvárásainak messze nem felel meg az új klímaegyezmény, pedig magához képest számos ország tett meglepő vállalásokat – de nem is csak a politikai vezetésen fog múlni a felmelegedés mérséklésének sikere. The post A glasgow-i klímaegyezménnyel bebizonyosodott, hogy a politika nélkülünk nem váltja meg a világot first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

15 évet öregít az agyunkon a légszennyezettség

Leginkább az 50 év alattiaknál jelentkezett a légszennyezettség hatása. The post 15 évet öregít az agyunkon a légszennyezettség first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Fajtársaira támadó bálnát vettek videóra

A hím több bálnába, köztük egy nősténybe és borjába is belekötött. The post Fajtársaira támadó bálnát vettek videóra first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Elpusztult az amputált ormányú kiselefánt

Az állat egy csapda miatt sérült meg. The post Elpusztult az amputált ormányú kiselefánt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A legmelegebb októbert mérték az északi féltekén

A feljegyzések 1880-as kezdete óta nem volt ilyen meleg október. The post A legmelegebb októbert mérték az északi féltekén first appeared on 24.hu.
fel 0 le