#Kultúra - HVG

HVG HVG

Vidnyánszkyék érvénytelenítik az SZFE idei első félévét a friss kormányrendeletre hivatkozva

Ahogy sejteni lehetett, a félév érvénytelenítéséhez kormány járványügyi veszélyhelyzetre hivatkozott rendeletét használta fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem új fenntartója.
fel 0 le
HVG HVG

A luxus felszíne alatt valami nagyon rohad

A novemberi sötétséget csak a járvány makacs jelenléte teszi nyomasztóbbá, így aztán itt az idő legalább átmenetileg kiszakadni ebből a szürkeségből. Az egyik leginkább bevált módszert ajánljuk: a sorozatnézést. Van is hozzá egy ajánlónk.
fel 0 le
HVG HVG

A Színházi Társaság cáfolja Szabó Lászlót

A most feltárt problémák miatt lépett ki tavaly a POSZT-ot szervező cégből a Színházi Társaság.
fel 0 le
HVG HVG

Tíz dallal búcsúzunk Balázs Fecótól

Balázs Fecó a 60-as évek végén tűnt fel a Neotonban, a magyar rocktörténet meghatározó zenekaraiban játszott, majd sikeres szólókarriert tudhatott magáénak. Szinte a színpadon a halt meg, hiszen rosszulléte előtt néhány héttel is koncertezett. Hatalmas életművéből választottunk tíz dalt.
fel 0 le
HVG HVG

Bodolay Géza: Rettenetes gyávaságnak tartottam volna, ha azt mondom, nem merem csinálni

Az SZFE Színházművészeti Intézetének új vezetője interjút adott a Klubrádiónak. Bodolay Géza szerint a hallgatók ellenállása nem hasonlítható a 68-as diáklázadásokhoz, nem ért egyet azzal, hogy az intézményt egyetemnek nevezik, és nem érti, hogy miért kéne a "színházművészetünk legfontosabb helyszínének" részt vennie abban a "barikádosdiban", ami az egész világon játszódik.
fel 0 le
HVG HVG

Önmagát mindig is szomorú zenésznek tartotta – Balázs Fecóra emlékezünk

Benkő László és Mihály Tamás után néhány nappal megint egy rocklegendát ragadott el a koronavírus. 69 éves korában elhunyt a lírai rock mestere, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenész, a Korál együttes alapítója.
fel 0 le
HVG HVG

Indul az új karácsonyi dalok rohama

Még egy olyan évben is, mint 2020, születhetnek új karácsonyi slágerek. Ezen a napon Kerry Ellis és Brian May debütált új, csilingelős alkotással.
fel 0 le
HVG HVG

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

A megbízatása újabb öt évig, 2026. január 31-ig szól.
fel 0 le
HVG HVG

Reagált az SZFE hallgatósága arra a hírre, hogy megsemmisíthetik a félévüket

Bíznak benne, hogy az egyetemet fenntartó kuratórium nem él újonnan kapott felhatalmazásával.
fel 0 le
HVG HVG

Kell-e szégyenkezned, ha nácik voltak a felmenőid?

Súlyos kérdéseket boncolgat a Nagyi projekt című dokumentumfilm, de ezt főhősei révén olyan lazasággal kezeli, hogy mégsem érezzük kényelmetlenül magunkat közben. A filmet most a hvg360-on láthatják.
fel 0 le
HVG HVG

Máté Gábor marad a Katona József Színház élén

2026 februárjáig ő marad az igazgató.
fel 0 le
HVG HVG

Újabb olvasnivalók a hvg.hu-n: itt vannak a blogok

L. Ritók Nóra, a Transparency International Magyarország, az Energiaklub és még sokan mások ezután a HVG-n jelentkeznek.
fel 0 le
HVG HVG

Bodolay Géza az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője

Bodolay Géza rendező a Színház és Filmművészeti Egyetem Színházművészeti Intézetének vezetője, erősítette meg az intézmény és az érintett a HVG-nek.
fel 0 le
HVG HVG

Megsemmisíthetik a színművészetisek félévét

A szerda éjjel megjelent kormányrendelet ad erre lehetőséget.
fel 0 le
HVG HVG

"Az első próbán csengett a fülem" – benéztünk a SzínházTV kulisszái mögé

Ha nincs reakció a nézőtérről, az nagyban megnehezíti a színészek munkáját, de a streamelt színház is sokkal jobb, mint a semmilyen. Elindult a színházi streamingszolgáltató, megnéztük, hogy működik élesben egy előadás közvetítése.
fel 0 le
HVG HVG

Marabu Féknyúz: Clooney és Orbán

fel 0 le
HVG HVG

„Abból nem indulhatok ki, hogy a magyar kormányfő bukásához szeretnék hozzájárulni átütő erejű drámával”

Závada Pál azt mondja, számára nehéz a jelenről írni, Az ember tragédiáját viszont továbbgondolta. Az ő színében Ádám félig-meddig diktátor, sőt kis túlzással a végén a mostani miniszterelnököt is bele lehet látni.
fel 0 le
HVG HVG

Vidnyánszky embere is gyanúba került a POSZT-pénzek lenyúlása ügyében

Büntetőfeljelentést tett a Zsolnay Negyed vezetője költségvetési csalás gyanúja miatt. Az a cég lehet érintett, amely Szabó Lászlónak, a Magyar Teátrumi Társaság titkárának a résztulajdonában van. UPDATE: Szabó visszautasít minden vádat, "nekem eddig csak pénzembe volt a cég" - mondja.
fel 0 le
HVG HVG

„Ezt nagyon meredeken intézte az élet” – Testamentum címmel jelent meg az új Omega-album

Benkő László és Mihály Tamás halála után néhány nappal jelent meg az új Omega-album, amelynek a megjelenési dátumát már régen kitűzték. A címének szomorú aktualitást ad a két zenész távozása. Az Omega valamilyen formában tovább zenél, tavasszal koncerteket is terveznek.
fel 0 le
HVG HVG

Megszólalt a terveiről az SZFE egyik új vezetője

Sára Balázs az egyetem filmintézetének a napokban, fura körülmények között kinevezett vezetője az SZFE honlapján mesélt terveiről.
fel 0 le