#költségvetés

444 444

40 ezer forint prémiumot kaphatnak idén a nyugdíjasok, ha bejön Orbán számítása

Orbán Viktor a múlt héten kvázi fogadást kötött a választókkal, hogy ha a GDP éves növekedése meghaladja az 5,5 százalékot az idén, akkor 2022-ben minden gyereket nevelőnek visszafizeti az állam a befizetett személyi jövedelemadóját. Ennek gazdasági és politikai motivációival itt és itt foglalkoztunk. Orbán viszont nem tűnik olyan embernek, aki fogad valamire úgy, hogy nem biztos az eredményben, ami azzal is járhat, hogy a gyerekes családok mellett a...
fel 0 le
444 444

Jövőre 1003 milliárd forint lesz a Magyar Honvédség költségvetése

Jövőre átlépi a Magyar Honvédség költségvetése az ezermilliárd forintot, egészen pontosan 1003 milliárd forint lesz, közölte a honvédelmi miniszter csütörtökön Veszprémben, a nyugállományú katonáknak és honvédségi nyugdíjasoknak tartott tájékoztatóján. Benkő Tibor kiemelte, hogy 2016-ban még csak 299,1 milliárd forint volt az éves költségvetés, idén már 778 milliárd forint. Megemlítette, hogy minden évben több pénzből gazdálkodnak, mint a költségvetés...
fel 0 le
444 444

A kormány kétmilliárd forinttal tudja emelni a költségvetésben a családi pótlékokra fordítható keretet

A 2022-es költségvetésben, amelyről a tervek szerint a jövő héten szavaz a parlament, kétmilliárd forinttal emelkedik a családi pótlékokra fordítható költségvetési keretösszeg - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Szobon. A családtámogatás mellett a jövő évi költségvetés tartalmazza a 13. havi nyugdíj visszaépítésének következő - második - részét is. Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Nagy lánggal égeti a pénzt az állam

Most május minden idők második legrosszabbja, öt hónap alatt 1312 milliárd forint mínusz jött össze. The post Nagy lánggal égeti a pénzt az állam first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Kedden szavaz a parlament a jövő évi költségvetésről

A képviselők hétfőn és kedden üléseznek. The post Kedden szavaz a parlament a jövő évi költségvetésről first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Soha nem látott összeget költene a kormány jövőre haderőfejlesztésre

A pénzből segítik a magyar hadiipar újjáélesztését is. The post Soha nem látott összeget költene a kormány jövőre haderőfejlesztésre first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az ellenzék 1148 módosító javaslatot nyújtott be a jövő évi költségvetéshez

A pénzügyminiszter szerint ezek több százmilliárd forinttal borítanák fel a büdzsé egyensúlyát, vagy adóemeléshez, elvonásokhoz vezetnének. The post Az ellenzék 1148 módosító javaslatot nyújtott be a jövő évi költségvetéshez first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

A Költségvetési Tanácsnak továbbra sem tetszik a kormány költségvetési terve, a gazdaság túlfűtésétől tartanak

A kormány választási évre összerakott költségvetési tervével szemben Matolcsyék a hiány és az államadósság markánsabb csökkentését szeretnék.
fel 0 le
24.hu 24.hu

340 milliárdot költene sportra az Orbán-kormány 2022-ben

A hatalmas összeg 0,5 százaléka megy el a sport népszerűsítésére, diák- és szabadidősport támogatására. The post 340 milliárdot költene sportra az Orbán-kormány 2022-ben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Bod Péter Ákos: A kormányt nem érdekli az infláció

A jegybank egykori elnöke szerint olyan választási költségvetés készült, ami egy esetleges kudarc után megnehezíti az új kormány életét.   The post Bod Péter Ákos: A kormányt nem érdekli az infláció first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Varga Mihály szerint Matolcsyék nem értik, hogy kell kanyarban előzni

A Költségvetési Tanács szerint a kormány túl nagy hiánnyal tervez a jövő évi költségvetésben, de a Pénzügyminiszter szerint az eddig a kormánnyal mindenben egyetértő szervezet túlaggódja a dolgot, a laza fiskális politikára viszont szükség lesz még 2022-ben.
fel 0 le
24.hu 24.hu

5 millió oltott után lehet lakodalmat tartani

Gulyás Gergely azt mondta, valószínűleg ekkor már nem lesz létszámkorlát semmilyen rendezvényen, és koncertre, fesztiválra is lehet majd menni The post 5 millió oltott után lehet lakodalmat tartani first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Uniós zöld igazolvány

Amíg a zöld igazolványról szóló jogszabályt nem fogadják el, addig a magyar kormány sem tud szabályozni erről a kérdésről. Gulyás azt mondta, The post Uniós zöld igazolvány first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Javítják a tajszám nélküli időpontfoglalást

Tud a kormány a hibáról, hogy csak regisztrálni lehet tajszám nélkül, időpontot foglalni nem. Dolgoznak a hiba elhárításán az informatikusaik. Azon is The post Javítják a tajszám nélküli időpontfoglalást first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Mi lesz a várólistákkal?

A 24.hu kérdésére azt mondta Gulyás Gergely, hogy 4,5 millió oltottnál kezdhetik újra az elektív műtéteket. 5 millió oltottnál pedig a rehabilitáció, The post Mi lesz a várólistákkal? first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

1 milliárdot fordít az állam az endometriózissal küzdőkre

Szentkirályi Alexandra ezt arra reagálta, hogy megkérdezték a kormányt, miért nem fontos ez a betegség a kormánynak. Ugyanis a héten nem ment el egy The post 1 milliárdot fordít az állam az endometriózissal küzdőkre first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Májusban reális az 5 millió beoltott

A 6 millió beoltott elérésének dátumáról nem tudott semmit mondani a miniszter The post Májusban reális az 5 millió beoltott first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Négy hét után is meg lehet kapni az AstraZenecát

Azt mondta Gulyás, hogy a háziorvosoknak vagy az oltópontokon lehet jelezni, ha valaki korábban kéri a második adagot ebből a vakcinából The post Négy hét után is meg lehet kapni az AstraZenecát first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Százmilliárdokkal több adót fizethetünk jövőre

Fogyasztáshoz kapcsolt adókból 500 milliárddal többet tervezett be Varga Mihály. The post Százmilliárdokkal több adót fizethetünk jövőre first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A hétről hétre szokásos Karácsony-kör

Több a hajléktalan, koszosabba város, nagyobbak a dugók – Gulyás szerint statisztikai adatok nélkül is nyilvánvaló, hogy Karácsony Gergely The post A hétről hétre szokásos Karácsony-kör first appeared on 24.hu.
fel 0 le