#mnb

24.hu 24.hu

Az MNB törli a lélegeztetőgép-bizniszes céget a tőzsdéről

Súlyosan veszélyeztették a jegybank szerint a befektetők érdekeit. The post Az MNB törli a lélegeztetőgép-bizniszes céget a tőzsdéről first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Az MNB megemelte az inflációs és csökkentette a GDP-növekedési előrejelzéseit

A jegybank így 2023-ra már akár enyhe recessziót is elképzelhetőnek tart éves átlagban.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Újabb vágással összeért a jegybank két kamata

Virág Barnabás MNB-alelnök bejelentette, hogy 2023. október 1-től a jegybank a bankok tartalékszámlájának a kötelező tartalék összegén felüli egyenlegére az alapkamatnak megfelelő mértékű kamatot fizeti összeghatár nélkül. The post Újabb vágással összeért a jegybank két kamata first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Orbánt kérdeztük Ferencvárosban: Le kell-e mondania Matolcsynak?

Egy ferencvárosi háznál találkoztunk a miniszterelnökkel, ahová mostanában minden kedd reggel beugrik egy órára.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A kormány év végéig tette kötelezővé a bolti akciózást

Meghosszabbították a betéti kamatsapkát és a jegybanki kötvényvásárlás tilalmát is. The post A kormány év végéig tette kötelezővé a bolti akciózást first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ki okozta az inflációt? Összecsapott Matolcsy György és Varga Mihály

Ütköztette álláspontját az MNB-elnök és a pénzügyminiszter. The post Ki okozta az inflációt? Összecsapott Matolcsy György és Varga Mihály first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Matolcsy: A kormány kalandor gazdaságpolitikája olaj volt az égő házra

Inflációs tömegbalesetről beszélt a jegybankelnök egy konferencián, és arról, hogy tavaly ősszel az árfolyamválság küszöbén volt az ország. Most viszont javul a helyzet, decemberben 7% is lehet az infláció.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az MNB 320 milliós bírságot szabott ki egy befektetési társaságra

Engedély nélkül forgalmaztak értékpapírokat, hazardíroztak az ügyfelek pénzével. The post Az MNB 320 milliós bírságot szabott ki egy befektetési társaságra first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Az MNB visszavonta egy korábban Fidesz-közelinek számító üzletemberhez kötődő faktorcég engedélyét

A többek között távhőszolgáltatók követelésbehajtásával foglalkozó Global Faktor Zrt. Pomázi Csaba érdekeltsége.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ismét csalók élnek vissza az MNB nevével

Telefonon keresztül próbálják ellopni emberek adatait és pénzét. The post Ismét csalók élnek vissza az MNB nevével first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Készpénzfelvétel: aggasztó hírt kaptak az MNB-től a kártyabirtokosok

A növekvő károk egyre nagyobb részét hárítják át az ügyfelekre. The post Készpénzfelvétel: aggasztó hírt kaptak az MNB-től a kártyabirtokosok first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Közel harmincezerrel kerül többe egy budapestinek a kötelező gépjármű biztosítás, mint egy vidéken élőnek

A biztosítási átlagdíjak éves összevetésben országos szinten még 12 százalékkal nőttek. The post Közel harmincezerrel kerül többe egy budapestinek a kötelező gépjármű biztosítás, mint egy vidéken élőnek first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Jelzáloghiteleket vettek fel a gazdag magyarok, hogy állampapírt vásároljanak belőle

A szegények egyre nagyobb adósságot nyögnek, miközben a gazdagok a hiteleiken is sokat keresnek – írja a Bank360.hu. The post Jelzáloghiteleket vettek fel a gazdag magyarok, hogy állampapírt vásároljanak belőle first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

MNB: Fordulat várható a hitelezésben

A nemzetközi trendekbe beleilleszkedve lassul a hitelezés dinamikája mind a lakossági mind a vállalati szegmensben. The post MNB: Fordulat várható a hitelezésben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Rose d’Or-ügy: Matolcsy azt írta, a luxusjachtot megvették

Az MNB azonban erről már csak azt követően értesült, hogy lezárult korábbi vizsgálata.  The post Rose d'Or-ügy: Matolcsy azt írta, a luxusjachtot megvették first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

19 millió forintra büntetett egy biztosítót az MNB

Az ügyféltájékoztatás, az informatikai biztonság, illetve egyes szerződési feltételek hiányosságai miatt. The post 19 millió forintra büntetett egy biztosítót az MNB first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A kormány kezdeményezi a jegybanktörvény módosítását

A jegybank veszteségét a jövőben nem az adóbevételekből kell majd pótolni, The post A kormány kezdeményezi a jegybanktörvény módosítását first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Duplájára emelték az azonnali fizetések értékhatárát

Legfeljebb öt másodperc alatt teljesülnek ezek az átutalások. The post Duplájára emelték az azonnali fizetések értékhatárát first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

20,5 milliós bírságot kapott a K&H Bank a jegybanktól

A bank számos pénzmosásgyanús ügyletet egyáltalán nem, vagy nem haladéktalanul jelentett be. The post 20,5 milliós bírságot kapott a K&H Bank a jegybanktól first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Durván megzuhant a lakáshitel-igénylés, jelentős visszaesés a babavárónál

A szabadfelhasználású jelzáloghitelek sem mentek. The post Durván megzuhant a lakáshitel-igénylés, jelentős visszaesés a babavárónál first appeared on 24.hu.
fel 0 le