#Nagyítás - HVG

HVG HVG

Művészetté érett a drónfotózás

A repülés már nem nagy szám, de a tehetség a levegőben is megmutatkozik.
fel 0 le
HVG HVG

Megrémült mormota, patkánybanda és a párosodás művészete – Íme, az év természetfotói

A zsákmányejtés drámai pillanatát ábrázoló fotóval nyerte el Az év természetfotósa díjat kedden egy kínai versenyző, aki egy mormotára támadó rókát kapott le gépével a Tibeti-fennsíkon. Pao Jung-csing képén a levegőbe ugró mormotát szinte megbénítja a rettegés, az ujjait szétnyitja, a száját kitátja, miközben a róka arra készül, hogy rávesse magát. A kínai fotós a díjat a londoni Természettudományi Múzeumban vehette át. A győztes alkotáson kívül rengeteg szenzációs kép született, ezekből...
fel 0 le
HVG HVG

A török invázió után két tűz között a szíriai kurdok - Nagyítás-fotógaléria

Október 9-én megkezdődött a török hadsereg és velük szövetséges szíriai milícia közös hadművelete, amely a Béke Forrása nevet viseli. Az invázió célja a kurd felkelőszervezet, az SDF kiszorítása a határ menti 30 kilométeres zónából, ahova Erdogan török elnök szíriai menekültek millióit akarja telepíteni. A kurdok az Iszlám Állam elleni háborúban amerikai támogatással harcoltak, Trump azonban váratlanul bejelentette a csapatok kivonását, és ezzel szabad kezet adott Törökországnak.
fel 0 le
HVG HVG

Az élet árad az idei év természetfotóiból

Hivatalosan is közzétették azt a 15 felvételt, amely elnyerte a 2019-es évben az Év Természetfotója díjat. Van köztük csalóka, lenyűgöző és megható, de a természetkárosítást sem hagyták szó nélkül a fotósok.
fel 0 le
HVG HVG

Így készültek a Dorian érkezésére a Bahamákon - Nagyítás-fotógaléria

fel 0 le
HVG HVG

Telt házas őrület, égő autó, csendes lazulás: ilyen volt a Sziget 2019-ben

Véget ért a 27. Sziget Fesztivál, amelyre olyan sztárelőadókat hívtak meg, mint Ed Sheeran vagy a Foo Fighters. A telt házas tömeg és a dühöngő kánikula sem vehette el a fesztiválozók kedvét, hogy kihozzák a legtöbbet ebből az egy hétből. Fotósaink minden nap kint jártak "a szabadság szigetén", legjobb képeikből állítottuk össze ezt az sorozatot - emlékezni a legerősebb pillanatokra vagy éppen kedvcsinálónak jövő évre.
fel 0 le
HVG HVG

Martin Garrix lakossági technójára verette a Sziget – nagyítás

Harmadik napja zakatol a buligőzös az Óbudai-szigeten, a fesztiválozók ráadásul hányják is bele a szenet rendesen. Fotógaléria.
fel 0 le
HVG HVG

Ilyen volt idén a Balaton Sound

Idén is ellepték Zamárdit az elektormos zene, illetve a strandolást a partizással vegyítő bulik szerelmesei. Tudósítónk szerint a Balaton Sound fesztiválélménynek gyenge, kulturálisan semmit nem ad, de a hajnalig tartó topogás, kattogás, ugrálás és darálás rengeteg embernek okoz örömöt – a prémimumfesztivál pedig kiszolgálja őket. És ezzel nincs is semmi baj. Fotósaink így látták az öt napot.
fel 0 le
HVG HVG

Csudai Sándor nyerte az idei Hemző-díjat

Háborús tudósításokkal, képriportokkal, utcai fotó- és drónfelvételekkel győzte meg a zsűrit az Origo munkatársa.
fel 0 le
HVG HVG

Modern poklok és sörösdobozokból font szőnyeg az 58. Velencei Biennálén - galéria

Műanyagszennyezés, migrációs válság, kommunikációs nehézségek, modern poklok - a hírekből ránk ömlő hírek a művészeket is erősen foglalkoztatják, ezt bizonytíja évről évre a Velencei Biennálé, a világ legnagyobb és legmagasabb presztízsű művészeti seregszemléje. Fotóink ízelítőt nyújtanak az idei termésből, amelyben a magyar színeket Waliczky Tamás képviselte, ő megvalósítható és működőképes képzelt kamerái mellett interaktiv szelfikészítő gépet is kiállított.
fel 0 le
HVG HVG

