#Tudomány - HVG

HVG HVG

Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?

Mint ahogy minden újabb iPhone-modell esetében, ezúttal is kiderült, hogy mekkora a különbség a telefonok anyagköltsége és eladási ára között.
fel 0 le
HVG HVG

A WHO továbbra is kitart mellette, hogy a koronavírus Kínából terjedt szét a világban

Ezt jelzi az is, hogy a betegséget okozó vírust először vuhani húspiacon azonosították először.
fel 0 le
HVG HVG

Exhumálni akarják a Dániában tömegsírba temetett, koronavírusos nyérceket

A levágott állatokból nemrég több is előjött a földből, miután a bomlás hatására keletkező gázok miatt felfúvódtak, ez pedig a felszínre lökte őket.
fel 0 le
HVG HVG

A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon

A mindennapi ügyintézés is nehézkesebbé vált a koronavírus-kockázat, illetve a járvány megfékezésére bevezetett korlátozások miatt. Vélhetően ezért döntött úgy tavasz után most is a Huawei, hogy az ügyfelek javára változtat garanciális feltételein.
fel 0 le
HVG HVG

Többen máris megrohamozták a utahi sivatagban talált fémoszlopot

A szerkezetet minden bizonnyal emberi kéz alkotta, de ami ennél is különösebb, hogy már évek óta lehet.
fel 0 le
HVG HVG

A kutatók találtak 22 gént, amelyek öngyilkosságba kergethetik az embert

A tudósok régóta sejtik, hogy a magány, a pénzügyi gondok, traumák és környezeti hatásokon kívül a genetika is szerepet játszhat az öngyilkosságokban. Egy nagyszabású kutatás ezt most megerősítette.
fel 0 le
HVG HVG

Különleges csillagászati esemény jön, 60 év múlva láthatunk újra ilyet

Decemberben a Jupiter és a Szaturnusz olyan mértékben fogja megközelíteni egymást, hogy ha valaki egy kicsit rövidlátó, szabad szemmel egy nagy fényes csillagnak fogja látni az égitesteket.
fel 0 le
HVG HVG

Furcsa jelzéseket küldött ki a mobilokra az egyik magyar taxitársaság

Több értesítést is kaptak azok a telefontulajdonosok csütörtök délután, akik használják a fővárosi City Taxi alkalmazását.
fel 0 le
HVG HVG

Nincs menekvés? 450 kilométerrel arrébb lévő célpontot semmisített meg az új orosz szuperfegyver

Az orosz Cirkon robotrepülő teljesítményét látva joggal tarthat tőle az ellenség. A fejlesztést ezúttal a Fehér-tengeren tesztelték, ismét sikerrel. Videón is mutatjuk.
fel 0 le
HVG HVG

Revansra készülhetnek Putyinék, kitilthatják a Facebookot, a Twittert és a YouTube-ot is Oroszországból

Az orosz törvényhozás egy olyan új javaslattal foglalkozik, amely komolyan szankcionálná az országban elérhető közösségi oldalakat. A művelet hátterében az orosz vezetés személyes bosszúja sejlik fel.
fel 0 le
HVG HVG

Rab Árpád jövőkutató: az 5G nélkül az emberiség elfelejtheti a jólétet

Villámsebességgel terjednek az 5G-technológia alkalmazási területei a világon, a technológiát a távorvoslás mellett a bányászat, a kikötői logisztika vagy a nyomdatechnika területén is bevetették már – hangzott el a Huawei Budapestről és Sencsenből sugárzott online sajtótájékoztatóján. Az eseményen Rab Árpád jövőkutató, a Budapesti Corvinus Egyetem docense azt mondta, az ötödik generációs mobilhálózati technológia nemcsak lehetőség, gazdasági szükségszerűség is, az életszínvonalunk...
fel 0 le
HVG HVG

Kiszivárgott a pontszám: ilyen erős lehet a Snapdragon 875 mobilos csúcsprocesszor

Kiszivárgott egy AnTuTu-teszt eredménye, ami azt mutatja, mire lehet képes a Qualcomm decemberben érkező új csúcsprocesszora, a Snapdragon 875. Ha jók a számok, durva teljesítménynövekedés várható.
fel 0 le
HVG HVG

Kiszivárgott pontszám: ilyen erős lehet a Snapdragon 875 mobilos csúcsprocesszor

Kiszivárgott egy AnTuTu-teszt eredménye, ami azt mutatja, mire lehet képes a Qualcomm decemberben érkező új csúcsprocesszora, a Snapdragon 875. Ha jók a számok, durva teljesítménynövekedés várható.
fel 0 le
HVG HVG

Még mindig a postára járkál a sárga csekkekkel? Ennél rosszabb megoldást nem is választhatna

Ha a dohányzásról, az egészségtelen ételekről és a cukros üdítőkről már leszokott, következőként nyugodtan elfelejtheti a postai csekkbefizetést is. Ha pedig az előbbi három nem megy, nyugodtan kezdje a sárga csekkek postára hordásáról való lemondással – itt több jól működő módszer közül választhat.
fel 0 le
HVG HVG

Nem működik a Spotify, nem játssza le a zenéket

Már a magyar Spotify-felhasználók is felfigyeltek arra a hibára, ami miatt a Spotify csupán néhány másodpercet játszik le egy lejátszási listán elindított dalból, majd azonnal átugrik a következő zenére.
fel 0 le
HVG HVG

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

A vérvizsgálatok szerint megnő az űrhajósok stresszszintje, ha hosszabb időn át tartózkodnak súlytalanságban. A vérükben egy bizonyos DNS-részecske, a cfDNS koncentrációja emelkedik meg.
fel 0 le
HVG HVG

Már csőben van a Huawei P50 – nagy kérdés, mi lesz rajta

Az amerikai szankciók ellenére is úgy tűnik, hogy a Huawei tartja magát szokásos menetrendjéhez, és a jövő év első negyedében bemutathatja P sorozatának 50-es számjelű tagjait.
fel 0 le
HVG HVG

Rövid póráz kerülhet a Facebookra és a Google-re is az Egyesült Királyságban

Jövő áprilistól kezdheti meg a működését a Digaital Marktes Unit nevű szervezet a briteknél, ami nagyobb felügyeletet biztosítana a felhasználóknak az adataik felett, valamint segítené a kisebb technológiai vállalatokat.
fel 0 le
HVG HVG

Újabb kísérlettel ellenőrizhetik az AstraZeneca oltásának hatásosságát

Az új teszt segíthet eloszlati a nemrég kiderült gyártási hiba miatti kétségeket. A vakcinagyártó vezérigazgatója szerint ez nem késlelteti a védőoltás európai engedélyeztetési folyamatát.
fel 0 le
HVG HVG

Izgalmas újdonságokat hozhat a Galaxy Z Fold3, de közben véget vethet a Note-sorozatnak

A Samsung egyértelműen letette a voksát az összehajtható telefonok mellett, újabb és újabb modelleket küld piacra. Jövő nyáron mutathatja be a Galaxy Z Fold2 utódját. Ismét felröppent a pletyka, hogy ezzel a Note-sorozatot akár nyugdíjazhat is.
fel 0 le