#Én és a cégem - HVG

HVG HVG

Kezességet vállal? Érdemes tudnia, ez mi mindennel járhat

Sokan baráti szívességként vállalunk kezességet, amit az esetek döntő részében mégsem hívnak le, de nem is teljesen vannak tisztában a következményekkel. Ezeket mutatta be az Adózóna.
fel 0 le
HVG HVG

Kata-teszt: biztos, hogy mindent tud a 2019-től érvényes változásokról?

Az új év új szabályokat hozott a kisvállalkozók tételes adójában (kata). Az alábbi teszt kitöltésével most felmérheti, tisztában van-e a 2019. január 1-jétől hatályos újdonságokkal.
fel 0 le
HVG HVG

Egy hónapnyi vásárlással még csak a bolti dolgozók bérét fizetjük ki

Másfélszeresére nőttek a boltosok bérköltségei, 2018-ban több mint egymilliárd forintot fordítottak bérre és a kapcsolódó költségekre a vállalkozások.
fel 0 le
HVG HVG

Ha baleset éri a dolgozó nyugdíjast, veszít a fizetéséből

Bár a munkaviszonyban álló öregségi nyugdíjas munkavállalók biztosítási és járulékfizetési kötelezettségének megszüntetése mind a foglalkoztatottak, mind a munkaadók számára kedvező változás, maradtak elvarratlan szálak.
fel 0 le
HVG HVG

Két nap maradt, hogy kiadjanak minden igazolást az adókedvezményhez

Január 31-éig kell kiadni azokat az igazolásokat, amelyekkel a dolgozó adókedvezményt tud igénybe venni, vagy amelyek birtokában az adó feletti rendelkezési jogával élhet.
fel 0 le
HVG HVG

Az 5 legnagyobb kihívás, amellyel egy magyarországi vállalkozásnak manapság szembesülnie kell

A digitalizáció terén a hazai kis- és közepes cégek lemaradása még mindig jelentős a nyugat-európai versenytársakhoz képest. Az e körbe tartozó vállalkozások nagyjából fele még saját honlapot sem üzemeltet. Pedig a „jóvanazúgy”-korszaknak már vége.
fel 0 le
HVG HVG

Kárt okoz egy üzlettárs? Így lehet kizárni a cégből

Mi történik, ha valamelyik tulajdonos magatartása veszélyezteti a társaság működését és célját, a cég érdekeivel ellentétesen gondolkodik, esetlegesen kárt is okoz? Ezt járta körbe az Adózóna.
fel 0 le
HVG HVG

Jobb lesz itthon adózni a külföldi jövedelem után

Egyszerre hoz adóügyi szigorítást és lazítást az idei év azok számára, akik nemzetközi üzleti érdekeltségekkel, illetve külföldi jövedelemmel (is) rendelkeznek: a január első napjától hatályos jogszabályváltozások összességében ugyanakkor az észszerűség, életszerűség irányába mutatnak, bizonyos esetekben pedig akár még megtakarítást is eredményezhetnek az eddigiekhez képest.
fel 0 le
HVG HVG

Nyugdíj: jelentős anyagi veszteséget hozhat a nőknek a Nők40 program

Jelentős összegektől eshetnek el azok a nők, akik úgy döntenek, 40 év szolgálati idő után nyugdíjba vonulnak.
fel 0 le
HVG HVG

A legjobb reklám a boldog dolgozó

A változó piac miatt a cégeknek a termékeik jó reklámja mellett egyre több energiát érdemes fordítaniuk az “employer brandingre”, hogy a vállalat is minél hitelesebb és népszerűbb legyen a munkaerőpiacon. Amellett, hogy körüljárjuk a brandépítés előnyeit, mutatunk pár tippet arra is, hogy mire érdemes ügyelnie annak a cégnek, amelyik a munkavállalóit bevonja saját népszerűsítésébe.
fel 0 le
HVG HVG

Könnyebb a katát táncba vinni

A statisztikákat látva nem nagy érvágás, hogy ettől az évtől már senki nem választhatja az egyszerűsített vállalkozói adót (eva). Az utóbbi esztendőkben ugyanis már egyre több evás váltott a kedvezőbbnek számító kisadózók tételes adójára (kata), illetve a kisvállalati adóra (kiva). Ráadásul, mostantól még egyszerűbb lesz a katások dolga...
fel 0 le
HVG HVG

