#európai bizottság

24.hu 24.hu

Az Európai Bizottság elé kerül a magyarok harmadik oltásának elismerése

Megoldás születhet a keleti vakcinákkal beoltott magyarok uniós Covid-igazolványának ügyére. The post Az Európai Bizottság elé kerül a magyarok harmadik oltásának elismerése first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A magyar lakosság 82 százaléka él az Európai Unió leghátrányosabb helyzetű régióiban

Ez látszik az Európai Bizottság 2022-2027-es regionális támogatási térképén. The post A magyar lakosság 82 százaléka él az Európai Unió leghátrányosabb helyzetű régióiban first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

A Pegasus-ügy kivizsgálását követelik az EP-képviselők

Az Európai Bizottság várja a magyar adatvédelmi hatóság eredményeit a Pegasus kémprogram használatáról. The post A Pegasus-ügy kivizsgálását követelik az EP-képviselők first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Az uniós igazságügyi biztos árgus szemmel figyeli a magyar Pegasus-vizsgálatot

Az Európai Uniónak sürgősen lépéseket kell tennie, hogy megvédje az európai újságírókat, aktivistákat és politikusokat attól, hogy engedély nélkül megfigyeljék őket - ezt mondta szerdán Didier Reynders uniós igazságügyi biztos az Európai Parlamentben, a Pegasus-üggyel kapcsolatban. Mint a képviselőknek elmondta, a bizottság figyelemmel kíséri magyar adatvédelmi hatóság vizsgálatát a lehallgatási botránnyal kapcsolatban. A magyar vizsgálat azért is...
fel 0 le
444 444

2,5 milliárd forintos állami támogatást engedélyezett az Európai Bizottság a debreceni reptér számára

Az Európai Bizottság engedélyezte a magyar államnak és a debreceni önkormányzatnak, hogy összesen 7 millió eurós, azaz kb. 2,5 milliárd forintos támogatást nyújtsanak a debreceni reptérnek. A pénzből egyebek tűzoltó-berendezéseket vesznek majd, építenek egy tűzoltólaktanyát és vesznek két tűzoltókocsit, valamint egy új kifutó tervezését is ebből fizetik.A támogatás a fejlesztések azon részét finanszírozza, amit a reptér tulajdonosa nem tud a...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az EU-tagállamok jóindulatán múlik, hogy Magyarország mégis kaphat-e újabb adag Pfizer-vakcinákat

Hazánk az EU-tagok közül egyedülikén döntött úgy korábban, hogy kimarad a közös vakcinabeszerzésből. The post Az EU-tagállamok jóindulatán múlik, hogy Magyarország mégis kaphat-e újabb adag Pfizer-vakcinákat first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Ursula von der Leyen kitart amellett, hogy pénzbüntetéssel kell sújtani Lengyelországot, ha nem fogadja el az uniós jogot

Az Európai Bizottság elnöke kitart a magyar és a lengyel kormányok ellen indított jogállamisági eljárások mellett. Ursula von der Leyen a Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában beszélt arról, hogy jogilag tisztán kell dolgozni, a jogot érvényesíteni kell, de közben józannak kell maradni és mindig keresni kell a párbeszédet.Az Európai Bizottság a múlt héten kezdeményezett pénzbüntetést Lengyelország ellen az Európai Bíróságnál, mert a lengyel vezetés...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Von der Leyen kiállt a Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni uniós eljárások mellett

„Szükség esetén a bírság is része az eszközkészletünknek" - mondta az Európai Bizottság elnöke. The post Von der Leyen kiállt a Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni uniós eljárások mellett first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Von der Leyen: Magyarország kormányváltás esetén se léphetne vissza a közös Pfizer-beszerzésbe

Válaszolt a bizottság elnöke a DK-nak. The post Von der Leyen: Magyarország kormányváltás esetén se léphetne vissza a közös Pfizer-beszerzésbe first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Orbán a Magyar Közlönyben állt ki Lengyelország mellett Brüsszellel szemben

Varga Judité lesz a feladat, hogy megvizsgálja a helyzetet. The post Orbán a Magyar Közlönyben állt ki Lengyelország mellett Brüsszellel szemben first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Orbán: Az Európai Bizottság megtámadta Lengyelországot

Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön hivatalában fogadta Andrzej Duda lengyel köztársasági elnököt. Megbeszélésük kiemelt témája volt, hogy a lengyel kormány ellen pénzbüntetés kivetését kérte az Európai Bizottság. Kedden történt, hogy az Európai Bizottság felkérte az EU Bíróságát, hogy érvényesítsen pénzügyi szankciót, mert a lengyel kormány nem teljesítette az EU-s bíróság egy nyáron hozott határozatát. A határozat értelmében fel kellene...
fel 0 le
444 444

Pénzbírsággal büntetné az Európai Bizottság Lengyelországot, amiért nem függesztik fel a a bírókat fegyelmező kamarát

Az Európai Bizottság pénzbüntetés kiszabását kéri Lengyelországra az Európai Bíróságtól, mindaddig, amíg a varsói vezetés nem függeszti fel a legfelsőbb bíróság fegyelmi kamarájának működését. Az Európai Unió Bírósága július közepén döntött úgy, hogy a bírói jogsértések kiküszöbölésére létrehozott lengyel fegyelmi kamara nem egyeztethető össze az uniós joggal, továbbá veszélyezteti az igazságszolgáltatás függetlenségét. A fegyelmi kamara tagjait egy...
fel 0 le
24.hu 24.hu

Deutsch Tamás cicaharcnak tartja az uniós belviszályt

Szerinte badarságokat mondanak Afganisztánról is a brüsszeli vezetők. The post Deutsch Tamás cicaharcnak tartja az uniós belviszályt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Ezúttal Ujhelyi ment neki a „töketlen” Brüsszelnek

Más kifejezést is használt a szocialista képviselő, szerinte a brüsszeli testület tesze-toszáskodik. The post Ezúttal Ujhelyi ment neki a „töketlen” Brüsszelnek first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Uniós milliárdoktól eshet el Lengyelország a homofób állásfoglalásai miatt

Nem biztos, hogy megérte a „családbarát” és „LMBTQ-ideológia” elleni önkormányzati állafoglalások kiadása. The post Uniós milliárdoktól eshet el Lengyelország a homofób állásfoglalásai miatt first appeared on 24.hu.
fel 0 le
444 444

Európai Bizottság: minden nap ki kell állni a tekintélyelvűség ellen

„Minden nap újra és újra ki kell állnunk a tekintélyelvűség és a totalitarizmus ellen, ez központi eleme az európai eszmének” - írta közös közleményében Vera Jourová európai értékekért és Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos a totalitárius diktatúrák áldozatainak augusztus 23-i európai emléknapja alkalmából. Az Európai Bizottság két tagja szerint a diktatúrák eltörlése után elnyert szabadság a jogállamisággal és a demokráciával...
fel 0 le
24.hu 24.hu

A papír mindent elbír, akkor is, ha Magyar Közlönynek hívják

Sándor Zsuzsa elemzi a kormányhatározatot, amely az Európai Bizottságnak üzen. The post A papír mindent elbír, akkor is, ha Magyar Közlönynek hívják first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Orbán sztrájktilalma után jókora kunkorokra kényszerítik a repülőket a légiirányítók

Miután munkabeszüntetésüket a kormány megtiltotta,a jelek szerint munkalassításba kezdtek a ferihegyi légiirányítók: a fapadosok és az oligarchák magángépei is kacskaringózhatnak a levegőben. The post Orbán sztrájktilalma után jókora kunkorokra kényszerítik a repülőket a légiirányítók first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Az Európai Bizottság beleáll egy újrafeldolgozható műanyag palackokat népszerűsítő polgári kezdeményezésbe

Többek között visszaváltó automatákat kérnek. The post Az Európai Bizottság beleáll egy újrafeldolgozható műanyag palackokat népszerűsítő polgári kezdeményezésbe first appeared on 24.hu.
fel 0 le
24.hu 24.hu

Lengyelország enged Brüsszelnek, feloszlatják a jogellenesnek nyilvánított bírósági tanácsot

Kaczyński ugyanakkor azt mondja, a döntésnek semmi köze az európai bíróság ítéletéhez. The post Lengyelország enged Brüsszelnek, feloszlatják a jogellenesnek nyilvánított bírósági tanácsot first appeared on 24.hu.
fel 0 le