#Ingatlan - HVG

HVG HVG

Beindult a fővárosi kiköltözési hullám

Eddig bírták az árnyomást a budapestiek.
fel 0 le
HVG HVG

Lebontanak egy több mint 150 éves házat a VIII. kerületben

A házat az Operaház egykori karmestere építtette, most mélygarázsos szálloda épül a helyén.
fel 0 le
HVG HVG

Visszakaphatják lakásaikat a bedőlt devizahitelesek

A ma benyújtott törvényjavaslat szerint visszaadják lakásaikat, házukat a Nemzeti Eszközkezelő Program résztvevőinek. A bérleti díjat rendszeresen megfizető bérlők kedvező feltételek mellett ismét tulajdonosaivá válhatnak korábbi ingatlanjaikon - derül ki a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Sajtó és Kommunikációs Főosztályának közleményéből.
fel 0 le
HVG HVG

Így rántották fel az elszálló bérleti díjak az agglomerációs árakat

Még mindig olcsóbban lehet lakást vagy házat bérelni Budapest agglomerációjában, mint a központi kerületekben, de a különbség csökkenőben van, mert egyre nagyobb a kereslet a fővároshoz közeli, jó közlekedésű településeken – derül ki az Otthontérkép.hu friss összefoglalójából.
fel 0 le
HVG HVG

"A nagyobb nem feltétlenül jobb" - a magasházak ellen tiltakoznak a szakmai szervezetek

Negatív hatást gyakorolnak Budapest világszinten is egyedülálló városképére a mostani ingatlanberuházó tendenciák, és ennek forintosítható kára is lesz - derül ki a Magyar Urbanisztikai Társaság és több más egyesület közös nyilatkozatából.
fel 0 le
HVG HVG

Letették a Budapesten épülő szuperpláza alapkövét

A 300 millió euró (közel 100 milliárd forint) beruházási értékű Etele Plaza ingatlanfejlesztőjének vezérigazgatója, Tatárt Tibor az alapkőletételen elmondta, a tárgyalások jól haladnak az Etele Plaza leendő bérlőivel, már a teljes bérbe adható terület 60 százalékára aláírt vagy folyamatban lévő szerződésük van.
fel 0 le
HVG HVG

Enyhítheti a lakásdrágulást az áfahatáridő meghosszabbítása

A kedvezményes lakásáfát érintő módosítást tervez a kormány: a Pénzügyminisztérium az idén novemberben már engedéllyel rendelkező lakásoknál 2023 végéig kitolná az 5 százalékos áfa határidejét. Több tízezer lakás építtetője jutna levegőhöz - nem kell kapkodniuk a kivitelezéssel, és a lakásdrágulás üteme is csökkenhet, az építőiparban foglalkoztatott több mint 300 ezer embernek pedig megmaradjon a munkája.
fel 0 le
HVG HVG

Így hajtotta a belső migráció a lakásárakat

Az elvándorlással sújtott területeken lassabb ütemben nőttek, vagy egyenesen csökkentek a négyzetméterárak.
fel 0 le
HVG HVG

Így ne vásároljon ingatlant külföldön

A helyi ingatlanpiaci viszonyokat és jogrendszert nem ismerő magyar vásárlókat könnyen csőbe húzhatják a furfangos közvetítők és a nagy távolság sem segíti a sikeres vásárlást.
fel 0 le
HVG HVG

Összeomlott két ház Marseille-ben

Csodával határos módon csak ketten sérültek meg, de a romok alatt még kutatnak.
fel 0 le
HVG HVG

Egyre problémásabb a vevőknek a lakásdrágulás

A drágulás és forgalomélénkülés miatt az olcsóbb, kevésbé frekventált városrészekben lévő lakások iránt megnőtt a kereslet; az egy lakáshirdetésre jutó érdeklődések száma a XXII., XXI., XX., XVII., és a XV. kerületekben volt a legmagasabb.
fel 0 le
HVG HVG

Felavatták a világ legeslegnagyobb szobrát

A Szardar Vallabhbhai Patel ügyvédet, függetlenségi hőst, India első belügyminiszterét ábrázoló alkotás 182 méter magas.
fel 0 le
HVG HVG

Egy nap alatt húsz évnyi kárt tett az árvíz Velence ikonikus épületében

A bazilika egyes részeiben 16 órán át állt a víz nagyjából 90 centiméteres magasságban, károkat okozva a márványban, az oszlopokban és a bronz ajtókban.
fel 0 le
HVG HVG

Egy budai villába költözteti át Orbán a keresztényüldözési államtitkárságot

Az erről szóló kormányhatározat a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.
fel 0 le
HVG HVG

Páratlan építmény, de kérdés, megoszt vagy összeköt-e a világ leghosszabb tengeri hídja

A Kína és két különleges közigazgatási területe, Hongkong és Makaó közötti gigantikus új híd egyesek szerint a három hídfő közötti gazdasági együttműködés szimbóluma, ám kritikusai biztosak abban, hogy Kína így láncolná magához a két üzleti fellegvárat.
fel 0 le
HVG HVG

Aki most dob piacra egy panellakást, már karácsonyra a pénzénél lehet

Átlagosan akár másfél-két hónappal rövidebb idő alatt lehet eladni az ingatlanokat most Magyarországon, mint 2013-ban, így egy panellakást átlagosan 2, míg egy társasházi téglalakást akár 3 hónap alatt is lehet értékesíteni - közölte az Otthon Centrum.
fel 0 le
HVG HVG

Sokkal kevesebben jutnak első lakáshoz, mint a boom előtt

Az ingatlan adásvételek 24 százalékának hátterében áll első lakás vásárlásaa fővárosban, és a vidéki statisztikák sem sokban különböznek ettől. Az ingatlanpiaci boom előtt a tranzakciók 40 százalékát első lakásvásárlók bonyolították.
fel 0 le
HVG HVG

Külön nyomozócsoport foglalkozik a lakásbetörésekkel konkuráló unokás csalásokkal

Az úgynevezett unokás csalások annyira elharapództak, hogy az általuk okozott kár már a lakásbetörések során okozott kárral vetekszik, de egyre több az albérletes csalás is.
fel 0 le
HVG HVG

Sokkoló statisztika: háromszor gyorsabban nőttek a lakásárak a jövedelmeknél

Janus-arcú a fővárosi lakáspiac: bár ötödik éve kitartóan emelkednek, a budapesti lakásárak még mindig csak a régió középmezőnyébe tartoznak. Másrészről viszont egyre több vevő szemléli elképedve az árakat, mert azokat a saját jövedelméhez viszonyítva nagyon magasnak találja.
fel 0 le
HVG HVG

Ezek a lakásfinanszírozási termékek lépnek az ltp-k helyére

A meglévő szerződések kifutásával fokozatosan csökken majd a lakástakarékok szerepe, a piacra pedig új termékek lépnek majd be.
fel 0 le