#Tudomány - HVG

HVG HVG

Ez volna az Apple titokzatos új fejhallgatója?

Hetek óta hallani, hogy az Apple egy AirPods Studio nevű terméken dolgozik. Állítólag ezt az újdonságot látni az alábbi képeken.
fel 0 le
HVG HVG

A mobilok miatt is pusztulhatnak a rovarok

Egy új kutatás szerint a mobiltelefonok elektromágneses sugárzása "valószínűleg negatív hatással van a rovarvilágra".
fel 0 le
HVG HVG

120 ezer éves emberi lábnyomokat találtak Szaúd-Arábiában

Mintegy 120 ezer éves emberi lábnyomokra bukkantak a szaúd-arábiai Nefúd-sivatagban. A lábnyomokat vadászok hagyták hátra.
fel 0 le
HVG HVG

Ferencz Orsolya csak akkor küldene embert a Marsra, ha van esélye visszatérni

Podcast műsorban beszélt az űrversenyről, a leendő magyar űrhajósról és a Marsról az űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Ferencz Orsolya.
fel 0 le
HVG HVG

Sok izgalmas funkcióval érkezett meg a watchOS 7

Körülbelül egy évvel a watchOS 6 debütálása után itt a következő okosórás operációs rendszer, a watchOS 7. Ennyi idő bőven elég volt arra, hogy valóban nagy frissítésre számítsunk.
fel 0 le
HVG HVG

Elkészült az első gombakoporsó, komposztálódik benne a holttest

Egy holland feltaláló készítette el az újfajta koporsót, melynek fő alkotóeleme a gombászok által jól ismert micélium. A találmány előnye, hogy a hagyományos koporsónál sokkal rövidebb idő alatt válik eggyé a természettel.
fel 0 le
HVG HVG

Reuters: Vasárnaptól betiltják TikTokot és a WeChatet az Egyesült Államokban

Még pénteken megjelenik az amerikai kereskedelmi minisztérium rendelete, amellyel vasárnaptól lehetetlenné teszi a TikTok videomegosztó és a WeChat üzenetküldő szolgáltatás letöltését az Egyesült Államokban – közölte a Reuters hírügynökség három érintett nyilatkozata alapján.
fel 0 le
HVG HVG

Nem minden régi játék fut majd el a PlayStation 5-ön

A PlayStation fejlesztéséért felelős vezető arról beszélt, hogy a PlayStation 4-esnél korábbi konzolokra készült játékokat nem fogja tudni futtatni a PS5.
fel 0 le
HVG HVG

A Nemzetközi Űrállomásra vinné a győztest egy készülő valóságshow

Space Hero címmel indítana valóságshow-t egy londoni produkciós iroda, amelynek nyertese valódi álomutazáson vehetne részt.
fel 0 le
HVG HVG

Oroszok is besegítenek a Huawei saját rendszerébe, amellyel lenyomnák az Androidot

Nagy érvágás volt a Huaweinek az Androidtól való elszakadás, de minden erejével azon van, hogy saját rendszerrel pótolja a veszteséget. Még oroszországi szakemberek is segítik a HarmonyOS fejlesztését.
fel 0 le
HVG HVG

Trump, Putyin és öt kínai bérgyilkos is megkapta az idei anti-Nobel-díjat

Az aligátort „héliumos hangon beszéltető” kutatócsoport és a nárcizmust szemöldök alapján azonosító pszichológusok is elnyerték idén a Nobel-díj paródiájaként is ismert IgNobel-díjak egyikét.
fel 0 le
HVG HVG

Az Apple szerint azért perli őket az Epic Games, hogy reklámozza a Fortnite-ot

Szeptember 28-án tartják majd az Apple kontra Epic Games-ügy első bírósági tárgyalását, de a felek addig sem ülnek ölbe tett kézzel. Ezúttal az Apple szólt be a fejlesztőcégnek.
fel 0 le
HVG HVG

Fontos változás jön a Google Drive-ra: 30 nap után véglegesen törlődnek a fájlok a kukából

Hiába ingyenes egy tárhely, mind a szolgáltató, mind a felhasználó érdekelt a minél hatékonyabb helykihasználásban. Ezzel kapcsolatban jön egy változás a Google Drive-ra.
fel 0 le
HVG HVG

Megnézték, mire lehet képes az iPhone 12 Pro Max processzora, az eredmény nem túl szívderítő

Egy 6 GB RAM-mal, 128 GB tárhellyel felszerelt iPhone 12 Pro Max AnTuTu-tesztjét végezték el nemrég, hogy megnézzék, hogyan muzsikál az új, A14-es processzor.
fel 0 le
HVG HVG

Jópofa kartonállatkák hajtogathatók a Samsung tévék dobozából

A Samsung és a brit életmódlap, a Dezeen kihirdette az Out of the Box tervezői versenyének legjobb pályamunkáit és a győzteseket.
fel 0 le
HVG HVG

Az orvosok felkészültek, hogy beültessék az első bionikus szemet egy emberbe

A Gennaris névre keresztelt rendszert az ausztrál Monash Egyetem fejlesztette, és egy olyan technológiát takar, ami egy kamera segítségével az agyba közvetíti a látott képet.
fel 0 le
HVG HVG

Az oroszok szerint a Vénusz egy orosz bolygó

Dimitrij Rogozin, a Roszkoszmosz vezetője szerint mivel a Vénuszra orosz leszállóegység szállt le először, a bolygó Oroszországé lett.
fel 0 le
HVG HVG

77 éve eltűnt, 1499 tonnás tengeralattjáró roncsaira bukkantak – videó

Az amerikai haditengerészet egy 77 évvel ezelőtt eltűnt tengeralattjárójának roncsait találhatta meg egy búvárcsapat Délkelet-Ázsiában. A felfedezés felszínre hozta a második világháború egyik kevéssé ismert történetét.
fel 0 le
HVG HVG

Alávág a Facebook a gődényeknek

A Twitter pedig az elnökválasztásra készül.
fel 0 le
HVG HVG

2 milliárd forintért kelhet el a világ egyik legnagyobb és legteljesebb T-rex csontváza

Rekordáron kelhet el egy októberi árverésen a világ egyik legnagyobb és legteljesebb Tyrannosaurus rex-csontváza, amelyet egy amatőr paleontológus talált 1987-ben az amerikai Dél-Dakota államban, Buffalo közelében – jelentette be az eladást szervező Christie's aukciósház.
fel 0 le