#Vélemény - HVG

HVG HVG

Bauer Tamás: Ungár Orbán oldalán

Az ellenzéki pártokat, amelyek egyaránt élesen szembehelyezkednek a Fidesz hatalmával, áthidalhatatlan nézetkülönbségek választják el számos kérdésben. Ez a véleménycikk még a veszélyhelyzet kihirdetése előtt született írásra válaszol, abban a reményben, hogy a vírus témája mellett más, elvarratlan megbeszélnivalóinkhoz is vissza lehet térni.
fel 0 le
HVG HVG

A kínai hivatalnokok felelőssége a világjárványért

A Kínai Kommunista Pártnak kötelessége a nemzetközi közvéleménynek tudtára adni, mely politikusai és miért hozták azokat a döntéseket, amelyek hatására hetekig elhallgatták a világ elől az elszabadult vuhani járványt.
fel 0 le
HVG HVG

Tamás Ervin: Holnap újra online

Új szenvedélybetegség a karantén idején.
fel 0 le
HVG HVG

Egri Viktor: Rémhírkormány

Csak nehogy véletlenül, jogalkotási megszokásból, visszamenőleges hatállyal váljon súlyosan büntethetővé a rémhírterjesztés a felhatalmazási-törvény szövegezése alapján! Mégsem vonulhat testületileg börtönbe a vezető kormánypárt. Vélemény.
fel 0 le
HVG HVG

Horn Gábor: A sávszélesség és a szabadelvűség is luxus az oktatásban

Se pénz, se kapacitás, se apparátus nincs arra, hogy Magyarország egyik pillanatról a másikra átálljon a digitális oktatásra. A home office-szal terhelt szülőknek pedig tanárokként kell fellépniük. Vélemény.
fel 0 le
HVG HVG

Vágvölgyi B. András: A romagyilkos és a propagandasajtó románca

Kiss Árpád, a romák sérelmére 2008-09-ben terrorista eszközökkel elkövetett rasszista sorozatgyilkosság elsőrendű vádlottja, akit tényleges életfogytiglanra ítéltek, a minap ügyvédje, Dr. Józsa Edina útján perújrafelvételt kért a bűncselekmények idején regnáló szocialista kormányzat és a titkosszolgálatok érintettségét sugalmazva. Erről március elején a Magyar Nemzetben látott napvilágot három híradás. Vélemény.
fel 0 le
HVG HVG

TGM: Nem a fölhatalmazási törvényre

Mennyire bízhatunk annak a kormánynak a válságkezelésében, amely mellesleg nyílt diktatúrát vezet be?
fel 0 le
HVG HVG

Gomperz: Karantén mindörökké

Aki ezt megszavazza, az nem ellenzék, és arra nem szavazunk.
fel 0 le
HVG HVG

Révész: Szabad kéz vagy szabad láb

A korlátlan vészhelyzet mindenkire veszélyes. Nem csak irániakra. Vélemény.
fel 0 le
HVG HVG

Majtényi László: A különleges jogrend hosszú árnyéka

A különleges jogrend kifejezés jogi eufemizmus, mert valójában azt jelenti, hogy a jog legfontosabb, morális rétegének alkalmazását függeszti fel, azaz legalapvetőbb szabadságaink kerülnek zárójelbe. Ez az írás arról szól, hogy ilyen helyzetben mi lenne a teendő. Majtényi László alkotmányjogász, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnökének véleménye.
fel 0 le
HVG HVG

Zolika, ha kérdeznek, válaszolsz

Nemzeti összefogás kéne? Akkor ne egy hülyegyereket küldjetek!
fel 0 le
HVG HVG

Bod Péter Ákos a járvány gazdasági hatásairól: Ami előre nem látható, és ami mégis

Sem kereskedelmi, környezeti vagy menekültügyben, és bizony járványügyben sem lehet hatékony önmagában egyetlen nemzet. Ez igaz a legnagyobbakra, ránk különösen - állítja a hvg.hu-nak írt elemzésében a közgazdász egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke. Egyben javaslatokat tesz arra is, mit kellene a kormánynak azonnal lépnie, ha csökkenteni akarja az anyagi veszteséget, amely a lakosságot éri e napokban.
fel 0 le
HVG HVG

Gomperz: Nem félünk, nem félünk

A Pintér Sándoron elvégzett teszt azt bizonyítja, hogy eddig mindent elrontottak.
fel 0 le
HVG HVG

Ceglédi: digitális oktatás – Czunyiné hol vagy?

Ne aggódjanak a pedagógusok, a volt államtitkár négy éve folyamatosan fejleszti nekik a digitális tananyagot. Biztos mindjárt előpattan!
fel 0 le
HVG HVG

Tamás Ervin: A járvány léket vág az orbáni történetbe

Drukkolok, hogy a magyar laborokban fejlesszék ki a betegséget megelőző vakcinát, de azért az előzmények ismeretében kell némi merészség ahhoz, hogy ennek bejelentését az a kormányfő vállalja magára, aki tudományos tankjával, Palkovics Lászlóval akkora bozóttüzet okozott a szektorban, hogy máig sem győzik oltani.
fel 0 le
HVG HVG

Gergely Márton: Orbán szédítő pálfordulása

Az országban „demokrácián túli állapot” van, mondta péntek reggel Orbán Viktor az állami média stúdiójában. Ám egyelőre rajta látszik legjobban, milyen a demokrácián túli állapot. Erőből akarja megoldani a helyzetet, csakhogy a vírussal szemben a szögesdrót és rendőri intézkedés hatástalan. Orbán pénteken megérezhette, hogyan sodor el mindenkit a járvány. Vélemény.
fel 0 le
HVG HVG

Gomperz: Kormányzás megkoronázva

Minden sokkal egyszerűbb volt, amíg a távoli migránsok ellen kellett csatát nyerni, és nem a közeli vírust legyőzni.
fel 0 le
HVG HVG

Schiffer: Különleges jogbizonytalanság

A kormány szerdán veszélyhelyzetet hirdetett ki a koronavírus-járvány miatt. A veszélyhelyzet kihirdetésére az alaptörvény elvileg felhatalmazást ad. A kormányzati lépés célja és indokoltsága nehezen vitatható, az alkotmányos alapok ennek ellenére felettébb kétségesek.
fel 0 le
HVG HVG

L. Ritók Nóra: Míg mindannyian belezuhanunk

Erőszak az iskolában. Egy kezeletlenül hagyott problémahalmaz okai és következményei. Vélemény.
fel 0 le
HVG HVG

Gomperz: Parancsra tettük

Ilyen főszerkesztő újságnál nincs, legfeljebb az Origónál.
fel 0 le