Túlóratörvény: most kell mindenkinek nagyon alaposan átolvasnia, mit ír alá

A dolgozók sokszor csak papíron egyenlő partnerek a céggel, mégis, a túlóratörvény elfogadása után mindenkinek át kell gondolnia, mit ír alá. Ott lehet kihasználni az alkupozíciót, ahol munkaerőhiány van – írta az Adózóna.
fel 0 le
HVG HVG

20%-ot is spórolhatnak a vevők ezzel a logisztikai csavarral

Több millió tábla csokoládé, autóalkatrész, de még egy tank is átrakásra kerülhet egy éjszaka alatt a gyűjtőszállításban (cross-docking), amivel szinte bármilyen alapanyag vagy késztermék 1-2 nap alatt eljuttatható Európa bármelyik pontjára. De miért gazdaságosabbak ezek a rendszerek, és mi történik addig, amíg a küldemény eljut a célig?
fel 0 le
HVG HVG

Így keresnek tízezreket bérügyintézők a bölcsőtől a koporsóig

Sokan nem tudnak, mások egyenesen utálnak ügyeket intézni. Közülük kerülnek ki azok, akik kifizetnek inkább több tízezer forintot, hogy mások álljanak helyettük sorban. Akkor is, ha otthonról meg tudnák oldani az összes teendőjüket.
fel 0 le
HVG HVG

Tényleg elég egy jó ötlet a sikeres vállalkozáshoz?

Vállalkozóként az egyik legnehezebb feladat, hogy ne mindent saját magunk próbáljunk megoldani. Elvégre ez pont az ellenkezője annak, amiért saját üzletbe kezdtünk. Szerencsére azonban egyre többen ismerik fel, hogy az üzleti sikernek nem alapfeltétele az évszázados családi tradíció vagy a sokmilliós kutatás és fejlesztés. Ma már anélkül is lehet például fantasztikus cipőmárkánk, hogy bármi elképzelésünk lenne a cipőkészítésről. Az úgynevezett white label termékekkel bárki sikeres márkát...
fel 0 le
HVG HVG

Trükkök és tippek: így tervezzen, ha cége van

Egy vállalkozás lehetőségeit, képességeit a szervezeti felépítése és ezzel együtt működési stratégiája, valamint pénzügyi helyzete determinálja. A piac megfelelő ismerete megköveteli a partnerek, illetve a konkurencia ismeretét is.
fel 0 le
HVG HVG

Túl magasan a bukáshoz? – Megingathatatlan cégvezérek

Nincs Facebook Zuckerberg, vagy Tesla Musk nélkül – legalábbis ezt a képet erősíti, hogy a cégeket érintő idei botrányok nem ingatták meg az alapítók pozícióját, noha súlyos üzleti és bizalmi hibákért terheli őket a felelősség. Van az a szint, ahonnan már nem lehet bukni?
fel 0 le
HVG HVG

Már nemcsak a jó bért, de a megbecsülést és a törődést is keresik a munkavállalók

A nyugat-európai gazdasági fejlődés hatására a magyar bérek is folyamatosan növekednek. Éppen ezért ennek a tényezőnek már nincs akkora megtartó ereje, így a munkavállalók olyan, korábban másodlagosnak számító szempontok alapján válogatnak az állások között, ami megbecsülést és extra biztonságot nyújt számukra és családjuk számára – derül ki a kutatásokból.
fel 0 le
HVG HVG

Vagyonmentés és B-terv második útlevéllel?

Miközben a legtöbb ország szigorú feltételeket szab az állampolgárság megszerzésére, világszerte bevett gyakorlat, hogy különböző – jellemzően igen nagy értékű – beruházásokért cserébe letelepedési jogosultságra, vagy épp állampolgárságra (és így útlevélre) tehetünk szert.
fel 0 le
HVG HVG

Küszöbön az idő, amikor a bankkártyánk okosabban fog vásárolni nálunk

Sosem voltunk még ilyen közel ahhoz, hogy a bankunk közvetlenül segítsen minket a bolti vásárlásban, vagy hogy az érdeklődésünk szerint akár koncert- vagy színházjeggyel jutalmazza hűségünket. Szakértőket kérdeztünk a magyar banki hűségszolgáltatások jövőjéről és jelenéről.
fel 0 le