#Vállalkozás - HVG

HVG HVG

Borúlátóbbak a hazai cégek, kétéves mélypontjára esett a GKI konjunktúraindexe

Az üzleti, ezen belül is különösen az ipari, építőipari várakozások romlása miatt jelentősen csökkent áprilisban a GKI konjunktúraindexe, nagyjából két évvel ezelőtti szintjére esett vissza - közölte GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.
fel 0 le
HVG HVG

Akár kupak is készülhet a használt pelenkákból

De vajon inna olyan üdítőből, amit ilyen kupak zár le? Érdekes projekt zajlik Olaszországban a használt pelenkák újrafelhasználására. A probléma nagyságát jelzi, hogy évente 187 milliárd pelenkát dobunk ki.
fel 0 le
HVG HVG

Összeomlás fenyegeti a fuvarozókat az alacsony fuvardíjak miatt

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete szerint azonnali fuvardíjemelés szükséges a magyar fuvarozók túléléséhez.
fel 0 le
HVG HVG

Dolgozott húsvétkor? Ilyenkor jár érte pluszpénz

Nagypéntek és húsvéthétfő napjain az általános munkarendben foglalkoztatott munkavállalók pihentek. Mások viszont dolgoztak. Kik oszthatók be rendes és rendkívüli munkavégzésre? Hogyan járjunk el a bérpótlékok elszámolása során? Az Adózóna cikkéből kiderül.
fel 0 le
HVG HVG

Nem sikerült lenyomnia a könyvesboltokat az online vásárlásnak

A magyarok többsége könyvet még mindig a könyvesboltban vesz.
fel 0 le
HVG HVG

A számok is igazolják, hogy a Brexit elvette az EU-s munkavállalók kedvét Nagy-Britanniától

Minimálisra csökkent az újonnan érkező külföldi EU-munkaerő hozzájárulása a nagy-britanniai munkavállalói állomány bővüléséhez a brit EU-tagságról tartott népszavazás óta.
fel 0 le
HVG HVG

Trump miatt lehet tartósan 400 forint fölött a benzinár?

Jelentősen, a kilengéseket nem számítva úgy 3 százalékkal ugrott meg a Brent típusú nyersolaj hordónkénti ára, ami már közelíti a 74 amerikai dollárt. Az áremelkedés mögött az a bejelentés áll, hogy az Egyesült Államok megszünteti a szankciómentességet azokkal az országokkal szemben, amelyek Irántól vásárolnak kőolajat.
fel 0 le
HVG HVG

Az amerikai nyugdíjasokat nem a kormány noszogatja, hanem a kényszer tartja a munkaerőpiacon

A 65 év feletti amerikaiak egyre nagyobb része kényszerül lemondani a pihenéssel töltött nyugdíjas éveiről, ugyanis nincs elegendő pénzük arra, hogy ezt megtehessék. Helyette dolgoznak.
fel 0 le
HVG HVG

A kormány bevágta a kiskapukat, de azzal a lendülettel sok értelmes kezdeményezést is letarolt

Csaknem ezer szociális szövetkezet szűnt meg az elmúlt másfél évben, a törvény szigorításakor a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntötték, miközben a nagy „bakik” elkövetői mellett meg kiáll a kormány.
fel 0 le
HVG HVG

Miért mindig ugyanazt a márkát vásároljuk?

A marketing alattomos erővel hat a tudattalan énünkre, és már ott is egy tábla csoki a kezünkben. A neuromarketingesek legalábbis ezt akarják mindenkivel elhitetni, és hozzáteszik, hogy a döntéseinkért az agyi törzsdúcok területe a felelős. Tényleg ilyen egyszerűen működik?
fel 0 le
HVG HVG

Kacifántos a motoros kötelező biztosítás, akár horrorára is lehet

A motorosoknál ritkább a kötelező biztosítás, igaz, a biztosítók nem teszik egyszerűbbé a helyzetet.
fel 0 le
HVG HVG

Sok pénzt keresni kevés munkával? Ez ma már nem megy

Egy debreceni cégvezető így foglalta össze a munkaerőhiányból fakadó gondokat, hozzátéve, hogy a fiataloknak ma már nem elég a biztos fizetés: a bátorítás mellett motiválni, az elérendő célok közös megfogalmazásában is segíteni kell őket.
fel 0 le
HVG HVG

Feljelenti az MTVA Sargentiniéket

Engedély és jogdíj fizetése nélkül használta Judith Sargentini pártja a köztévé felvételeit, ezért az MTVA pert indít.
fel 0 le
HVG HVG

Kanadaiak vennék meg a Paks közeli egykori katonai repülőteret

Kalocsa polgármestere tárgyalt a kanadai céggel a 330 hektáros területről, amely három település tulajdonában van, és amely a második legnagyobb egykori katonai repülőtér az országban.
fel 0 le
HVG HVG

Lázár János kétharmados törvénnyel védené be a mezőhegyesi Ménesbirtokot

Lázár János a kormánytól várja a tízezer hektáron gazdálkodó, két éve állami tangazdaságként működő Ménesbirtok elidegenítési tilalmának megoldását. Akkor „védetné le” a birtokot politikus, ha kész lesz, azaz korszerűsítették azt.
fel 0 le
HVG HVG

Ön vitte el a négymilliárdos lottónyereményt? Pár tipp, mire költheti

Ennyi pénzből több generációra biztosítani lehet a gondtalan, munka nélküli életet. Az mfor.hu utánaszámolt, mi mindenre lehet elkölteni 4 milliárd forintot.
fel 0 le
HVG HVG

Most akkor lőttek a plázáknak, vagy van remény a túlélésre?

A kiskereskedelem online forgalma folyamatosan növekszik és egyre nagyobb részarányt képvisel a teljes kereskedelmen belül. A kérdés az, hogy amennyiben folytatódik ez a trend vajon életben tudnak-e maradni a plázák, élményközponttá alakulnak át, esetleg raktár lesz belőlük, vagy teljesen megszűnnek.
fel 0 le
HVG HVG

A magyar munkavállaló azt a pénzt szereti, amit azonnal elkölthet

Bár a munkáltatók többsége idén is megtartotta az előző évben kínált cafeteria-elemeket, az adóelőnye miatt kiemelt helyzetbe került a SZÉP-kártya, illetve a pénzkifizetés teszi ki a teljes cafeteria-juttatások 94 százalékát - derül ki a BDO Magyarország legfrissebb összegzéséből.
fel 0 le
HVG HVG

Létszámracionalizálás, így nevezik finoman 10 ezer ember kirúgását?

Német lapértesülések szerint a Daimler menedzsmentje mintegy 6 milliárd eurós megtakarítást és a hatékonyság javulását szeretné elérni 2021-re a Mercedesnél, illetve további 2 milliárd euró költségmegtakarításra törekszik a cégcsoport kamiongyártó üzletágánál. Jönnek az elbocsájtások? A Daimler hallgat az ügyben.
fel 0 le
HVG HVG

Lehet, hogy az ön hétmilliós nyereménye hever az OTP-nél? Egy ellenőrzést megér

Csaknem 700 autóért nem jelentkeztek a gépkocsinyeremény-betétes ügyfelek az OTP-nél az elmúlt 58 évben.
fel 0 le