#ítélet

444 444

A Kúria elmeszelte Orbán népszavazásának egyik kérdését

A Kúria „arra a megállapításra jutott, hogy a népszavazásra javasolt kérdésben megtartott érvényes és eredményes népszavazás olyan alapjogi kollíziót eredményezne, amelyet csak az Alaptörvény módosításával lehetne feloldani, ezért az adott kérdésben az Alaptörvény 8. cikk (3) bekezdés a) pontja alapján a népszavazás kizárt.”Ez szerepel annak az ítéletnek az indoklásában, amely a Pegazus-botrány közepén benyújtott, gyermekvédelminek nevezett népszavazás...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Felmentették a nádasdladányi gyilkossággal vádolt fiatalt

Jogos védelmi helyzetben volt a bíróság szerint. Rekonstruálták a halálos sérülést okozó késelést. Videóval. The post Felmentették a nádasdladányi gyilkossággal vádolt fiatalt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

15 évet kapott a főnökét elásó tatabányai férfi

Lecsukták a holttest eltüntetésében segédkező élettársát is. The post 15 évet kapott a főnökét elásó tatabányai férfi first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Bíróság mondta ki, hogy hazudtak a fideszesek arról, hogy Demeter Márta államtitkot sértett

Másodfokon is pert nyert Demeter Márta, jelenleg jobbikos országgyűlési képviselő, amiért Hollik István és más fideszes politikusok azt terjesztették róla, hogy minősített adattal élt vissza politikai előnyökért. „A bíróság másodfokon is kimondta, hogy hazudtak rólam a fideszesek. Államtitoksértéssel vádoltak, hogy megpróbáljanak megfélemlíteni!” - írta Facebook-oldalán Demeter Márta.Demeter Márta ügye 2018-ban indult, amikor a honvédelmi...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Megkéselte a lakótársát az idősek otthonában, öt évet kapott

Kerekes székével odagurult az ágyán ülő nyugdíjashoz és mellkason szúrta. The post Megkéselte a lakótársát az idősek otthonában, öt évet kapott first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Két és fél évet kapott a focista, aki fél szemére megvakította az ellenfél klubvezetőjét

Két és fél év börtönre ítélte a Fonyódi Járásbíróság nem jogerősen azt a focistát, aki tavaly októberben egy vizespalackkal megdobta, és fél szemére megvakította az ellenfél klubvezetőjét. A játékos fellebbezett az ítélet ellen.Az eset a megye kettes Somogyvár-Kaposmérő meccsen történt, miután a második félidőben lecserélték a 34 éves játékost. Az akkori beszámolók szerint levonulás közben rövid szóváltásba keveredetett a vendégcsapat egyik elnökségi tagjával, aki a somogyvári barátai miatt a...
fel 0 le
444 444

Pénzbüntetésre ítélték a Honvédkórház volt főigazgatóját

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség még 2013 őszén emelt vádat az Állami Egészségügyi Központ (a mai Magyar Honvédség Egészségügyi Központ - Honvédkórház) volt főigazgatója, egy egykori határőr tábornok és két társa ellen hűtlen kezelés miatt.2019-ben a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon a három vádlottat felmentette a vád alól, az ügyészi fellebbezés után pedig másodfokon 2020-ban...
fel 0 le
444 444

3 évet kapott egy férfi, aki ittasan felgyújtott több autót Sárváron

Közveszély okozás bűntette, továbbá garázdaság és rongálás vétsége miatt három év börtönnel sújtotta a Sárvári Járásbíróság azt a férfit, aki 2020. december 17-én éjszaka több autót felgyújtott Sárváron – közölte a Szombathelyi Törvényszék szóvivője.Tóth András közleménye szerint az ukrán állampolgárságú vádlott ittasan elkövetett cselekményei „erőszakosak és kihívóan közösségellenesek” voltak, riadalmat kelthettek.A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a...
fel 0 le
444 444

