#hőség

444 444

Füstbe burkolózott az Akropolisz a közeli erdőtüzek miatt

Nem csillapodtak a tüzek szerdára virradóra Athén északi részén. A város szélén lévő Parnesz-hegyen több mint 500 tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén, munkájukat kilenc helikopter, öt repülőgép, valamint a rendőrség és a hadsereg is segíti. A tűzoltóság közleményben reményét fejezte ki, hogy a lángokat néhány órán belül sikerül megfékezni.Helyszíni beszámolók szerint Athén fölött sűrű füst terjeng. A lángok megrongálták a várost körülvevő...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Még mindig érkeznek záporok – zivatarok

Keddig van esély, hogy azokra a területekre is hozzanak esőt a zivatarok, ahol még nem esett az elmúlt napokban. The post Még mindig érkeznek záporok – zivatarok first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Esős idő lesz hétvégén

Borús, esős idő lesz a következő napokban, többfelé jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Az elmúlt időszakban tapasztalt kánikula nem tér vissza,a maximumok jellemzően 30 Celsius-fok körül alakulnak a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.Péntekre virradóra keleten is megszűnnek a záporok, zivatarok, és átmenetileg mindenhol derült vagy kissé felhős lesz az ég. A déli óráktól aztán előbb a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Zivatarok miatt adott ki riasztást a Meteorológiai Szolgálat, több megyében marad a hőség

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 33 fok között várható. The post Zivatarok miatt adott ki riasztást a Meteorológiai Szolgálat, több megyében marad a hőség first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hőségriasztást és országos zivatarfigyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat

39 fok is lehet szerdán. The post Hőségriasztást és országos zivatarfigyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Hőség és heves zivatar is lehet szerdán

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára hőség és heves zivatar veszélye miatt is adott ki figyelmeztetéseket.A veszélyjelzésükben azt írták: szerdán már csak a Duna vonalában és attól keletre alakulhat 27 fok felett a napi középhőmérséklet, de az Alföld és a Tiszántúl nagy részén még a 29 fokot is meghaladhatja. Emiatt harmadfokú figyelmeztetést adtak ki Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hőség és heves zivatar miatt is figyelmeztetéseket adtak ki szerdára

A legintenzívebb zivatarokat viharos (60-80, akár ennél is erősebb széllökés, intenzív csapadék, valamint (2-3 centiméter átmérőjű jégdarabokkal) jégeső kísérheti. The post Hőség és heves zivatar miatt is figyelmeztetéseket adtak ki szerdára first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Vizet oszt a MÁV a hőségben

Amíg az időjárás szükségessé teszi. The post Vizet oszt a MÁV a hőségben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Pokoli meleg lesz mától

39 Celsius-fok is lehet, az idei nyáron már nem először. The post Pokoli meleg lesz mától first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Jön a tartós hőség

A tartós hőség veszélye miatt harmadfokú figyelmeztetéseket is kiadott keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Aveszélyjelzésük szerint a legmagasabb fokú (piros) figyelmeztetést Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Tolna megyére adták ki. Ezekben a megyékben 29 Celsius-fok feletti napi középhőmérséklet valószínű.Emellett Budapestre, Pest, Békés, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg,...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Harmadfokú figyelmeztetéseket adtak ki keddre a hőség miatt

Több megyében 29 fok feletti napi középhőmérséklet valószínű. The post Harmadfokú figyelmeztetéseket adtak ki keddre a hőség miatt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Újabb melegrekordok dőlhetnek meg, szerdán 41 fok lehet

A július 14-ei rekordot 39 fokkal Eger tartja 1908-ból. The post Újabb melegrekordok dőlhetnek meg, szerdán 41 fok lehet first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Másodfokú hőségriasztást adtak ki az egész országra

Kedd éjféltől csütörtök éjfélig. The post Másodfokú hőségriasztást adtak ki az egész országra first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

38 fokig emelkedik a hőmérséklet jövő héten

De záporokra és zivatarokra is kell számítani. The post 38 fokig emelkedik a hőmérséklet jövő héten first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Megdőlhet a Földön valaha mért legmagasabb hőmérséklet

54,4 fok volt tegnap és egy éve a Halál-völgyben, jövő héten marad a piszok meleg. The post Megdőlhet a Földön valaha mért legmagasabb hőmérséklet first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hőkupola: poklot teremt az időjárás

Amerikában egy stabil, kiterjedt anticiklon okoz pokoli hőséget, ugyanaz az időjárási jelenség, ami hazánkban is. The post Hőkupola: poklot teremt az időjárás first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Méretes tüzek pusztítottak az Alföldön

300 hektár égett le csak Székkutas környékén. The post Méretes tüzek pusztítottak az Alföldön first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Megdőlt a napi melegrekord, 40 foknál is többet mértek

Az ország közepén tombolt a legmelegebb forróság, ami Budakalász rekordját adta át a múltnak. The post Megdőlt a napi melegrekord, 40 foknál is többet mértek first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

40,2 fok volt Adonyban, megdőlt a napi rekord

Tetőzött a hőség, meg is dőlt az országos napi melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.Országszerte 33 és 40 Celsius-fok között alakultak a maximumok, csak kevés állomáson mértek 35 fok alatti értékeket. Mostanáig július 8-án 39,3 fok volt a napi melegrekord, amelyet 2015-ben Budakalászon mértek. Most ennél csaknem egy fokkal melegebb volt:a Fejér megyei Adonyban 40,2 fokig melegedett a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Így bírhatja jobban a számítógépe a nyári hőséget

Ha pár dologra odafigyelünk, meghálálja az eszközünk élettartama. The post Így bírhatja jobban a számítógépe a nyári hőséget first appeared on 24.hu.
fel 0 le