A történelmi pápalátogatás legjobb pillanatai

Több mint 100 ezer ember hallgatta a pápát szombaton Csíksomlyón, akiket a szakadó eső sem tántorított el. A pápa ott arról beszélt, a múlt szomorú és összetett eseményeit ne feledjék, de ez nem gördíthet akadályt a testvéri együttélés elé. Másnap Balázsfalván a romániai görögkatolikus egyház kommunista börtönökben elhunyt hét püspökét avatta boldoggá, 50 ezer ember előtt. Mindkét helyszínen ott voltunk.
fel 0 le
HVG HVG

Így zajlott a tüntetés a Tienanmen téren – Nagyítás képgaléria

A kommunista diktatúra ellen 1989-ben kezdődött tüntetés a pekingi Tienanmen téren. Az akkori híradások szerint minden nap 2-300 ezer ember demonstrált a demokráciáért. Végül, június 3-4-én a hadsereg erőszakhoz fordult, és bevetette a páncélos, ejtőernyős és egyéb egységeit, a halottak száma pedig elérhette akár a 10 ezret is. Képgaléria az eseményekről.
fel 0 le
HVG HVG

David Lynch rémálmokat inspirált

David Lynch munkáságából inspirálódtak azok az alkotók, akik a Small Stories / Kis történetek című kiállításhoz kapcsolódó pályázatokra adtak be munkákat. A „Gyermekkori (rém)álmok” nyílt fotópályázatra összesen 230 munkát küldtek be, a „Kis történetek, kis titkok” című pályázatra pedig professzionális rövidfilmekkel lehetett jelentkezni. A fotópályázat fődíjasa Bede Kincső Hilda lett Pista művészete című sorozatával. A legjobb rövidfilm díját Goldberg Emília nyerte el a Lakodalom utáni éjjel...
fel 0 le
HVG HVG

Tel-Avivban is magyar szó jön szembe az utcán

Kallos Bea Bar huszonegy hónapon át naplózta mobiltelefonnal Tel-Avivot. Fekete-fehér képeken jelenik meg a város, ahol együtt és egyszerre van jelen a múlt és a jövő. Huszonegy hónap után még erős a turista életérzés, minden új, izgalmas és szokatlan a Budapesthez szokott szemnek, még ha olykor - olykor egy-egy ismerős forma, arc vagy néhány magyar szó jön is szembe az utcán. A huszonegy hónap képei közül mutatunk be néhányat.
fel 0 le
HVG HVG

Borotvált tőgy, lakkozott szőr, hajszárítás: így készültek a tehenek a hazai szépségversenyre

Fodrász, pedikűr is járt a tejelő szarvasmarháknak Hódmezővásárhelyen az Állattenyésztési kiállításon, ahol csütörtökön, a nyitás után a négylábúak máris felsorakoztak a szépségversenyre.
fel 0 le
HVG HVG

Népünnepélytől a Juncker-plakátokig - az EU-tagság 15 éve képekben

A kétezres évek eufóriája és a következő évtized vitái kísérték végig Magyarország uniós tagságát. Tizenöt képben mutatjuk be, hogyan jutottunk el a tagságot szentesítő népszavazástól a Fidesz tagságának felfüggesztéséig.
fel 0 le
HVG HVG

Mitől lesz 21. századi a táj?

A Budapest FotóFesztivál szervezői olyan műveket gyűjtöttek egybe, amelyek a tájkép műfaját értelmezik, újítják meg vagy épp a tradíciókat folytatják mai kontextusban. A Kiscelli Múzeum kiállításából kiderült, mennyire merész, izgalmas és elgondolkodtató tud lenni ez a műfaj.
fel 0 le
HVG HVG

Csillogó hangszerek, elképesztő látvány – ilyen a Fesztiválzenekar, ha nem halljuk, csak látjuk őket

Egy rockzenekar backstage-ében uralkodó állapotokról azért vannak elképzeléseink. De milyen a hangulat a színpad mögött akkor, ha egy szimfonikus zenekar éppen Bartók Bélára hangolódik, és az Elba partján, a hamburgi Elbphilharmonie épületében készül a koncertjére? Elkísértük a Budapesti Fesztiválzenekart a német városba, ott voltunk velük a próbán, a backstage-ben és a fellépésükön is. A hangzást nem, de a látványt meg tudtuk örökíteni.
fel 0 le
HVG HVG

Hogyan lehet közösséget teremteni az elszigetelt emberekből?

Magyarországon közel 232 ezren mozgássérültek, sokan pedig nem tudjuk, hogy viszonyuljunk hozzájuk. Egy fotósorozat most közelebb hozhatja őket.
fel 0 le
HVG HVG

Mindent megmutatunk: gyönyörű függőségeink

fel 0 le