Rémhírterjesztésért felfüggesztett börtönt kapott Gődény György

A Mandiner írta meg, hogy rémhírterjesztésért 1 év börtönt kapott Gődény György, a büntetés végrehajtását 2 évre felfüggesztették. A Nyíregyházi Járásbíróság végzése nem jogerős, mert a vádlott és védője kérheti tárgyalás megtartását, az ügyészség viszont megfelelőnek tartja büntetést.A bíróság nyáron különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés miatt emelt vádat Gődény ellen, mivel Gődény novemberben „A választás szabadsága” címmel olyan...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Öt évet kapott a férfi, aki meg akart erőszakolni két nőt Budapesten

Felmentésért fellebbezett a férfi. The post Öt évet kapott a férfi, aki meg akart erőszakolni két nőt Budapesten first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Felfüggesztett börtönt kapott Gödény György

Különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés miatt ítélték el. The post Felfüggesztett börtönt kapott Gödény György first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Politikai harc lett a szlovákiai maffiaháborúból

Elítélték különleges ügyészség volt vezetőjét. Robert Fico a bírót jelenti fel. The post Politikai harc lett a szlovákiai maffiaháborúból first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Galambos Lajos igazságtalannak tartja az ítéletet

2 év 10 hónap letöltendő börtönt kapott. Lagzi Lajcsi azt mondta, a végsőkig küzd az igazáért. The post Galambos Lajos igazságtalannak tartja az ítéletet first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Mindent beismert a Boldog-ügy egyik vádlottja: kenőpénzeket vett át és juttatott célba

A Fidesz országgyűlési képviselőjének vádlott-társa első fokon 2 év felfüggesztettet kapott. The post Mindent beismert a Boldog-ügy egyik vádlottja: kenőpénzeket vett át és juttatott célba first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Letöltendő börtönre ítélték Galambos Lajost

Feleségét viszont felmentette a bíróság. The post Letöltendő börtönre ítélték Galambos Lajost first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Hét és fél évet kapott a solti férfi, aki szexuálisan molesztálta a gyermekét a láthatások alatt

A férfi videóra vette, hogy szexuális cselekményekre kényszeríti a gyermekét. Az ügyészség szerint aránytalanul kevés büntetést kapott a férfi. The post Hét és fél évet kapott a solti férfi, aki szexuálisan molesztálta a gyermekét a láthatások alatt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

21 és fél évet kapott a jajveszékelő barátját videózó balassagyarmati gyilkos

V. Norbert felmentésér, az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett. The post 21 és fél évet kapott a jajveszékelő barátját videózó balassagyarmati gyilkos first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Fényes nappal megvert és kirabolt egy idős nőt a villamoson, 17 év fegyházat kapott

17 év fegyházra ítéltek egy férfit, aki 2018 decemberében megvert és kirabolt egy idős nőt egy budapesti villamoson – közölte a Fővárosi Törvényszék.Az elsőfokú ítélet nem jogerős, a vádlott felmentésért fellebbezett, az ügyész pedig gondolkodási időt kért.A többszörösen bűntett előéletű vádlott a villamoson fényes nappal többször megütötte a sértettet, és 10 ezer forintot, egy bankkártyát, valamint iratokat zsákmányolt tőle. Az idős nő életveszélyes...
fel 0 le
24.hu 24.hu

A törvényesség őreként akarta elcsalni a baranyai falu örökségét

Dr. K. F.-et jogerősen elítélték, eltiltották a jegyzőségtől.  The post A törvényesség őreként akarta elcsalni a baranyai falu örökségét first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Két év nyolc hónapot kapott a borsodi férfi, aki csavarhúzóval követelt segélyt az alpolgármestertől

Beismerte bűnösségét a terrorcselekmény elkövetésével fenyegetéssel vádolt férfi. The post Két év nyolc hónapot kapott a borsodi férfi, aki csavarhúzóval követelt segélyt az alpolgármestertől first appeared on 24.hu.
fel 0 le