#Gazdaság - HVG

HVG HVG

Újra bezárták a világ legmélyebb bányáját, miután 164 fertőzött bányászt találtak

Áprilisban nyitottak újra, de a koronavírus miatt most újra le kell állniuk.
fel 0 le
HVG HVG

Nyers, fagyasztott vagy konzerv: eloszlatjuk a tévhiteket arról, melyik táplálóbb

A koronavírus-járvány alatt annál jobban csökkenthetjük a fertőzés veszélyét, minél kevesebbszer megyünk bevásárolni és az előre csomagolt termékek is biztonságosabbak. A hazai köztudatban még tartja magát, hogy tartózkodunk a konzervektől és a fagyasztott élelmiszerektől, mert azt hisszük, jóval kisebb a tápértékük. Sokan, még a tudatosan táplálkozók közül sem tudják, hogy számos zöldség esetében sokkal jobban járunk a főttel és a fagyasztottal, mintha „frissen”, nyersen fogyasztanánk.
fel 0 le
HVG HVG

Tengerparti út helyett vidéki nyaralásra készülnek a magyarok

Legalábbis erre a következtetésre jut egy, a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából készített elemzés. Eszerint az emberek utazás iránti érdeklődése kevesebb mint felére esett vissza tavalyhoz képest, 43 százalékuknak hiúsult meg idei utazása, de aki az enyhítések után utazást tervez inkább az országhatárokon belül marad.
fel 0 le
HVG HVG

És akkor rájöttünk, vannak nagyobb bajok is a koronavírusnál

Az önkormányzatok jogainak elvétele, a korrupció, a koronavírus utáni helyreállítással kapcsolatos bizonytalanságok, de még az e-cigaretták jó részének betiltása is borzolta a kedélyeket a héten. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.
fel 0 le
HVG HVG

Mi lesz a vendégmunkásokkal, ha csődbe megy a cég, amelyik alkalmazta őket?

Németországi spárgaszedők sorsán keresztül világítja meg a Deutsche Welle, milyen gondokkal küzdenek most a kelet-európai vendégmunkások.
fel 0 le
HVG HVG

Jöhet az EU-s gigahitel, megszületett a magyar állami garancia

Orbán Viktor felhatalmazta Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy aláírja a Magyarország számára is ideiglenes támogatást nyújtó közös uniós eszköz létrehozásáról szóló önkéntes garanciavállalási megállapodást – áll a péntek este kiadott Magyar Közlönyben.
fel 0 le
HVG HVG

Internetes helyfoglalással térhetnek vissza a francia strandok

Egyelőre kétféle modell verseng, az egyiknél leülni nem lehet, a másiknál tömeget alkotni.
fel 0 le
HVG HVG

Az osztrákok és a hollandok is szembementek Angela Merkellel

Négy ország elutasítja Macron és Merkel javaslatát az uniós helyreállítási alapról, szerintük hitellel kellene kihúzni az EU-t a válságból
fel 0 le
HVG HVG

Feljelentést tett a Budapest-Belgrád vasútvonal miatt Szél Bernadett

Hűtlen kezelést gyanít a képviselő.
fel 0 le
HVG HVG

Mégsem privatizálják a balatoni kikötőket

A települések kapják meg a területet.
fel 0 le
HVG HVG

Nagyon nem mindegy, hogyan nyerünk energiát hulladékból

Többféleképpen nyerhetünk a hulladékból energiát. Amíg a hulladékégető erőművek környezetszennyezőbbek és kisebb hatékonysággal működnek, egyre elterjedtebb és támogatott a technológia. Ezzel szemben a biogáz hatékonyabb, teljesen környezetbarát és alig használjuk ki, holott rengeteg hasznosítható szerves hulladékot termelnek nem is csak az élelmiszeripari cégek, de a háztartások is.
fel 0 le
HVG HVG

Lehet fenntartható a pálmaolaj?

Míg a legtöbben az erdőirtásokra gondolnak a pálmaolaj kapcsán, az is fontos szempont, hogy az olajpálmák révén több ázsiai ország vidéki részén csökkent a szegénység.
fel 0 le
HVG HVG

Jemen a szakadék szélén, a koronavírus miatt összeomlott az ország egészségügye

Se védőfelszerelésből, se oxigénpalackból nincs elég.
fel 0 le
HVG HVG

A kormány titkolt költségvetése százmilliárdos bevételkiesésekkel számol 2020-ra

A Költségvetési Tanács szerint megalapozott a kormány 2021-es költségvetése – feltéve, hogy minden jól megy. Ezért dupla költségvetést javasolnak, amiben a tartalékok csak akkor oldódnak fel, ha bejönnek az előrejelzések. A járvány- és gazdaságvédelmi alapok maradnak 2021-ben is.
fel 0 le
HVG HVG

Jelasity Radován lett a Magyar Bankszövetség új elnöke

A leköszönő Becsei András alelnökként folytatja.
fel 0 le
HVG HVG

Újra üzemel hét hulladékudvar Budapesten

Múlt pénteken két újabb hulladékudvart nyitott újra a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., így már hét ilyen létesítmény üzemel a fővárosban.
fel 0 le
HVG HVG

Sok a bizonytalanság Kínában, de ígérik bevásárolnak az USA-ban

A GDP célszámok elmaradását a gazdaságban és kereskedelemben kialakult bizonytalansággal indokolta a kínai miniszterelnök.
fel 0 le
HVG HVG

Öt év múlva nyithat legkorábban az Iparművészeti Múzeum, a járvány is lassítja a munkát

A koronavírus megakasztotta a költözés folyamatait, a kivitelezés sem kezdődött még el. Legkorábban 2025-2026 fordulóján nyílhat újra a múzeum.
fel 0 le
HVG HVG

Hiába a naptevékenység minimuma, nem áll le a felmelegedés

Sokéves mélypontjára zuhant a Nap aktivitása, ám hiába csendes központi csillagunk, nem áll meg a globális felmelegedés. A NASA szerint ugyanis az emberi tevékenység következtében a légkörbe került szén-dioxid által okozott megnövekedett üvegházhatás bőven kompenzálja az esetleges hűtő hatást.
fel 0 le
HVG HVG

Már a SIMS karakterünk is élhet pazarlásmentesen

Napelem, újrahasznosítás és zöld közösségi terek: a koronavírus-járvány alatt rendkívüli népszerűségnek örvendő videójáték fejlesztői öko életmódra ösztönzik a játékosokat.
fel 0 le