#Én és a cégem - HVG

HVG HVG

Az offshore-lovagok még a válságot is megússzák!

Sokan nem tanulnak a 2008-as gazdasági világválságból. Pedig nem ártana, hiszen a tehetős vállalkozóknak nem nyújt elég biztonságot csupán az, hogy a vagyont aranyban, vállalati kötvényekben, részvényekben, vagy többféle devizában diverzifikálják, csökkentve ezzel a kockázatot. Fontos pénzügyi alapelv, hogy földrajzi szempontból is meg kell osztani a befektetéseket: lehet ugyan, hogy emiatt megkapjuk az offshore bélyeget, de erre is van megoldás.
fel 0 le
HVG HVG

Most kiderül, mennyire szeretnek fizetni a magyar cégek

Egyre kevesebb a fizetési késedelem, javul a fizetési morál a magyarországi cégek között. A javuló tendenciák ellenére mégis érdemes körültekintőnek lenni.
fel 0 le
HVG HVG

"A digitalizáció kisebb fajta forradalmat hozott"

A szolgáltatások fejlesztésében és a vállalati működést segítő megoldásoknál is az informatika diktálja a tempót. Cikkünkben a szellőzéstechnikai piac fejlődését tekintettük át és azt, hogy egy óriásberuházásokat is kiszolgáló cég miként tudja racionalizálni működését az SAP vállalatirányítási szoftverével.
fel 0 le
HVG HVG

Tényleg a bérben az igazság?

Egyre több szektorban (jelesül a kiskereskedelemben, az autóiparban, a logisztikában, a mezőgazdaságban) és egyre több munkakörnél fordul elő, hogy lasszóval kell fogni a jelentkezőket, illetve a munkatársak már egy kicsivel magasabb bér ígéretére is állást, munkáltatót váltanak. Mit lehet tenni ilyen helyzetben, milyen – anyagi és nem anyagi – motivációs eszközökhöz lehet nyúlni a munkabér mellett, mi hatásos, mi nem, egyáltalán mi a fontos egy munkavállalónak, és milyen generációs...
fel 0 le
HVG HVG

A jövő városa: hamarosan megnyílik Budapest első okos bevásárlóközpontja

A 21. századi városfejlesztésben különösen fontosak az intelligens épületek adta előnyök, az egy helyen megtalálható szolgáltatási és szórakozási lehetőségek, közösségi terek. Mutatjuk, melyek az okos várostervezés legfőbb pontjai, és hol épül az első okos pláza Budapesten.
fel 0 le
HVG HVG

Felhőstratégiák: az informatika az égbe megy

A világot átalakító forradalmi technológiák közül a felhő éppen exponenciális robbanás előtt áll, így az informatikai vezetők számára nem az a kérdés, hogy át kell-e költöztetniük a rendszereiket a felhőbe, hanem hogy mikor, milyen mértékben, és milyen buktatói vannak mindennek?
fel 0 le
HVG HVG

Szigorodó adórendszerek: mit tegyen a befektető?

Nem könnyű a befektetőknek, mert sorra szigorodnak az adórendszerek Európában: korábban többek között Gibraltár, Írország és az Egyesült Királyság nyújtotta a legjobb feltételeket, de a szabályok egyre szigorodnak.
fel 0 le
HVG HVG

Egy volt McDonald's menedzser nyit Zing burgerezőt az Oktogonnál

Első franchise éttermét nyitja meg a magyar hamburgerlánc.
fel 0 le
HVG HVG

„A sikeres vállalati stratégia kötelező eleme a folyamatos képzés”

A munkaerőpiac változásai nemcsak a munkavállalókat, de a munkáltatókat is egyre nagyobb kihívások elé állítják. A vállalati képzés fontosságáról Nyisztor Józsefet, a munkaerőfejlesztés szakértőjét, a Training360 Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.
fel 0 le
HVG HVG

Pénzeső hull az építőipari kkv-kra

9 milliárd forintra nő az építőipari kis és közepes vállalkozások technológiai újítását támogató kormányzati keret, a cégek immáron szoftvervásárlásra is fordíthatják a pénzt, jelentette be az ITM.
fel 0 le
HVG HVG

Intő jelek a járműiparban: több üzemben is 4 napos munkahetet rendeltek el

Egy nyugat-dunántúli és egy dél-dunántúli járműipari üzemben is 4 napos munkahetet rendeltek el májustól, egy harmadikban pedig most tervezik bevezetni.- írja a Népszava.
fel 0 le
HVG HVG

Sok szülő azon kaphatja magát, hogy a gyereke diákmunkásként többet keres nála

A Pénzügyminisztérium idén is meghirdeti a Nyári diákmunka programot, mintegy 30 ezer diák kaphat munkalehetőséget - közölte Varga Mihály.
fel 0 le
HVG HVG

Szép-kártyája van és nem szerződött át az új rendszerre? Akkor ma rossz napja lesz

Még tavaly változott meg a szabály, amely a maradék egyenlegre vonatkozik a Szép-kártyán.
fel 0 le
HVG HVG

Van egy Mészáros-cég, amely mindössze 4 millió profitot termelt tavaly

Mégpedig az egy évvel korábbi 264 millió helyett.
fel 0 le
HVG HVG

Fennakadtak a hálón, törvénytelenül kezelte a horgászok adatait a MOHOSZ

A kötelező horgászkártyák kiváltáshoz kértek olyan adatokat több százezer horgásztól, amelyek kezelésével adatvédelmi jogszabályokat sértettek. A fideszes képviselő vezette Magyar Országos Horgász Szövetség nyár végéig kér haladékot a rendszer átalakítására.
fel 0 le
HVG HVG

Újra a Cinema City üzemelteti a Mammut moziját

Még nem tudják, mikor nyit, de VIP terem biztos lesz.
fel 0 le
HVG HVG

Lényegében elbúcsúzhatunk a Közgéptől

Kevés olyan magyar van, akinek a Közgép neve nem mond semmit. Hamarosan ez mind több emberre lesz igaz.
fel 0 le
HVG HVG

Apróságokra kell figyelni, hogy ne bukjon a vállalat nagyot a Cégkapuval

Könnyen kezelhető, átlátható, egyszerű és gyors megoldást jelent a vállalkozások számára a hatóságokkal való kapcsolattartásban a Cégkapu, bár vannak hiányosságai a rendszernek – így értékeli a Deloitte a Cégkaput az eddigi öt hónap tapasztalatai alapján.
fel 0 le
HVG HVG

Szétkapta az adószakértő a kormány gazdaságvédelmi akciótervét

Vagy már korábban bejelentette, vagy elhanyagolható hatású, vagy homályos intézkedéseket tartalmaz a kormány gazdaságvédelmi akcióterve. Pedig bőven lenne tennivaló, a magyar adórendszer komoly gátja a versenyképességnek.
fel 0 le
HVG HVG

Megtriplázta a nyereségét a Magyar Építő Zrt.

Két és fél milliárd forint osztalékot fizet a Puskás Stadion és a Városliget átépítésénél is dolgozó Magyar Építő.
fel 0 le