#Shake - HVG

HVG HVG

Vajna Timi amerikai luxusfesztiválon csapatta

Vajna Timi állítólag az amerikai állampolgárságra hajt, ami miatt sokat kell az USA-ban tartózkodnia. Most jó ideje Kaliforniában van, aminek történéseiről, viszonylagos gyakorisággal tájékoztatja is az Instagram oldalának követőit.
fel 0 le
HVG HVG

Néhány tő kender miatt ítéltek életfogytiglanra egy öregembert az USA-ban

A 76 éves férfi saját fogyasztásra nevelte a marihuánát saját kertjében, de mivel volt már büntetve, Alabamában automatikusan életfogytiglant szabtak ki rá. Másodfokon helyben hagyták a döntést, így a férfi már csak abban reménykedhet, hogy a szövetségi bíróság enyhít a büntetésén.
fel 0 le
HVG HVG

Más fészerében termesztett marihuánát egy Csongrád megyei férfi

Egy hódmezővásárhelyi férfi a gyanú szerint feltört egy zárkertben lévő fészert, és egy másik lakattal lezárta. Kiderült, kendert nevelget odabent. A rendőrség elfogta.
fel 0 le
HVG HVG

Fotók: Nyaralóparadicsomban omlott össze egy ház, keresik a túlélőket

Két ember meghalt, kilencet még keresnek, miután pénteken összeomlott egy lakóépület Tenerifén.
fel 0 le
HVG HVG

Gyapjúbugyogótól a férfi fűzőig: szombaton nyílik a londoni fehérnemű-kiállítás

Az európai alsóneműdivat elmúlt 300 évét bemutató kiállítás nyílik szombaton a londoni Victoria and Albert Museumban. Az Underwear (Alsónemű) című tárlaton több mint 200 ruhadarabot nézhetnek meg a látogatók.
fel 0 le
HVG HVG

Leonardo da Vinci ma is élő rokona egy világhírű filmrendező

Leonardo da Vincinek ugyan nem született gyermeke, de sok testvére volt, akiknek leszármazottai még ma is élnek, és köztük van a világhírű olasz filmrendező, Franco Zeffirelli is – jelentették be olasz kutatók.
fel 0 le
HVG HVG

Teljes nyugalommal sétálgat az irodában a befogadott brit külügyi macska – fotó, videó

El tudja képzelni, hogy Szijjártó Péter befogad egy macskát és ezentúl azzal dolgozik? A brit Külügyminisztérium megtette egy menhelyi macskával, amely egy nagy elődről, Palmerston volt miniszterelnökről kapta a nevét.
fel 0 le
HVG HVG

Tíz furcsaság a magyarokról – így láthatnak minket a külföldiek

A magyarok nem mosolyognak, karácsony este senki sincs az utcán, a boltokba belépve kosarat kell venni a kézbe, és még a cipőt is le kell venni a lakásba lépve – foglalta össze a hazánkban tapasztalt furcsa szokásokat egy panamai fiú, aki évekig élt Magyarországon.
fel 0 le
HVG HVG

Tíz éve ellopott holland kincseket találtak meg az ukránok

Négy 17. századi holland mesterművet talált meg az ukrán titkosszolgálat tíz évvel az után, hogy azokat ellopták egy Amszterdam melletti múzeumból - jelentette be csütörtökön Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter.
fel 0 le
HVG HVG

Készen áll a nagy útra a svájci napelemes repülő

Készen áll világkörüli útjának folytatására a Solar Impulse 2 svájci napelemes repülőgép.
fel 0 le
HVG HVG

Ugyanott zenél Neil Young, a Muse és a ZZ Top

Van Morrison, Neil Young, a Deep Purple, a ZZ Top és Santana is fellép az ötvenedik Montreux-i Jazz Fesztiválon június 30. és július 16. között.
fel 0 le
HVG HVG

Felrakták az eBayre a pakisztáni miniszterelnököt, és egész jó áron futott

Árverésre bocsátotta Navaz Sarif pakisztáni miniszterelnököt az eBayen egy internetező, akit igencsak feldühített, hogy a Sarif család is belekeveredett az offshore-botrányba. Csütörtökön az ajánlatok már meghaladták a 83 ezer eurót, a hirdetést végül eltávolították.
fel 0 le
HVG HVG

Csillagászati összegű büntetést kapott a leguánt elgázoló sofőr

Tizenötezer-ötszáz dollár, vagyis átszámítva több mint 4 millió forint büntetést kell fizetnie egy Galápagos-szigeteki buszsofőrnek, aki elütött egy varacskosfejű leguánt.
fel 0 le
HVG HVG

Aprópénzért dolgoztattak agyon egy magyar lányt Izlandon

Napi 10-12 órát dolgoztattak minimális pénzért, szerződés nélkül egy 23 éves magyar nőt egy izlandi farmon. Sidlovits Zsófia nem akart rendőrséghez fordulni, perelni sem szerette volna egykori munkaadóit, inkább úgy döntött, hogy egy izlandi lapnak elmeséli történetét, és így próbál figyelmeztetni mindenkit, aki külföldön, azon belül is Izlandon szeretne dolgozni.
fel 0 le
HVG HVG

Több száz narkós lépett meg egy vietnami gyógyintézetből

Körülbelül 450, javarészt kényszerrel beutalt kábítószerfüggő szökött meg szerda délután a dél-vietnami Ba Ria Vung Tau tartomány egyik gyógyintézetéből – közölte csütörtökön a vietnami hatóságok szóvivője.
fel 0 le
HVG HVG

Ez a szerelem: berontottak a rablók, ők tovább csókolóztak (videóval)

Úgy zajlott le egy rablás Montana államban, hogy egy egymásba feledkezett szerelmespár észre sem vette. A fegyveres elkövetőket azóta is keresik.
fel 0 le
HVG HVG

Fotók: Nagyon helyesek az új kismakik Kecskeméten

Március végén születtek a Kecskeméti Vadasparkban kis gyűrűsfarkú makik, családjukkal már megnézhetők a kifutójukban.
fel 0 le
HVG HVG

Fotók: Ma ebrudalták ki az ürgéket Ferihegyről

Úgy tűnik, a magyar ürgék nagyon szeretnek repülőterek közelében élni. Ennek következtében a ferihegyi repülőtéren ma több tucatot költöztettek a jelenleginél sokkal biztonságosabb élőhelyre.
fel 0 le
HVG HVG

Lenin holttestének konzerválása 54 millió forintba kerül

Tizenhárommillió rubelbe (mintegy 54 millió forint) kerül, hogy 2016-ban élethű formában tartsák fenn Vlagyimir Iljics Leninnek, a bolsevik forradalom vezetőjének földi maradványait – jelentették orosz hírügynökségek az állami beszerzések portáljára hivatkozva.
fel 0 le
HVG HVG

Furcsa cipő volt a Mongóliában talált 1500 éves múmián – fotó

Valószínűleg egy nő maradványai fedezték fel több mint háromezer méteres magasságban Mongóliában. A cipője első blikkre olyan volt, mintha az egyik ismert sportmárka gyártója készítette volna. Szakemberek szerint ugyanakkor a lelet nem feltétlenül a csíkos cipő miatt érdekes.
fel 0 le