#Én és a cégem - HVG

HVG HVG

Megint elhalasztotta a kormány a közjegyzői díjak drasztikus emelését

Az új tarifák változatlanok, csak az időpont változik, harmadszor.
fel 0 le
HVG HVG

Minden tárgyaló foglalt? Akkor ezt olvassa el!

Sokszor nem is gondolnánk, mennyire befolyásolja a dolgozók eredményességét és a cég pénztárcáját, ha nincsenek meg a megfelelő körülmények a kényelmes és zavartalan közös gondolkodásra, kreatív együttműködésre. De hogyan hozhatunk létre olyan tereket, amelyekben mindenki jól érzi magát, hatékonyan támogatják a mindennapi munkavégzést és kommunikációt, emellett pedig költséghatékony megoldást jelentenek a cég számára?
fel 0 le
HVG HVG

PSD2, PISP, AISP? Fintech szótár kkv-knak

PSD2 – a GDPR mellett ez is gyakran elhangzó rövidítés manapság, ami jelentősen megváltoztathatja a vállalkozások életét. De miért is? Mert ennek révén olyan lehetőségekhez juthatnak a cégek, melyekkel hatékonyabbá tehetik a működésüket, ezáltal pedig versenyképesebbé válhatnak.
fel 0 le
HVG HVG

Csökkenő cégszámot hoz a gazdasági növekedés

A magyar gazdaságba is meghozta a piactisztulást a fellendülés: az idei első félévben bő tízezerrel kevesebb vállalkozás működött, mint egy évvel korábban – derül ki a Bisnode első félévet elemző tanulmányából. A leglátványosabb a konszolidáció a kereskedelemben, míg az építőiparban stagnálás tapasztalható.
fel 0 le
HVG HVG

Így válhat a jövő könyvelőjévé!

Csak úgy kapkodják a fejüket a könyvelők az elmúlt években szélsebesen hódító digitalizáció láttán. Mi lesz a dolguk a jövőben, mire jut majd több idejük, hogyan tarthatnak lépést a változásokkal, tudnak-e majd egyszerűen és gyorsan informálódni, naprakészek, – és ahogy eddig is – nélkülözhetetlenek lenni? Mutatjuk a lehetséges válaszokat.
fel 0 le
HVG HVG

Papírpalettákkal ötvözi a logisztikai csúcstechnológiát az IKEA Soroksáron

Az egyik legegyszerűbb alapanyaghoz nyúlt a svéd IKEA bútorgyártó és forgalmazó vállalat, ahol újszerű megoldásokkal kísérleteznek mind a szállítás, mind a raktározás területén. Az egyik legfontosabb, hogy papírra váltották fel a fa raklapokat, ami a cég soroksári áruházánál is nagyot növelt a hatékonyságon.
fel 0 le
HVG HVG

Szünetelteti a tevékenységét az egyéni vállalkozó? Lakást sem adhat ki szabályosan

Milyen szabályok vonatkoznak az evás, illetve katás egyéni vállalkozóra, ha szünetelteti a tevékenységét? Ezt gyűjtötte össze az Adózóna.
fel 0 le
HVG HVG

Mit tehet a cég, ha el akarja tüntetni a tagi kölcsönöket?

A tagi kölcsön jól jöhet a forráshiányos cégnek, de gondot okozhat, ha a vállalat szeretne megszabadulni tőle. Az Adózóna összefoglalta, milyen következményei vannak a tagi kölcsön elengedésének, átvállalásának, illetve apportjának.
fel 0 le
HVG HVG

A politikai-gazdasági bizonytalanságok miatt mondanak le a fiatalok a vállalkozásról

Ötletből nincs hiány, csak a bátorság, a tőke és főleg a biztos politikai-gazdasági környezet hiányzik ahhoz, hogy beindítsák a tervezett vállalkozást – derült ki egy friss reprezentatív felmérésből.
fel 0 le
HVG HVG

Magánügyeket intéz a dolgozó céges netről? Erre érdemes figyelni, hogy ne legyen baj

