#éghajlatváltozás

24.hu 24.hu

Egyre többször tapasztalunk szélsőséges forróságot

Az 1980-as évek óta egyre gyakoribbak a legalább 50 Celsius-fokos napok. The post Egyre többször tapasztalunk szélsőséges forróságot first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

200 egészségügyi szaklap közösen követel sürgős fellépést a világ vezetőitől a klímaváltozás miatt

Több mint 200 egészségügyi szaklap állt össze azért, hogy együtt figyelmeztessék a világ vezetőit a klímaváltozás veszélyeire. A Guardian azt írja, mindegyik lap ugyanazt az állásfoglalást tette közzé, amiben sürgős intézkedéseket követelnek az éghajlatváltozással kapcsolatban és az egészség védelmében.Felhívták a figyelmet arra, hogy a globális átlaghőmérséklet-emelkedést 1,5 Celsius-fok alatt kell tartani, mert az átlaghőmérséklet emelkedése „már...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Íme a klímaváltozás valódi arca: sáskákat esznek az éhező madagaszkári gyerekek

A madagaszkári éhínség az első, amelyet önmagában a globális felmelegedés okozott. The post Íme a klímaváltozás valódi arca: sáskákat esznek az éhező madagaszkári gyerekek first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Rekordot döntött a 2020-as hurrikánszezon

A trópusi viharok globális száma messze meghaladta a korábbi átlagot. The post Rekordot döntött a 2020-as hurrikánszezon first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Éhínséget okozott Madagaszkáron a klímaváltozás

Az éghajlati átalakulás miatt csökkent a csapadék mennyisége, az egymást követő száraz évek pedig élelemhiányhoz vezettek. The post Éhínséget okozott Madagaszkáron a klímaváltozás first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egyre több lesz a pusztító áradás Európában

A klímaváltozás okozhatta a júliusi áradásokat. The post Egyre több lesz a pusztító áradás Európában first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egyre pokolibbak lesznek a nyarak Budapesten

A klímaváltozás felerősítheti a városi hősziget hatást. The post Egyre pokolibbak lesznek a nyarak Budapesten first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ez a hegycsúcs évente két métert zsugorodik

Sokáig a Kebnekaise déli csúcsa volt Svédország legmagasabb pontja. The post Ez a hegycsúcs évente két métert zsugorodik first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ezt kell tennünk, hogy lakható maradjon a bolygó

A természet rombolása és a klímaváltozás egyre fenyegetőbb. The post Ezt kell tennünk, hogy lakható maradjon a bolygó first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ez az utolsó esélyünk, hogy elhárítsuk a klímakatasztrófát

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület hétfőn mutatta be legújabb jelentését. The post Ez az utolsó esélyünk, hogy elhárítsuk a klímakatasztrófát first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Így vészelték át a nagyszüleink a régi kánikulákat

Abnormális, eszeveszett hőség, hazánkban szokatlan vízzuhatag, trópus és monszun. Hogyan éltük meg a perzselő forróságot és a pusztító viharokat azokban az időkben, amikor az éghajlatváltozás kifejezést még hírből sem ismertük? The post Így vészelték át a nagyszüleink a régi kánikulákat first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Milyen lesz a Föld ötszáz év múlva?

Ha az emberiség nem változtat viselkedésén, fél évezred múlva talán rá sem ismernénk a bolygóra. The post Milyen lesz a Föld ötszáz év múlva? first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Minden évben milliókat öl meg a szélsőséges hőmérséklet

A kutatók arra számítanak, hogy a klímaváltozás hatására nőni fog a halálozás. The post Minden évben milliókat öl meg a szélsőséges hőmérséklet first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A klímaváltozás okozhatta az észak-amerika hőhullámot

A régió számos helyszínén rekordmeleget mértek. The post A klímaváltozás okozhatta az észak-amerika hőhullámot first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A mostanihoz hasonló forróság mindennapos lesz a jövőben

A hőhullámok egyre intenzívebbé, gyakoribbá és hosszabbá fognak válni Magyarországon. The post A mostanihoz hasonló forróság mindennapos lesz a jövőben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Melegrekordot mértek Antarktikán

A Meteorológiai Világszervezet igazolta a tavaly rögzített értéket. The post Melegrekordot mértek Antarktikán first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Pokoli hőkupola borult Észak-Amerikára

Elképesztő forróság sújtja az Egyesült Államokat és Kanadát. The post Pokoli hőkupola borult Észak-Amerikára first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Több száz millió ember otthona kerülhet veszélybe

A tengerszint emelkedése már most komoly problémát jelent. The post Több száz millió ember otthona kerülhet veszélybe first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Egymilliárd tonna szén-dioxidot kellene kivonni a légkörből

Ha el akarjuk érni a párizsi klímaegyezmény célját, szén-dioxid-kivonásra is szükség lehet. The post Egymilliárd tonna szén-dioxidot kellene kivonni a légkörből first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Pokoli időszak várhat az emberiségre

Visszafordíthatatlan hatásai lehetnek az emberekre és az ökológiai rendszerekre, ha nem sikerül megvalósítani a párizsi klímaegyezmény célkitűzését The post Pokoli időszak várhat az emberiségre first appeared on 24.hu.
fel 0 le