#Nagyítás - HVG

HVG HVG

20 év, 20 beszéd, 20 kép - Orbán Viktor arcai

Vasárnapi 21. alkalommal hívták meg a kiválasztottakat, hogy hallgasság meg Orbán Viktor évértékelő beszédét. Nézze meg ön is, milyennek láthatták a kormányfőt, aki ellenzékben is hívei elé állt irányt mutatni.
fel 0 le
HVG HVG

A kitartás művészete

fel 0 le
HVG HVG

A tél most pont úgy néz ki Amerikában, mint egy katasztrófafilmben

Az Egyesült Államok északi és középnyugati államaiba sarkvidéki hideghullám tört be, a levegő hőmérséklete helyenként a mínusz 40 Celsius-fokig süllyedt. A Michigan-tó partját jégpáncél borítja, a Chicago folyón jégtörő hajók próbálnak úrrá lenni a helyzeten. A sál és sapka ott most alapvető felszerelés.
fel 0 le
HVG HVG

Két díjat is nyert a HVG fotósa a Magyar Sajtófotó Pályázaton

37. alkalommal hirdették a Magyar Sajtófotó Pályázatot, a zsűri 276 szerző 2462 pályaművéből válogatott. A HVG fotósa, Reviczky Zsolt elhozta a Mindennapi élet kategória első díját, és második lett a Társadalomábrázolás kategóriában.
fel 0 le
HVG HVG

Andy Vajna: Ez a film a szüleimnek lesz dedikálva - Nagyítás-galéria a Szabadság, szerelem forgatásáról

"Ez a film tulajdonképpen a szüleimnek lesz dedikálva" - mondta Andy Vajna a Szabadság, szerelem című filmjéről. A Magyarországot 1956-ban elhagyó Vajna producerként 2006-ban forgatta le a forradalomról szóló filmjét, amelynek rendezője Goda Krisztina volt. Vajna a forgatásról készült werkfilmben azt mondta: azért ajánlja szüleinek a filmet, mert elég merészek voltak ahhoz, hogy mindenüket hátrahagyva megadják fiuknak a lehetőséget, hogy máshol, más rendszerben és más lehetőségek között is...
fel 0 le
HVG HVG

A Pappa Piától Robert de Niróig - Fotógaléria Andy Vajna utolsó tíz évéből

A vasárnap elhunyt, filmproducerként hírnevet és elismerét szerző Andy Vajna 2011 óta magyar filmügyi kormánybiztosként dolgozott. Az utolsó tíz évéből, jórészt Budapesten készült képekből állítottunk össze egy galériát.
fel 0 le
HVG HVG

Az AFP összeszedte az év legjobb képeit - Nagyítás-fotógaléria

2018 legjobb, vagy leghíresebb pillanataiból készített fotógalériát az AFP hírügynökség.
fel 0 le
HVG HVG

Orbán grimasza és a rohamrendőr rezzenéstelen arca - ezek voltak nálunk az év fotói

Válogatás a HVG fotósainak legjobb 2018-as képeiből.
fel 0 le
HVG HVG

Szél Bernadették útja a Hősök terétől a Kunigunda utcáig - Nagyítás-fotógaléria

A vasárnapi, Boldog karácsonyt, Miniszterelnök Úr! elnevezésű tüntetésen lőtt hvg.-hu-s fotókból válogattunk.
fel 0 le
HVG HVG

Rég nem látott düh Budapest utcáin - Nagyítás a hvg.hu fotóiból

Évek óta nem tapasztalt feszült napokat él át Budapest, miután a kormányzó többség elfogadta a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabályt. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást. A hvg.hu fotósai az események közvetlen közelében voltak.
fel 0 le
HVG HVG

25 éve halt meg Antall József, a rendszerváltás miniszterelnöke - fotók

Kormánya eleve bukásra volt ítélve, de ez várt volna mindenkire, aki a hatalomátadós rendszerváltás után Magyarország vezetésére vállalkozik. Antall József miniszterelnöki tevékenységének megítélése mindazonáltal máig vitatott. Egyesek szerint az ő megfontoltságára volt szüksége az országnak a békés átmenethez, mások viszont úgy vélik, az ezredfordulóhoz közeledve inkább a múlt felé fordult példákért, mintsem egy korszerű Magyarországot építsen. Akárhogy is legyen, kormányzása idején az...
fel 0 le
HVG HVG

