#neoliberalizmus

444 444

A munkánk lett az életünk, és ebbe halunk bele

A depresszió és a kiégés nem kirívó megbetegedés, hanem a korunk alapállapota. Az internet pedig szép lassan megöli a lelkünket. Ezekről ír a filozófia új sztárja, a koreai-német Byung-Chul Han.
fel 0 le
444 444

Vezető közgazdászok mutatnák meg, miért volt zsákutca az elmúlt évtizedek közgazdaságtana

A közgazdaságtan nemcsak arról szól, hogy a piacnak mindig igaza van. Világhírű kutatók álltak össze, és alapjaiban forgatnák fel azt, ahogy erről a tudományterületről gondolkodunk.
fel 0 le
444 444

Hiába a gazdasági növekedés, még mindig lélegeztetőgépen van az ország

Az uniós pénzek és a magyarok hazautalásai nélkül sehol sem lennénk. Közben a Fidesz egy olyan nemzeti tőkésosztályt épít, ahol a pénz valójában senkié, legfőbb gazdaságpolitikája pedig épp olyan, mint ami ellen mindig is kampányolt.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Durván darálja a középosztályt is a lakhatási válság

Globálisan és Európában is nagy a krízis. A kérdés, hogy megtörnek-e a döntéshozók az egyre nagyobb társadalmi nyomástól.
fel 0 le
444 444

Hogyan ért véget a klasszikus zene története és mi köze ennek a neoliberalizmushoz?

50 éve még attól tartottak, hogy a kortárs zene és a hangversenytermek közönsége végleg elszakadt egymástól. Mára kiderült, hogy ez nem igaz, de ehhez a zenetörténet vége és komoly piaci változások is kellettek.
fel 0 le
444 444

Bedőltek a bankok, és dőlt velük egy teljes világkép

Pont 10 éve kezdődött a gazdasági válság, ami megrengette a világot. Mostanra jól látszik, hogy ennek a történetnek még egyáltalán nincs vége: alaptételek dőltek meg, a pénzügyi válságból pedig politikai káosz lett.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Schiffer András kilépett az LMP-ből

A szabadkereskedelemért kiálló, neoliberális Szabó Szabolcs frakciótagsága volt az utolsó csepp a pohárban.
fel 0 le
444 444

Martin Schulz a neoliberalizmus szellemisége elleni fellépést ígérte, miközben összeült az SPD, hogy döntsenek a nagykoalícióról

Vasárnap eldőlhet, kormányt alakíthat-e Angela Merkel. A szociáldemokraták európai szolidaritást, a vállalatok méltányos adóztatását és a munkavállalói jogok erősítését kérnék cserébe.
fel 0 le