Hogyan kell adózni a munkahelyi telefonálás után, mi történik akkor, ha az internetet magáncélú telefonálásra is használja a munkavállaló? Csorbul-e az internet utáni adólevonás joga? Ezt nézte át most az Adózóna.
fel 0 le
HVG HVG

Emberségre is nevelhető a mesterséges intelligencia

Ki gondolta volna 25 évvel ezelőtt, hogy 2018-ban önvezető autókat tesztelünk, drónok szállítják házhoz az online megrendelt árut és csetbotokkal beszélgetve is lehet pizzát rendelni? Nagy lendülettel hódítja meg a világot a mesterséges intelligencia, az értelmes gépek által végzett munka – amit az ember csak felügyel és irányít – jóval kellemesebb, a „robotolás” kifejezés pedig mára inkább pozitív értelmet nyert.
fel 0 le
HVG HVG

Orosz offshore? Régi-új megoldással csábítaná haza a befektetőket Moszkva

Az üzleti világban orosz offshore-nak hívják, a valóságban azonban a hagyományos adókedvezmények csomagba szervezésével próbálja be-, illetve hazacsábítani a tőkét Moszkva. Könnyebb lesz tehát belépni a 146 milliós orosz piacra, ám a feltételek továbbra is szigorúak.
fel 0 le
HVG HVG

"Nekem rengeteg cipőt csinált az uram, de az övé mindig lyukas volt" – két összefonódó cipészdinasztia múltja és jelene

A Nietsch - Hajmási suszterájban úgy látják, a szakma meghalt, de az igény az egyedi cipőre nem; mesés sikerek várnának azokra, akik cipészmesterségre adják a fejüket. Már csak az a kérdés, honnan is lehetne azt megtanulni.
fel 0 le
HVG HVG

Jó hírt közölt a katáról Varga Mihály

A miniszter példaértékűnek tartja az adózási formát.
fel 0 le
HVG HVG

A bútorait is eladta, hogy berúgja a most évi 1 millió dollárt fialó vállalkozását

Az amerikai férfi olyan piaci rést fedezett fel, melyben a jótékonyságot tudja összekötni a pénzkereséssel.
fel 0 le
HVG HVG

A NAV és a rendőrség is tudni fogja, hol wellnessezik éppen

Hatalmas adatbázist épít a kormány a 2019-től induló Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központtal. A szálláshelyeket arra kötelezik, hogy minden vendég adatait rögzítsék benne.
fel 0 le
HVG HVG

Megtalálták a megoldást a magyar almatermelők: pálinkát főznek abból, amit nem vettek be a feldolgozók

Lendületet kap a pálinkafőzés – erről árulkodnak a legfrissebb adatok és ezt jelzik előre a szakmai várakozások is – írta a Magyar Idők. Az első fél évben 1,4 millió liter italt adhattak ki megrendelőiknek a hivatásos bérfőzdék, és ez a mennyiség kétszázezer literrel több, mint amennyi 2017 első hat hónapjában elkészült.
fel 0 le
HVG HVG

Egyszerű és megfizethető a gyógyír a legnagyobb GDPR-fóbiákra

Ha a bekamerázott folyosók vagy az alkoholista kolléga adatainak kezelése nem is érint minden céget, levelezőrendszer és munkaügyek mindenhol akadnak. A legaggályosabb esetekre viszont már született megoldás.
fel 0 le
HVG HVG

Itt a recept: magyar kutatás szedte pontokba, miért sikeresebbek bizonyos családi vállalkozások a többinél

A magyar családi cégek jó része 1989 után alakult, így most utódlás előtt állnak, de jellemzően nem tudják, mi legyen a választott kimenet - és azt sem, hogy ki legyen az utód.
fel 0 le
HVG HVG

Innen tudhatja, hogy közel van a kiégéshez

Ha a stressz mindennapi velejárója életének, munkájának, akkor érdemes tisztában lennie azzal, hogy előbb vagy utóbb a kiégés is fenyegetheti. De mi is pontosan a kiégés, mik a tünetei, mikortól beszélhetünk róla, és végül, de nem utolsósorban, hogyan védekezhetünk ellene?
fel 0 le