A csodavilág, ahol garantált, hogy komfortzónán kívül találjuk magunkat

"Kicsivel több, mint 2 éve már, hogy elkezdődött életem izlandi fejezete. Kalandvágyam, minden szabadidőmben útra hívott, és kirándulásaim alkalmával igyekeztem bejárni a sziget zegzugos csodavilágát. Az elementáris erőkkel ható, önálló identitással rendelkező sziget és a hangulatváltozásairól híres, kiszámíthatatlan időjárása viszont rendesen próbára teszi az embert. Itt garantáltan, pillanatok alatt komfortzónán kívül találhatjuk magunkat. De a sokszor, minden képzeletemet felülmúló...
fel 0 le
HVG HVG

Így talán még sosem látta a Mátrát és Galyatetőt - Nagyítás-fotógaléria

A 2015-ben alapított, Szebeni Műhely elnevezésű fotóművészeti alkotótelep 2018-ban – támogatójának, a Hunguest Hotelsnek köszönhetően – Galyatetőn várta a fotósokat. A Szebeni András fotóművész által meghívott tizennégy fotográfus nem volt könnyű helyzetben, amikor a kijelölt feladat megvalósításának nekilátott, hiszen a hely szellemét kellett fotográfiai eszközeikkel átértelmezniük és megörökíteniük. A természeti környezet a többféle stílusban alkotó társaságtól nemcsak szellemi, de fizikai...
fel 0 le
HVG HVG

Élet és halál a lövészárokban - Nagyítás-fotógaléria

Frantz Adam elismert francia pszichiáter volt és több mint három évet szolgált az I. Világháború alatt. A katonák életéről készített fotói közeli betekintést engednek a háború mindennapjaiba, legyen szó német katonákról, akik megadják magukat; egy papról, aki feladja az utolsó kenetet; egy olvasgató katonai orvosi segédről; vagy rögbiző francia katonákról.
fel 0 le
HVG HVG

Az elhagyatott Kelenföldi Hőerőmű, ahogy még sohasem látta

Egy budapesti helyszín is helyet kapott a 2018-as The Architectural Photography Awards legjobb építészeti fotókat összegyűjtő válogatásában: a 2005-ben bezárt Kelenföldi Hőerőműbe tekinthetünk be. Az elhagyatott irányítóterem és a még mindig érintetlen art deco mennyezeti üvegtető éles kontrasztja megkapó látványt nyújt. A képet Roman Robroek, holland fotóművész készítette, és az Interior (beltér) kategóriában jelölték győzelemre esélyesnek.
fel 0 le
HVG HVG

Gyásszal vagy ünneppel, de elvesztett szeretteire emlékszik a világ – Nagyítás képgaléria

Van, aki gyertyát gyújt a temetőben, más az otthoni csöndben idéz fel arcokat, történeteket, ismét mások a halottakat nem gyászolják, hanem ünneplik – így vagy úgy, de a világ jelentős része a következő két napban azokra emlékszik, akik elmentek. Összeállításunk azt igyekszik megmutatni az elmúlt évek képeivel, mire készül most több milliárd ember.
fel 0 le
HVG HVG

Képek, amelyeket a Google-n és a NASA-n kívül eddig még senki sem örökített meg

A légi fotózás és a történetmesélés erejét egyesíti Radisics Milán Water.Shapes.Earth című nagyszabású fotó kiállítása, amely a Német Természetfotós Szövetség fesztiválján mutatkozik be októberben. Radisics Milán idén 11 országot járt be, 741 alkalommal emelkedett a levegőbe, 111 órát töltött a magasban drón segítségével, és összesen 1 443 kilométert tett meg a legkülönfélébb terepeket pásztázva. Az absztrakt határain mozgó képei új perspektívát adnak arról, hogyan alakítja a víz mindennapi...
fel 0 le
HVG HVG

A Honvédsuli fotósorozatával Bartha Máthé nyerte az idei Capa-Nagydíjat

A Kontakt című anyagáért Bartha Máté kapta az elismerést.
fel 0 le
HVG HVG

Alkudni kötelező! - megnéztük a legendás feketetói vásárt

A Mona Lisától a használt cipőkig minden kapható Kőrösfeketetón. A híres vásárt már több mint 200 éve rendezik meg a Sebes Kőrös partján minden év október második hétvégéjén. Mindez ráadásul lenyűgöző természeti környezetben történik A világ összes kacatja megtalálható itt, és az is jól érzi magát, aki nem vesz semmit. A kínálatot látva ezt persze nehéz megállni.
fel 0 le
HVG HVG

Láss, ne csak nézz! - Nagyítás-galéria a MOME 33 kiállításról

Harminchárom éve zajlik fotográfus oktatás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, most a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központtal közösen olyan fotókiállítást rendeztek, amely visszatekint erre az időszakra. A kiállítás több generáció képi nyelvének többrétegűségére és változásaira fókuszál. A kiállított fényképek közül huszonnégyet válogattunk ki Nagyítás-galériánkba.
fel 0 le